fbpixel

Search icon
Search
Ένα αρχοντικό στο Chelsea αποτυπώνει την αγγλική γοητεία μέσα από το φίνο design του
INTERIORS

Ένα αρχοντικό στο Chelsea αποτυπώνει την αγγλική γοητεία μέσα από το φίνο design του

Υπό την επιμέλεια του interior designer, Giles Vincent


Εάν η υψηλή αισθητική θα έπρεπε να αποδοθεί σε ανθρώπους, τότε ένας από αυτούς θα ήταν σίγουρα ο Giles Vincent. Ο interior designer γνωρίζει όσο λίγοι πώς να μετατρέπει κάθε κατοικία σε ένα τρανό παράδειγμα μοναδικής αρχιτεκτονικής, που έχει τον τρόπο να εμπνέει. Μοναδικός στο είδος του, είναι από αυτούς που καταφέρνουν να βρίσκουν κοινούς «κώδικες» μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, συνδυάζοντας διάφορα στοιχεία και φέρνοντας με επιτυχία το παρελθόν στο παρόν σε ό,τι αφορά στην εσωτερική διαμόρφωση ενός χώρου.

Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν σε και σε ένα δείγμα της απίστευτης δουλειάς του, η προσοχή μας πέφτει σε μια πανέμορφη κατοικία στο Chelsea, η οποία έχει να μας διηγηθεί τη δική της ιστορία, μιας και αποτυπώνει στοιχεία που λειτουργούν ως η τέλεια πηγή έμπνευσης για κάθε λάτρη του είδους.

Step inside!
massey-hg-vincent-0043-house-24oct17-paul-massey-b-FxdF2.jpg


Όταν η οικογένεια στην οποία ανήκει το σπίτι τού ανέθεσε την αναδιαμόρφωση του κτίσματος, ο Vincent κλήθηκε να φέρει εις πέρας ένα έργο αρκετά απαιτητικό αλλά πολύ κοντά στη δική της αισθητική και οπτική που βλέπει τα πράγματα και αντιλαμβάνεται την τέχνη. Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό του εξοχικού, εντύπωση προκαλεί ο απόλυτα εναρμονισμένος συνδυασμός των στοιχείων. Έχουν «δέσει» με τόση αρμονία οι πολυτελής λεπτομέρειες και με τις rustic πινελιές από ξύλο

Δείχνοντας τεράστια εμπιστοσύνη στα δείγματα της δουλειάς του και στο καλαίσθητο σχεδιαστικό του τρόπο, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν έδωσαν πολλές οδηγίες στον αρχιτέκτονα. Αυτό που ζητούσαν ήταν μια κατοικία γεμάτη φυσικό φως, που να συνδυάζει αρμονικά την ιστορία και την εξέλιξη της αγγλικής φινέτσας και κουλτούρας με τις σύγχρονες πινελιές διακόσμησης για ένα super εντυπωσιακό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Οι συνθήκες, λοιπόν, έδωσαν την ευκαιρία στον διακοσμητή να εκφραστεί ελεύθερα και να πετύχει το ιδανικό mix and match με στοιχεία από το παρελθόν αλλά και ultra modern λεπτομέρειες, που έχουν τον τρόπο να κάνουν τη διαφορά. Μόνο από τον υπέροχο κήπο του σπιτιού, κατάφερε να φανταστεί ένα πραγματικά μοναδικό σκηνικό και να φανεί ιδιαίτερα δημιουργική για να εντυπωσιαστούν οι ιδιοκτήτες.

massey-hg-vincent-0033-house-24oct17-paul-massey-b.jpg


Ξεκινώντας τη διαμόρφωση, «έπαιξε» με μια παλέτα γήινων αποχρώσεων και τις ταίριαξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με φαινομενικά αντίθετες ψυχρές. Τόσο το σκούρο όσο και το ανοιχτό καφέ, εναρμονίζονται απίστευτα με τα ατμοσφαιρικά floral prints στις κουρτίνες και τους καναπέδες, δίνοντας extra διάσταση στην παλέτα των μπεζ και των λευκών.

Αποπνέοντας αέρα πολυτέλειας που παραπέμπει τον καθένα σε άλλες εποχές, ο διακοσμητής επέλεξε να κινηθεί σε classic decor style χωρίς, όμως, να στερεί την πρακτικότητα και τη διαχρονικότητα από το lifestyle της πολυμελούς οικογένειας. Μια μείξη από υφάσματα είναι το μυστικό του ιδανικού up to date living, σε μια απόλυτα ενημερωμένη εποχή που καταρρίπτει την άποψη πως όλα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένα μεταξύ τους για ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω, δημιουργήθηκε το απόλυτο περιβάλλον με έντονες γήινες αποχρώσεις, artwokrs που φανερώνουν την αγάπη τους για την τέχνη και πολλά αναγνώσματα από την τεράστια συλλογή τους. Κάθε επιφάνεια παίρνει μοναδική μορφή, μιας κι έχει δοθεί τεράστια βάση στη λεπτομέρεια, με ανεπιτήδευτο τρόπο ωστόσο κι έχοντας ως επίκεντρο την άνεση και τη λειτουργικότητα. Όλα αυτά, συντέλεσαν στην εξασφάλιση του ιδανικού cozy space για τους χειμερινούς μήνες, με μια υπέροχη θέα στην περιοχή.

massey-hg-vincent-0041-house-24oct17-paul-massey-b-I4t9J.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: House & Garden