fbpixel

Search icon
Search
Κι όμως, μπορεί μια tiny κατοικία να διακοσμηθεί με maximal στιλ και η συγκεκριμένη στο Los Angeles το αποδεικνύει
INTERIORS

Κι όμως, μπορεί μια tiny κατοικία να διακοσμηθεί με maximal στιλ και η συγκεκριμένη στο Los Angeles το αποδεικνύει

Με την αρχιτεκτονική υπογραφή του Nick Olsen


O αρχιτέκτονας Nick Olsen ξεχωρίζει για τη μοντέρνα σχεδιαστική οπτική του και δημιουργεί τα πιο εντυπωσιακά indoor σκηνικά που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια. Ευφάνταστος και ταλαντούχος, οι designer επιλέγει τη λειτουργικότητα σε κάθε κατοικία που αναλαμβάνουν να διαμορφώσει, χωρίς ποτέ να ξεχνάει τις ανάγκες των πελατών τους. Μέχρι τώρα, αναλάμβανε projects με πολλά τετραγωνικά και αποτέλεσε πρόκληση γι' αυτόν να αναδιαμορφώσει ένα tiny σπίτι στο Los Angeles, συγκεκριμένα στο Atwater Village, με εξαιρετικά μικρό κήπο και περιορισμένους εσωτερικούς χώρους.

Τα κατάφερε, όμως, και το αποτέλεσμα είναι υποδειγματικό!
hbx010124nickolsen-004-659d80b4a5a5c.jpg


Η κατοικία είναι χτισμένη στην περιοχή εδώ και 100 χρόνια περίπου. Πρόσφατα ανακαινισμένη, είχε νέα κουζίνα, μπάνια και δάπεδα, καθώς και θολωτές οροφές, φεγγίτες και βιτρό παράθυρα που της έδιναν την αίσθηση ενός δεντρόσπιτου. Ο σχεδιαστής εργάστηκε για να προσδώσει στους εσωτερικούς χώρους μια αίσθηση ζωντάνιας, χαρακτηριστικής της California, χωρίς να παραλείψει τη μαξιμαλιστική αισθητική που είχαν επιλέξει για το σπίτι αυτό οι ιδιοκτήτες του. 

Αρχικά, ο Olsen βρήκε τις εντυπωσιακές floral ταπετσαρίες που θα «έντυναν» τους τοίχους, αναδεικνύοντας τις ζωηρές αποχρώσεις τους. Για ισορροπία, άφησε την οροφή λευκή και πρόσθεσε γήινα στοιχεία από γιούτα και μπαμπού. «Με όλη αυτήν την τόλμη, είναι απαραίτητη και η αρμονία», εξηγεί ο designer. Συνέχισε με ιδιαίτερες επιλογές στα έπιπλα και κρέμασε στους τοίχους τα έργα τέχνης που είχε στη συλλογή του ο ιδιοκτήτης. «Αυτό προσθέτει διάσταση και μοναδικά στα δωμάτια», λέει ο Olsen.

hbx010124nickolsen-003-659d80b4a9c98.jpg


Σχεδόν κάθε σημείο του σπιτιού είναι εξαιρετικά φωτισμένο, και ιδιαίτερα το υπνοδωμάτιο. Επιπλέον, η κουζίνα σε μια ξεχωριστή απόχρωση του πράσινου είναι ανοιχτό σχεδόν από όλα τα δωμάτια και διακρίνεται για τον μοντέρνο και παράλληλα διαχρονικό και λειτουργικό σχεδιασμό της. 

Κάποιες πιο έντονες χρωματικές προσθήκες και ορισμένα vintage κομμάτια έρχονται να συμπληρώσουν και να απογειώσουν το τελικό αποτέλεσμα, τη στιγμή που τα ιδιαίτερα patterns και οι εκκεντρικές γεωμετρίες κάνουν το όλο σκηνικό πολύ πιο ενδιαφέρον και πολυδιάστατο. Όλοι οι χώροι του σπιτιού αποδεικνύουν πόσο μοναδικά μπορούν να συνδυαστούν οι διαφορετικοί τόνοι μεταξύ τους.

tim-federle-pierre-galant-8-659d80e467405.jpg


Παράλληλα, οι artistic πινελιές έχουν την τιμητική τους, με την παρουσία τους να δημιουργεί level up στην όλη διακόσμηση. Παρά το γεγονός πως το συγκεκριμένο σπίτι δε διακρίνεται για τα πολλά τετραγωνικά του, ο περίφημος αρχιτέκτονας διαχειρίστηκε σχεδιαστικά τους χώρους με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει μια αξιοζήλευτη ισορροπία και αρμονία, παρά το γεγονός πως το design του σπιτιού είναι πιο μαξιμαλιστικό και τα στοιχεία φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Την ίδια φιλοσοφία ακολούθησε και στη μικρή αυλή της κατοικίας, όπου έφτιαξε μια πισίνα και συμπλήρωσε το σκηνικό με περισσότερα φυτά, τα οποία δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στον παράδεισο. Η εικόνα μιλάει από μόνη της.

hbx010124nickolsen-001-659d80b4afbf7.jpg


Φωτογραφίες: Pierre Galant, House Beautiful