fbpixel

Search icon
Search
Τα viral φυτά του 2022 για να εντάξετε τώρα στην κατοικία σας
INTERIORS

Τα viral φυτά του 2022 για να εντάξετε τώρα στην κατοικία σας

Οι top επιλογές τις οποίες θα λατρέψετε οι plant lovers


Τα φυτά αποτελούν το ιδανικό στοιχείο διακόσμησης για όλους εσάς που θέλετε να χαρίσετε στους προσωπικούς σας χώρους νότες φρεσκάδας και καταπράσινες πινελιές. Μπορείτε να βρείτε τις κατάλληλες επιλογές που θα κοσμήσουν το σπίτι σας και θα αποτελέσουν μια υπέροχη προσθήκη. Εάν σκέφτεστε πώς θα τα διατηρήσετε, don't worry καθώς στην παρακάτω λίστα καταγράψαμε για εσάς όλα όσα παραμένουν ανθεκτικά στον χρόνο και στις φθορές που αυτός φέρνει, ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίνονται στις νέες τάσεις της εποχής.

Money tree

Το έχει ξεχωρίσει στη συλλογή των plant lovers, ακριβώς επειδή ο κορμός του μπορεί να πάρει το σχήμα που εσείς μπορείτε να του δώσετε, ενώ συχνά τον βλέπουμε να έχει τη μορφή πλεξούδας. Υποστηρίζεται, μάλιστα, πως φέρνει πολλή τύχη και οικονομικές επιτυχίες στους ιδιοκτήτες και τα μέλη του σπιτιού και τα καλά νέα είναι πως δεν απαιτεί πολύ πότισμα για να αναπτυχθεί. Μία-δύο φορές την εβδομάδα είναι ό,τι πρέπει.

Αλοκάσια

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά που έχουμε θαυμάσει τελευταία, το οποίο δεν το βλέπουμε και τόσο συχνά. Ξεχωριστή αισθητική, ταξιδιάρικη διάθεση κι ελάχιστη φροντίδα, συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο σε μια αλοκάσια. Θα λατρέψετε τα τόσο ιδιαίτερα φύλλα της και το πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει στη διακόσμησή σας.

Burgundy rubber tree

Ένα φυτό που ξεχωρίζει για τα σκούρα πράσινα και γυαλιστερά φύλλα του. Το θετικό με το συγκεκριμένο είναι πως μπορεί να αντέξει και να παραμείνει καταπράσινο ακόμα και σε σημεία που δε φωτίζονται επαρκώς. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε πως σε περίπτωση που το τοποθετήσετε σε κάποιο χώρο όπου υπάρχει έντονο φυσικό φως, θα δείτε τα φύλλα του να γίνονται ακόμα πιο γυαλιστερά, ενώ πέρα από το πράσινο χρώμα τους θα πάρουν και μερικές πιο κοκκινωπές αποχρώσεις.

Φτέρη

Η φτέρη είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά κι ευέλικτα φυτά εσωτερικού χώρου, γι' αυτό και δεν πρέπει να απουσιάζει από τη διακόσμησή σας το 2022. Έχει τον τρόπο να χαρίζει μια αίσθηση vintage chic όψης όπου κι αν τοποθετηθεί. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή ως προς το πότισμα, ενώ θα τη δείτε να αναπτύσσεται προς τα κάτω, γι' αυτό και προτιμήστε να την κρεμάσετε από κάποιο ψηλό σημείο.

Φίκος umbellata

Πρόκειται για μια νέα εκδοχή του φίκου, που φαίνεται να έχει αγαπηθεί πολύ! Διατηρώντας την ίδια γοητεία -αυτήν τη φορά σε oversized μέγεθος- και παραμένοντας σχετικά ανθεκτικός, ο συγκεκριμένος φίκος -με το όνομα umbellata- ξεχωρίζει για τα πιο μεγάλα του φύλλα, ενώ λένε πως μπορεί να αναπτυχθεί πιο άμεσα και να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο φυτό, το οποίο θα δεσπόσει στον χώρο σας. Φροντίστε, ωστόσο, να τον τοποθετήσετε σε ένα αρκετά φωτεινό σημείο μέσα στο σπίτι σας, όπως μπροστά από ένα παράθυρο.

Baby rubber

Το baby rubber στέφθηκε το φυτό της χρονιάς για το 2022 από το 1-800-Flowers.com. Έτσι, λοιπόν, δε θα μπορούσε να μην έχει μια θέση σε αυτήν εδώ τη λίστα! Είναι μια ποικιλία που μοιάζει με παχύφυτο, η οποία αρχικά βρέθηκε στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής, και χαρακτηρίζεται από τους όρθιους μίσχους του με τα γυαλιστερά, υπερμεγέθη φύλλα. Μπορείτε να το κρατήσετε ζωντανό εύκολα, καθώς τα χυμώδη φύλλα του διατηρούν την υγρασία και το φυτό χρειάζεται να ποτίζεται μόνο όταν το χώμα του είναι στεγνό. Το μόνο που χρειάζεται είναι αρκετό φως.