fbpixel

Search icon
Search
Τα επικρατέστερα outdoor trends που θα φέρουν αέρα ανανέωσης στο exterior design σας
DESIGN NEWS

Τα επικρατέστερα outdoor trends που θα φέρουν αέρα ανανέωσης στο exterior design σας

Οι τάσεις για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας


Μια ανάσα πριν υποδεχθούμε τον Μάρτιο και ήδη έχει «μυρίσει» άνοιξη! Η νέα αυτή εποχή φέρνει αλλαγές στη ζωή, αλλά και στους προσωπικούς μας χώρους, ενώ τώρα φαίνεται πως είναι στιγμή για να ξεκινήσετε ένα mini makeover στου outdoor σκηνικό της κατοικίας σας, ακολουθώντας τα πιο hot trends που κυριαρχούν φέτος. Το σημαντικό είναι να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που να αποπνέει ηρεμία, κάνοντάς σας έτσι να χαλαρώνετε τις ανοιξιάτικες ημέρες αλλά και το καλοκαίρι που βρίσκεται on the way.

Αυτές είναι οι hot right now τάσεις για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας!

Calm, Cool Colors

e2c160a6539c46a8fcdcfd70c2b3b7e3.jpg


Όλα βασίζονται στα σωστά χρώματα και αυτό είναι κάτι που ισχύει τόσο για το interior όσο και για το exterior design. Η άνοιξη, στο μεταξύ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ηρεμία και τα θετικά vibes, γι' αυτό κι εσείς δεν έχετε παρά να εντάξετε αποχρώσεις που να εξυμνούν αυτό το αίσθηση, προκειμένου να δημιουργήσετε το απόλυτο σκηνικό στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Πείτε «ναι» στο διαχρονικό λευκό, αλλά και σε πιο γήινους τόνους, όπως είναι το μπεζ και το ανοιχτό καφέ. Ακόμα, προσδώστε ένταση με την προσθήκη pale colors, όπως είναι το baby blue, το κίτρινο και το mint green.


A Plethora of Plants

c4beb7aa3b9e4ca843c170720073b5b5.jpg


Φυτά
, φυτά και πάλι φυτά! Η προσθήκη τους στον χώρο σας θα δώσει ό,τι ακριβώς αποζητάτε αυτήν την άνοιξη, γι' αυτό και δεν πρέπει να απουσιάζουν από καμία γωνία. Επιλέξτε τα πιο αγαπημένα σας και δημιουργήστε ένα total green place to be, όπου θα απολαμβάνετε στιγμές ξεγνοιασιάς. Φέτος, μεγάλο trend είναι τα oversized plants που καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες, κάτι που αποτελεί μια super ιδέα για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στη στιγμή. Πέρα από τις πρασινάδες, μην παραλείψετε να εντάξετε και όμορφα άνθη.


Bohemian Heaven 

outdoor-living-16-scaled.jpg


Οι boho αναφορές κυριαρχούν στα επικρατέστερα outdoor trends, γι' αυτό και τώρα είναι στιγμή να στρέψετε σε αυτές όλη σας την προσοχή. Χαρακτηρίζονται για τον statement χαρακτήρα που μπορούν να προσφέρουν απλά και μόνο με μερικές πινελιές, για τα έντονα χρώματά τους, αλλά και για το πόσο τέλεια ταιριάζουν με το πράσινο των φυτών. Μια κούνια, ένα vintage τραπέζι σε αυτό το ύφος και ορισμένα printed μαξιλάρια θα χαρίσουν το ιδανικό vibe, κάνοντας το εξωτερικό του σπιτιού σας να θυμίζει bohemian παράδεισο!


English Vibes

5-wuxx2.jpg


Aυτήν την άνοιξη ο ρομαντισμός βρίσκεται στο επίκεντρο και η αισθητική από τους κήπους της Αγγλίας έχει τον τρόπο να μας εμπνέει. Μια ματιά σε τέτοιου είδους garden designs, εύκολα θα σας πείσει να γεμίσετε όλο το outdoor σκηνικό του σπιτιού σας με λουλούδια και φυτά που απολαμβάνετε να βλέπετε και να μυρίζετε. Ακόμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό σιντριβάνι στο κέντρο του κήπου σας για περισσότερη english αισθητική.


Outdoor Kitchens

dekton-outdoor-kitchen-orix-copia-1-1628101493.jpg


Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να απολαμβάνετε από εδώ και πέρα τα gatherings με τους αγαπημένους σας σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον, που θα «φωνάζει» άνοιξη; Η νέα εποχή, λοιπόν, σας προκαλεί να το κάνετε, δημιουργώντας μια εξωτερική κουζίνα στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Όλο αυτό θα λειτουργήσει κυρίως πρακτικά, δίνοντάς σας την ευκολία να μαγειρεύετε στο ίδιο μέρος όπου θα διασκεδάζετε με την παρέα σας.


Sustainability is Here to Stay

fabulous-spring-balcony-decor-ideas-01-1-kindesign.jpg


Και όσο οι τα χρόνια περνούν και οι τάσεις στο design ολοένα και αλλάζουν, όλα δείχνουν πως η βιωσιμότητα έχει έρθει για να μείνει. Αυτή είναι μια τάση που αποτυπώνεται ακόμα κι έξω από το σπίτι μας και, στην προκειμένη περίπτωση, μέσα από τη διακόσμηση ενός μπαλκονιού ή μιας αυλής. Τα έπιπλα, τα υλικά κατασκευής των οποίων είναι eco-friendly, έχουν την τιμητική τους, όπως επίσης και τα υφάσματα που παίρνουν θέση στον χώρο. Bonus, το ίδιο ισχύει και τα χρώματα στους τοίχους και σε άλλες επιφάνειες, τα οποία ξεχωρίζουν για το μειωμένο αποτύπωμα που έχουν στο περιβάλλον.