fbpixel

Search icon
Search
Τα απίθανα hacks μακιγιάζ που προτείνει η make up artist των celebrities
MAKE UP

Τα απίθανα hacks μακιγιάζ που προτείνει η make up artist των celebrities

Από την Pati Dubroff, όλα όσα δεν γνωρίζατε


Η διάσημη makeup artist, Pati Dubroff, φημίζεται για τη δημιουργία μιας αναμφισβήτητα αλαβάστρινης επιδερμίδας και των πιο εντυπωσιακών make up looks για τους A-list πελάτες της, συμπεριλαμβανομένης της Barbie star, Margot Robbie, στην πιο πρόσφατη εμφάνιση της στο κόκκινο χαλί στις Χρυσές Σφαίρες. Παρακάτω, σας συστήνουμε μερικές από τις κορυφαίες συμβουλές της, ώστε να μπορείτε να βελτιώσετε τις δικές σας τεχνικές μακιγιάζ αλλά και να γνωρίσετε make up hacks που δεν είχατε σκεφτεί! 

Ξεκινήστε με ένα facial tool 

«Ξοδεύοντας μόλις 5 ή 10 λεπτά με έναν κύλινδρο προσώπου ή μια συσκευή μικρορεύματος, θα εκπλαγείτε από το πόσο λαμπερή θα φαίνεται η επιδερμίδα σας πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ», λέει η Dubroff. «Διεγείρει τη ροή του αίματος και κάνει τους χυμούς να ρέουν - και όταν αρχίσετε να εφαρμόζετε το make up από αυτό το σημείο - σε αντίθεση με εκείνο όπου το δέρμα σας είναι κρύο - θα έχει μεγάλη διαφορά». Για πιο διαρκή οφέλη, προτείνει τη χρήση των δύο τύπων εργαλείων περιποίησης προσώπου σε εναλλασσόμενες ημέρες, μερικές φορές την εβδομάδα. «Το trick με οποιοδήποτε facial tool είναι να το κινείτε πάντα με φορά πάνω-κάτω, ποτέ προς τα κάτω.» 

shutterstock-2389672733.jpg

Mix and Match τις υφές

«Όταν επιζητείτε λαμπερή επιδερμίδα, βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε μια μελετημένη ποσότητα καλυπτικού make up, αλλά ότι παράλληλα αφήνετε την επιδερμίδα σας να φαίνεται ακόμα "ζωντανή"». Για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα, η Dubroff προτείνει να χωρίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας σε ζώνες για να προετοιμάσετε σωστά το δέρμα σας. «Θέλετε ενυδάτωση και υγρασία περιμετρικά του προσώπου σας και ένα mat primer στο κέντρο, κοντά στο πηγούνι, τη μύτη και στην κορυφή του μετώπου, ώστε να μην χρειάζεται να βασίζεστε τόσο πολύ στην πούδρα - είναι βαριά και αφαιρεί τη φυσικότητα του δέρματος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε διαφορετικές υφές foundation για να αποκτήσετε αυτό το αψεγάδιαστο-αλλά αληθινό γυάλισμα του δέρματος. Εφαρμόστε μια κρεμώδη φόρμουλα στο κέντρο, όπου θέλετε αυτή την επιπλέον κάλυψη, και κάτι πιο υγρό στις εξωτερικές άκρες του προσώπου, ώστε να το αισθάνεστε ζωντανό και λαμπερό», λέει. Αν χρειαστεί να αφαιρέσετε την υπερβολική λάμψη, η Dubroff προτείνει να σκουπίζετε πούδρα μόνο όπου χρειάζεται, χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο για ακρίβεια.

Τοποθετήστε το ρουζ προσεκτικά

Το «κλειδί» για ένα νεανικό ρουζ είναι να το κρατάτε στα μήλα των μάγουλων. «Χαμογελάστε πλατιά και θα δείτε ακριβώς πού θέλετε να το εφαρμόσετε», λέει η Dubroff. «Αποφύγετε να το βάλετε πολύ κοντά στη μύτη σας και στις μικρές ρυτίδες δίπλα στα μάτια σας. Εξίσου σημαντικό είναι να επιμένετε σε φόρμουλες με βάση την κρέμα. Για μεγάλη διάρκεια, μπορείτε να συνεχίσετε με μια ελαφριά επάλειψη ρουζ σε μορφή πούδρας σε αντίστοιχη ή παρόμοια απόχρωση για να σταθεροποιήσετε το χρώμα στη θέση του. Αν θέλετε να σμιλέψετε διακριτικά τα ζυγωματικά σας, περάστε το χρώμα κατά μήκος του οστού, ακριβώς κάτω από τα μάγουλα!», καταλήγει. 

shutterstock-2235538595.jpg

Αποφύγετε τις «σκληρές» γραμμές

«Όταν το eyeliner είναι πολύ αιχμηρό, γραφικό και γραμμικό, μπορεί να φαίνεται λίγο αυστηρό», λέει η Dubroff. Επιπλέον, ένα glassy βλέμμα είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Όποιον τύπο swoosh ή flick eyeliner και αν προτιμάτε, η Dubroff προτείνει να απαλύνετε τις άκρες στο σχήμα που θα δημιουργήσετε, ώστε να είναι ένα πιο επιεικές σχήμα. «Αφού κάνετε τη γραμμή που προτιμάτε με μολύβι, χρησιμοποιήστε ένα μικροσκοπικό πινέλο για να την αναμειγνύετε και να τη διαχέετε. Ακόμη και αν πρόκειται για ένα cat-eye, θα το μαλακώσω στο τελείωμα. Για μεγαλύτερη διάρκεια, εφαρμόζω πάντα μια mat σκιά ματιών στην ίδια ή παρόμοια απόχρωση με το eyeliner και από πάνω.», λέει ολοκληρώνοντας.

Δεσμευτείτε σε ένα skin refresh

Όταν βγαίνετε για ένα πάρτι μετά τη δουλειά, είναι σύνηθες να θέλετε να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας και να προσθέσετε περισσότερο από πάνω, αλλά «στην πραγματικότητα κάνει τεράστια διαφορά στο συνολικό σας look αν σβήσετε το foundation που έχετε βάλει το πρωί και εφαρμόσετε μια νέα στρώση πριν από τη βραδινή σας έξοδο», λέει η Dubroff. «Αν το δέρμα δείχνει φρέσκο, τότε οτιδήποτε άλλο θα δείχνει ακόμα καλύτερα. Το να βασίζεσαι σε make up που έχει τοποθετηθεί από τις 8 το πρωί δεν είναι ποτέ αποτελεσματικό. Οπότε, κάντε ένα φρεσκάρισμα στο δέρμα σας, αφήστε τα μάτια σας άθικτα και χτίστε μόνο την περιοχή γύρω από αυτά.»