fbpixel

Search icon
Search
INTERIORS

Spring blossoms: Τα λουλούδια της άνοιξης για τους εσωτερικούς χώρους και το μπαλκόνι σας

Τα άνθη που μπορείτε να εντάξετε στη διακόσμησή σας in & out


Spring blossoms: Τα λουλούδια της άνοιξης για τους εσωτερικούς χώρους και το μπαλκόνι σας


Τα πρώτα «σημάδια» της άνοιξης είναι ήδη αισθητά, καθώς η φύση αυτήν την εποχή έχει ήδη αρχίσει να «οργιάζει». Και γι' αυτόν τον λόγο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να γεμίσουμε το σπίτι μας με χρώματα και όμορφες μυρωδιές. Γι' αυτό, άλλωστε, υπάρχουν και τα λουλούδια, στα οποίο εστιάζουμε αυτήν την περίοδο και τα επιλέγουμε για ένας άκρως ανοιξιάτικο σκηνικό στην κατοικία μας, μέσα κι έξω από αυτήν. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα πιο ελκυστικά λουλούδια, τα οποία αξίζει να εντάξετε στον διάκοσμο του σπιτιού σας, τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και στο μπαλκόνι!

Ιβίσκος

img-2106.jpg


Ο ιβίσκος ή αλλιώς το άνθος της Χαβάης, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου, με εξωτικό χαρακτήρα. Ξεχωρίζει χάρη στα υπέροχα χρώματα του αλλά και τα πλατιά του φύλλα που μπορούν να ξεπεράσουν και τα 15 εκατοστά. Η περίοδος ανθοφορίας του ιβίσκου διαρκεί από την άνοιξη μέχρι και το τέλος του φθινοπώρου. Χρειάζεται αρκετό φως, γι’ αυτό η καλύτερη θέση είναι δίπλα σε παράθυρο ή τζαμαρία. Βρείτε το χρώμα που σας αρέσει αλλά παράλληλα ταιριάζει και με το στιλ της κατοικίας σας και προσθέστε ένα στη συλλογή σας.


Βιολέτα

mistikakipou-violeta-frontida.jpg
Ένα λουλούδι που, πέρα από το φανταστικό του χρώμα, χαρίζει υπέροχη μυρωδιά στον χώρο. Ιδανικό τόσο για τους εσωτερικούς όσο και για τους εξωτερικούς σας χώρους, πρόκειται για μια μικρή πινελιές, που ωστόσο μπορεί να ομορφύνει όλο το σκηνικό και να το γεμίζει με spring vibes. Φροντίστε μόνο να τοποθετήσετε τη βιολέτα σε ένα ηλιόλουστο σημείο, μπροστά από το παράθυρο ή έξω στο μπαλκόνι.

Αγήρατο

8-cag0q.jpg


Ένα πολύ ιδαίτερο καλλωπιστικό φυτό που φυτεύεται την άνοιξη, είναι το αγήρατο από το Μεξικό. Χαμηλής ανάπτυξης λουλούδι με καρδιόσχημα φύλλα, εμφανίζει πανέμορφα μικρά άνθη σε επάκριες ταξιανθίες που μοιάζουν με τούφες, σε αποχρώσεις του μπλε, του ιώδους και του λευκού. Η ανθοφορία του είναι άλλωστε τόσο πλούσια, που σχεδόν κρύβει το φύλλωμα του ίδιου του φυτού. Τοποθετήστε σε σημείο με πολύ φως, ποτίστε το μία με δύο φορές την εβδομάδα και θαυμάστε την ομορφιά του.


Χρυσάνθεμο

shutterstock-1938113782.jpg


To χρυσάνθεμο δεν μπορεί να λείπει από τις προτάσεις για ανοιξιάτικα λουλούδια. Διαθέτει χαρακτηριστικά άνθη που μοιάζουν με μαργαρίτες και είναι, επίσης, γνωστό με την ονομασία αγιοδημητριάτικο. Πρώιμες ποικιλίες που ανθίζουν από τα τέλη του καλοκαιριού και όψιμες ποικιλίες που ανθίζουν μέχρι και τα τέλη της άνοιξης. Οι χαμηλές ποικιλίες χρυσάνθεμων που φέρουν μεγαλύτερα άνθη φυτεύονται σε μικρές γλάστρες, ενώ τα ψηλά ανθεκτικά χρυσάνθεμα, τα οποία δημιουργούν πολλά μικρά άνθη φυτεύονται στον κήπο.


Γαρύφαλλο

shutterstock-1018325152.jpg


Άλλο να είδος λουλουδιού που δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν τη λίστα. Τα γαρύφαλλα ανθίζουν από την αρχή της άνοιξης μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ μπορούν να χαρίσουν εκλεπτυσμένο χαρακτήρα όπου κι αν τα τοποθετήσετε -μέσα ή έξω από το σπίτι σας. Τα χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε ποικίλουν: λευκό, κίτρινο, ροζ, πορτοκαλί ροζ κ. ά.


Αμυγδαλιά

shutterstock-378791689.jpg


Εάν έχει τύχει να βρεθείτε σε κάποιο περιοχή εκτός πόλης, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως ήδη έχουν ανθίσει οι αμυγδαλιές, οι οποίες μυρίζουν... άνοιξη! Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να τις εντάξετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας; Μερικά κλαδιά με άνθη αξίζουν μια θέση σε ένα βάζο, το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε στο coffee table ή σε κάποια άλλη επιφάνεια της επιλογής σας. Εάν έχετε κήπο, τότε τώρα είναι η στιγμή να φυτέψετε ένα τέτοιο δέντρο. Οφείλετε να γνωρίζετε πως η αμυγδαλιά αναζητά ξηροθερμικό κλίμα, χωρίς πολλές βροχές, είναι ανθεκτική στον παγετό, αλλά ευαίσθητη σε υγρό περιβάλλον που ευνοεί προσβολές από μύκητες και βακτήρια. 

1

Vase

Rosenthal/Versace, Παρουσίαση BUY HERE

2

Pot

With stand, Marks & Spencer Home BUY HERE

3

Pot

Bubbled, H&M Home BUY HERE

4

Vase

Sannolik, IKEA BUY HERE

5

Basket

Made of natural fibers, Zara Home BUY HERE

6

Pot

Hanging, Marks & Spencer Home BUY HERE

7

Vase

Relief, Casa Vogue BUY HERE