fbpixel

Search icon
Search
Spring Flowers: Εκμεταλλευτείτε τα για τη διακόσμηση της κατοικίας σας
INTERIORS

Spring Flowers: Εκμεταλλευτείτε τα για τη διακόσμηση της κατοικίας σας

Εναλλακτικές ιδέες για να εντάξετε τα άνθη της εποχής στον χώρο σας


Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως τα λουλούδια κάνουν καλό στην ψυχική μας υγεία -και ιδιαίτερα σε περιόδους που το έχουμε περισσότερο ανάγκη. Για να εκμεταλλευτείτε πραγματικά την ενέργεια της φύσης και να δημιουργήσετε το απόλυτο περιβάλλον μέσα στην κατοικία σας, τότε δεν έχετε παρά να αποφύγετε τον παραδοσιακό κανόνα διακόσμησης, όπως ένα μπουκέτο ή μια γλάστρα, και να βρείτε καινούριους και πιο θεαματικούς τρόπους να βάλετε τα λουλούδια στη ζωή και τον χώρο σας.

Εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο top ιδέες!

Το απόλυτο art de la table

274558799-120458990366884-8170338531714792589-n.jpg
Image source: @diormaison


Η τραπεζαρία είναι αυτή με την οποία μπορείτε να ξεκινήσετε. Γεμίστε τη με φρέσκα άνθη που θα χαρίσουν την άνοιξη στη στιγμή. Μια ωραία, διαφορετική ιδέα είναι να προτιμήσετε ένα συγκεκριμένο concept για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Πείτε «ναι» σε ένα συγκεκριμένο άνθος και με βάση αυτό δημιουργήστε όμορφες γωνιές, ενώ εάν σας ακούγεται δύσκολο διαλέξτε ένα μόνο χρώμα από το κάθε είδος λουλουδιού κι εξασφαλίστε αρμονία και υπέροχη ισορροπία. Στην προκειμένη περίπτωση, τα τριαντάφυλλα είναι μια safe και αγαπημένη λύση.

Φτιάξτε ένα στεφάνι

image-130.webp


Φτιάξτε το δικό σας στεφάνι και κρεμάστε το στην εξώπορτα. Προκειμένου να ξεχωρίζει για την elegant αισθητική του, προτιμήστε άνθη σε ένα συγκεκριμένο χρώμα ή τόνους που να ανήκουν στην ίδια παλέτα. Μην ξεχάσετε να το γεμίσετε με πρασινάδα, καθώς και να το διακοσμήσετε με κομψές κορδέλες.

Έμφαση στο κομοδίνο και το coffee table

feminine-coffee-table-via-at-tanyarng.jpg


H διακόσμηση του coffee table μάς απασχολεί ιδιαίτερα κάθε εποχή του χρόνου. Για την άνοιξη, τα λουλούδια θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι. Τοποθετήστε τα αγαπημένα σας σε ένα κομψό βάζο με λίγο νερό και συνδυάστε τα μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του decor. Κάντε το ίδιο και με άλλες επιφάνειες κι έπιπλα μέσα στο σπίτι, όπως για παράδειγμα το κομοδίνο σας. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να ξυπνάτε κάθε πρωί και να τα αντικρίζετε.

Μια σύνθεση που θα κάνει τη διαφορά

3-pyx0a.jpg


Κι όμως, τα άνθη είναι ικανά να μεταμορφώσουν ακόμα και την πιο αδιάφορη γωνία της κατοικίας σας. Είναι ο τέλειος τρόπος για να προσδώσετε «ζωντάνια» και χρώμα όπου επιθυμείτε, ενώ μια super ιδέα είναι να καλύψετε τις ξύλινες επιφάνειες και τα ράφια του σας με μια υπέροχη σύνθεση που θα κάνει τη διαφορά και θα ταιριάξει μοναδικά με τον υπόλοιπο διάκοσμο τον οποίο μπορείτε να κρατήσετε σε πιο low theme.

«Ναι» στα dried flowers

30115227-sar1-42-cover-1600x2000.webp

Μπορεί τα ολάνθιστα φυτά να έχουν τον τρόπο να χαρίζουν ακαταμάχητο χαρακτήρα στον χώρο, αλλά ακόμα και τα αποξηραμένα μπορούν να κοσμήσουν μοναδικά και να εξασφαλίσουν ξεχωριστό vibe στην όλη διακόσμηση. Σαφώς και μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία από dried plants στο εμπόριο, όμως είναι πανεύκολο κι εξαιρετικά δημιουργικό το να τα αποξηράνετε από μόνοι σας στο σπίτι, χωρίς κανένα κόστος. Ειδικά εάν έχετε τον δικό σας κήπο, είναι η τέλεια ευκαιρία για να εκμεταλλευτείτε τα άνθη σας και να τα κάνετε να αντέξουν στον χρόνο.

Ένα καλάθι για το μπαλκόνι

spring-front-door-the-inspired-room-love-the-home-you-have1.jpg

Μια ωραία ιδέα είναι να τοποθετήσετε τα λουλούδια σας μέσα σε ένα ψάθινο ή πλεκτό καλάθι, δημιουργώντας ένα όμορφο, rustic theme στην κατοικία σας. Ανάλογα με το μέγεθος του καλαθιού, επιλέξτε και τα λουλούδια και βάλτε τα αρχικά σε ένα βάζο με νερό -το οποίο δε θα φαίνεται, ειδικά εάν είναι πυκνά τα λουλούδια- για να μη σας μαραθούν γρήγορα. Μια κορδέλα, επίσης, θα το απογειώσει!

Happy spring season!