fbpixel

Search icon
Search
Πώς να υιοθετήσετε ένα οικολογικό lifestyle μέσα από τη διακόσμηση της κατοικίας σας
INTERIORS

Πώς να υιοθετήσετε ένα οικολογικό lifestyle μέσα από τη διακόσμηση της κατοικίας σας

Όλες οι eco-friendly ιδέες που θα ανανεώσουν υγιεινά τους χώρους σας


Όσο οι δεκαετίες περνούν και οι τάσεις στο interior design ολοένα και αλλάζουν μορφή, βλέπουμε πως σταδιακά όλοι μας εντάσσουμε -ακόμα και χωρίς να το γνωρίζουμε- οικολογικές λύσεις και κατασκευές στη διακόσμηση της κατοικίας μας. Ακόμα και χωρίς να είστε eco-freaks έχοντας διαβάσει κι ερευνήσει επί του θέματος, πολλές είναι οι εταιρίες παραγωγής που λανσάρουν στο εμπόριο υλικά πιο φιλικά προς το περιβάλλον, τα οποία είναι σημαντικό να κυριαρχούν στη διαμόρφωση κάθε σύγχρονου σπιτιού, έτσι ώστε ο καθένας μας να θεωρείται ευσυνείδητος απέναντι σε ό,τι τη γη.

Εάν θέλετε, λοιπόν, να βοηθήσετε με τον τρόπο σας τον πλανήτη, ξεκινήστε από ένα mini makeover στους προσωπικούς σας χώρους, λέγοντας ένα μεγάλο «ναι» σε eco-friendly προτάσεις για την αναδιαμόρφωση της κατοικίας σας!

Προτιμήστε οικολογικά χρώματα για τους τοίχους

1-4HUcb.jpg

Ξεκινήστε τη διαμόρφωση ενός sustainable σπιτιού κάνοντας τη σωστή επιλογή για τα χρώματα στους τοίχους. Οι οικολογικές μπογιές έχουν σαν βάση το νερό και φυσικές χρωστικές ουσίες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν είναι καλή η απόδοσή τους. Αφήστε μια για πάντα στην άκρη τα χρώματα που είναι βασισμένα στο πετρέλαιο και προτιμήστε eco-friendly λύσεις, που θα χαρίσουν το ίδιο αποτέλεσμα και θα είναι ιδανικές για το περιβάλλον. Plus, οι συγκεκριμένες μπογιές είναι σχεδόν άοσμες!

Αναζητήστε sustainable έπιπλα

4a34861405a02a6c7bd817602a5dc28e.jpg

Οι décor experts τα τελευταία χρόνια επιστρατεύουν ολοένα και περισσότερες ιδέες σε έπιπλα που είναι απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον, ενώ η κατάσταση αυτή φανερώνει πως σταδιακά απομακρυνόμαστε από τη νοοτροπία των ξύλων που κόβονται από τα δάση με σκοπό να κατασκευαστούν έπιπλα. Υλικά όπως το μπαμπού και το σχοινί, αποτελούν την ιδανική λύση για την οικολογική κατασκευή των κομματιών που θα διακοσμήσουν τα σπίτια σας και τα καλά νέα είναι πως, πλέον, μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερες κατασκευαστικές εταιρίες.

Επενδύστε σε λαμπτήρες οικονομίας

2-omaAq.jpg

Δώστε έμφαση στη λεπτομέρεια και σκεφτείτε το καθετί μέσα στο σπίτι σας για το πώς θα μετατραπεί σε μια οικολογική πρόταση. Παρόλο που υπάρχουν ενεργειακά αποδοτικοί λαμπτήρες εδώ και πολύ καιρό, τα τελευταία χρόνια το ευρύ κοινό άρχισε να είναι πιο ευαισθητοποιημένο σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους. Χρησιμοποιώντας τους μπορείτε τόσο να εξοικονομήσετε χρήματα από τον λογαριασμό του ρεύματος όσο και να βοηθήσετε το περιβάλλον. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως χρειάζονται αρκετά σπάνια αλλαγή.

Επιλέξτε ενεργειακό τζάκι

3-gB2RV.jpg

Να μια ακόμα πρόταση που τη βλέπουμε να κυριαρχεί εδώ και χρόνια στο interior design. Πρόκειται για τα ενεργειακά τζάκια, τα οποία αποτελούν μια σύγχρονη κατασκευή κλειστού τύπου, παρέχοντας υψηλή απόδοση καύσης και, κατά συνέπεια, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένα ενεργειακό τζάκι, μπορεί να ζεστάνει πολύ αποτελεσματικότερα τον χώρο μας, με σημαντικότατη οικονομία και λιγότερους ρίπους στην ατμόσφαιρα εξαιτίας του καπνού από τα ξύλα. Σαν bonus, σας βοηθά να παραμένει πιο καθαρό το σπίτι σας, ενώ δε χρειάζεται να το καθαρίζετε τακτικά την κατασκευή σας.

Προσοχή στα υφάσματα που θα τοποθετήσετε

45.jpg

Πέρα από όλα τα υπόλοιπα, είναι σημαντικό να προσέξετε τα υφάσματα που θα διακοσμήσουν τους καναπέδες και τα κρεβάτια σας. Ξεχάστε εντελώς το αληθινό δέρμα και το μαλλί και προμηθευτείτε fake κομμάτια που, αν και οικονομικά, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά και θα χαρίσουν διάσταση όπου κι αν τα τοποθετήσετε. Καλό είναι πριν από κάθε αγορά σας να κάνετε μια μικρή έρευνα για όσα πρόκειται να εντάξετε στον διάκοσμο της κατοικίας σας, έτσι ώστε να έχετε σιγουριά για την ποιότητα όλων των προϊόντων που βάζετε στο καλάθι σας.