fbpixel

Search icon
Search
Οι πιο ανατρεπτικές τάσεις στη διακόσμηση για την Άνοιξη του 2022
INTERIORS

Οι πιο ανατρεπτικές τάσεις στη διακόσμηση για την Άνοιξη του 2022

Δείτε ποια είναι τα πιο hot interior design trends της εποχής που βρίσκεται μπροστά μας


Λένε πως το σπίτι μας είναι η αντανάκλαση του εαυτού μας, και πράγματι, η κάθε γωνία αποτυπώνει το προσωπικό μας γούστο και την αισθητική που μας κάνει να ξεχωρίζουμε, αλλά κι ένα σημείο όπου αποπνέει ζεστασιά με τον τρόπο που εμείς την ορίζουμε. Για όλους εσάς που ακολουθείτε πιστά τα trends της κάθε εποχής, παρακάτω συγκεντρώσαμε τα πιο hot από αυτά για τη φετινή άνοιξη, τα οποία μπορείτε να εντάξετε από τώρα στη διακόσμηση της κατοικίας σας. Αυτή η εποχή είναι η πιο ιδανική για αλλαγές και οι νέες τάσεις στον χώρο του design θα σας πείσουν να ξεκινήσετε τώρα την αναδιαμόρφωση των χώρων σας!

Chic chocolate hues

Μια τάση που έρχεται από το παρελθόν. Ή μήπως πρόκειται για κάτι το διαχρονικό που στην πραγματικότητα δεν ξεπεράστηκε ποτέ; Κι όμως, το καφέ και όλες οι αποχρώσεις του είχαν από πάντα τον τρόπο να προσφέρουν την αίσθηση της ζεστασιάς σε κάθε κατοικία και να δημιουργούν αυτό το cozy vibe, που όλοι μας προσπαθούμε να πετύχουμε. Δοκιμάστε το ακόμα και για την άνοιξη που πλησιάζει!


Maximalism fever

Αυτήν την άνοιξη λέμε «ναι» στα μαξιμαλιστικά στοιχεία, που μπορούν να δημιουργήσουν το πιο updated σκηνικό στο σπίτι μας. Μη σας προβληματίζει το γεγονός πως πολλά και διαφορετικά στοιχεία συνδυάζονται μεταξύ τους, καθώς με τα κατάλληλα μυστικά μπορείτε να έχετε ένα ολόσωστο αποτέλεσμα. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως καλό είναι να ποντάρετε στη δύναμη συγκεκριμένων χρωμάτων και βάσει αυτών να διακοσμήσετε τον χώρο σας, έχοντας έτσι σίγουρη την απόλυτη αρμονία.


Dark kitchens

Ξεχάστε τις ανοιχτόχρωμες κουζίνες, καθώς ανήκουν πια στο παρελθόν! Τη θέση τους έχουν πάρει οι σκούροι χρωματισμοί, με το μαύρο να διεκδικεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο, εάν σας φαίνεται αρκετά εκκεντρικό και σκέφτεστε πως ενδεχομένως κάνει τον χώρο σας να φαίνεται πιο σκοτεινός, προτιμήστε τόνους του μπλε, που θα λειτουργήσουν εξίσου φανταστικά. Bonus, μια ωραία ιδέα είναι να κάνετε πιο ενδιαφέρον το τελικό αποτέλεσμα, όπως με την προσθήκη μεταλλικών -και ιδίως χρυσών- στοιχείων.


Something old, something new

Αναφερόμαστε συνεχώς στο πόσο πολύ έχουν επανέλθει οι vintage γραμμές στον χώρο του interior design, και κάπως έτσι έχουν ενταχθεί στα περισσότερα σύγχρονα σπίτια. Ειδικά αυτήν την άνοιξη αυτό το trend θα έχει την τιμητική του! Συνδυάστε, λοιπόν, παλιά με νέα αντικείμενα και δημιουργήστε ένα super stylish σκηνικό, όπου το mix & match θα κυριαρχεί. Μια εντυπωσιακή βελούδινη πολυθρόνα, ένας μεγάλος καθρέφτης ή ένας πίνακας μπορούν να ταιριάξουν υπέροχα σε αυτό το concept.


Go for the bold

Και η διακόσμηση γίνεται ολοένα και πιο εκκεντρική... Έντονα χρώματα, ιδιαίτερα έπιπλα, τολμηρές γραμμές και ταπετσαρίες παίρνουν θέση από χώρο σε χώρο και δημιουργούν ένα σκηνικό βγαλμένο από το μέλλον. Κατανοούμε, λοιπόν, πως το minimal design είναι κάτι που αφήνουμε πίσω μας, τολμώντας πλέον όλα αυτά για τα οποία διστάζαμε μέχρι τώρα. Διαμορφώστε τους χώρους σας με τρόπο που να τους κάνει να ξεχωρίζουν και που θα αποπνέουν αισιοδοξία. Τα χρώματα είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσετε το makeover για την άνοιξη για ένα too bold αποτέλεσμα!


A quite place

Πέρα από όλα τα παραπάνω, το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα σημείο μέσα στο σπίτι σας όπου θα χαλαρώνεται και θα αποφορτίζεστε από την έντονη καθημερινότητα. Είτε στο σαλόνι είτε στο υπνοδωμάτιο, δημιουργήστε μια γωνιά που θα λειτουργήσει ως το ησυχαστήριό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μια παλέτα γήινων αποχρώσεων είναι ό,τι πρέπει, όπως επίσης και η προσθήκη ενός cozy χαλιού ή άλλων υφασμάτων για extra ζεστασιά. Κάπου εκεί μπορεί να υπάρχει και μια βιβλιοθήκη με τα αγαπημένα σας αναγνώσματα για τις στιγμές που θέλετε να χαλαρώσετε διαβάζοντας ένα από αυτά.