fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο Texas αποδεικνύει πώς συνδυάζονται το vintage με το σύγχρονο design
INTERIORS

Μια κατοικία στο Texas αποδεικνύει πώς συνδυάζονται το vintage με το σύγχρονο design

Με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Paul Lamb


Με εμπειρία στον χώρο του design, o επιτυχημένος αρχιτέκτονας Paul Lamb μετρά στο ενεργητικό του τη μία μοναδική μοναδική σχεδιαστική δημιουργία μετά την άλλη, με τους πάντες να κάνουν λόγο για την υψηλή αισθητική που τον διακρίνει και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει κάθε σύγχρονη κατοικία. Μια σχεδιαστική φιλοσοφία γεμάτη αντιθέσεις, αλλά με την ίδια αγάπη για το vintage.

Τρανό παράδειγμα του ταλέντου του είναι αυτή η εκπληκτική κατοικία στο Texas, η οποία αποτυπώνει με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο το πάθος που τρέφει ο ίδιος ο αρχιτέκτονας για το interior design. Το σπίτι μετρά περισσότερα από 80 χρόνια ύπαρξης στην περιοχή Austin και, πλέον, έχει ανακαινιστεί πλήρως, κάνοντάς μας να μιλάμε για ένα πραγματικά εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό δημιούργημα, το οποίο ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στο σήμερα και το χθες.

Tour the rest!
paul-lam-austin-living-room-fireplace-1643315129.jpg


Μπορεί οι χώροι του σπιτιού να έμοιαζαν παλιοί με έντονα σημάδια από το πέρασμα των δεκαετιών, αλλά ο designer φαντάστηκε το μέλλον των ιδιοκτητών μέσα σε αυτό, τις στιγμές της με φίλους και άλλα αγαπημένα πρόσωπα. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, λοιπόν, πραγματοποίησε τις απαραίτητες κινήσεις, μίλησε με φίλους και συναδέλφους, επισκέφθηκε τα κατάλληλα καταστήματα και βρήκε όλα όσα είχε στο μυαλό της για το πώς θα διαμόρφωνε τη νέα της κατοικία.

Έτσι κι αλλιώς, ο «παλιακός» χαρακτήρας του σπιτιού και το location στο οποίο βρισκόταν, ήταν τα στοιχεία που τον κέρδισαν από την αρχή. Στο μεταξύ, γνώριζε λόγω της δουλειάς του πόσο σημαντική είναι η προσθήκη έντονων χρωμάτων από χώρο σε χώρο, κάτι το οποίο αποτύπωσε παντού μέσα στο σπίτι. Έχοντας για βάση της απλά, γήινα χρώματα, οι μικρές «εκρήξεις» bold τόνων έδωσαν το ιδανικό funky στοιχείο που επιθυμούσε. 

Πρόκειται για μια ευρύχωρη κατοικία, στην οποία οι γήινες αποχρώσεις πρωταγωνιστούν, δίνοντάς μας το απόλυτο decor inspiration και όχι μόνο! Το design duo βασίστηκε σε έναν καμβά earty χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως κυριαρχεί το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις, το μπεζ, το κίτρινο της ώχρας, το έντονο πορτοκαλί, αλλά και κάποιες μαύρες λεπτομέρειες. Από εκεί κι έπειτα, δόθηκε τεράστια βάση στη λειτουργικότητα ως βασικό στοιχείο για κάθε σύγχρονο σπίτι.

paul-lamb-austin-guesthouse-twilight-1643315129.jpg


Δίνοντας βάση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, δεν υπάρχει χώρος που να μην εκπέμπει κάτι ξεχωριστό ως προς τον σχεδιασμό του. Μοναδικοί καναπέδες και statement πολυθρόνες, χειροποίητα χαλιά με τη δική του ιστορία το καθένα, κουρτίνες αποκλειστικά φτιαγμένα από ποιοτικά υφάσματα και πολυέλαιοι που δίνουν διάσταση στο συνολικό αποτέλεσμα και φωτίζουν ατμοσφαιρικά τα δωμάτια.

Όσο για τη διακόσμηση, τα πράγματα είναι απλά και, ταυτόχρονα, περίτεχνα, με έμφαση στη λεπτομέρεια και στόχο στη διαμόρφωση ενός άκρως πολυτελούς περιβάλλοντας. Κρατώντας ιδανικές ισορροπίες ανάμεσα στο vintage και το updated design, εντύπωση προκαλούν οι oversized πίνακες που γεμίζουν όσο το δυνατόν πιο καλαίσθητα τους τοίχους, τη στιγμή που οι υπόλοιπες γωνίες κοσμούνται με εξίσου unique art pieces, κυρίως σε χρυσές και χάλκινες αποχρώσεις.

Bonus, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο εξίσου απίστευτο εξωτερικό σκηνικό του σπιτιού, το οποίο δίνει την αίσθηση πως βγήκε απευθείας από παραμύθι. Τα πράσινα στοιχεία κυριαρχούν από γωνιά σε γωνιά, ενώ η όλη ατμόσφαιρα εκπέμπει γαλήνη και ηρεμία -δύο χαρακτηριστικά που ο καθένας μας θα ήθελε να απολαμβάνει καθημερινά.

paul-lam-austin-outdoor-entertaining-1643315129.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Elle Decor