fbpixel

Search icon
Search
5 makeup tips που θα σας βοηθήσουν να καλύψετε τα σημάδια της κούρασης
MAKE UP

5 makeup tips που θα σας βοηθήσουν να καλύψετε τα σημάδια της κούρασης

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να δώσετε φως στα κουρασμένα μάτια


Είναι γνωστό ότι δεν είμαστε όλοι early birds, όσο πολυάσχολοι και αν θεωρούμαστε. Σίγουρα για όλες τις beauty lovers υπάρχουν αυτές οι μέρες που το πρόσωπό τους απλώς δεν συνεργάζεται και η κούραση στα μάτια ξεπερνάει κάθε προσπάθεια κάλυψης. Ωστόσο, ο κόσμος του μακιγιάζ είναι πολλά υποσχόμενος και συχνά μας προσφέρει νέες τεχνικές για να προσεγγίσουμε τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση. Μπορείτε, λοιπόν, να εμπιστευτείτε ότι η έρευνά μας για τις καλύτερες συμβουλές κάλυψης των κουρασμένων ματιών θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα στα looks σας. 

Παρακάτω θα βρείτε τα 5 tips για το πώς να χρησιμοποιήσετε το makeup ως εργαλείο κατά των κουρασμένων ματιών 

1. Χρησιμοποιείστε ένα color corrector 

Αυτή είναι μακράν η πιο σημαντική συμβουλή που μπορούμε να σας προσφέρουμε. Όταν πρόκειται για μαύρους κύκλους, η κάλυψή τους με concealer συχνά δεν είναι αρκετή - οι κύκλοι με το μωβ χρώμα πιθανότατα πάντα θα ξεπροβάλλουν. Πέρα από αυτό, το να απλώνετε στρώμα επί στρώματος από concealer κινδυνεύει να κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται επίπεδο και δισδιάστατο. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους είναι να εφαρμόσετε ένα διορθωτικό χρώματος πριν από την εφαρμογή του concealer.

Οι μωβ τόνοι εξουδετερώνονται από τις βερικοκί-πορτοκαλί αποχρώσεις. Το να εφαρμόσετε ένα διορθωτικό χρώματος σε βερικοκί τόνο πάνω στους μαύρους κύκλους και στη συνέχεια να απλώσετε από πάνω concealer θα περιορίσει την ποσότητα του θαμπωτικού concealer που πρέπει να εφαρμόσετε και θα διασφαλίσει ότι οι μαύροι κύκλοι είναι καλά καλυμμένοι όλη την ημέρα. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμάσει την περιοχή με μια καλή κρέμα ματιών πρώτα - θα κάνει μεγάλη διαφορά.

7b00330d30abd251c663361bc98a56ef.jpg

2. Εφαρμόστε έξυπνα το concealer σας

Μόλις καταφέρετε να εφαρμόσετε τον διορθωτή χρώματος, δεν αρκεί να απλώσετε όσο περισσότερο concealer μπορείτε. Πολλοί makeup artists έχουν πει στο παρελθόν ότι η κάλυψη κάτω από τα μάτια είναι καλύτερη όταν δεν φτάνει μέχρι την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων. Αντ' αυτού, απλώστε το concealer κατά μήκος της πιο σκούρας περιοχής των κύκλων κάτω από τα μάτια σας και ταμπονάρετε και αναμειγνύετε με το δάχτυλο του δαχτυλιδιού σας. Αν εφαρμόσετε το concealer πολύ κοντά στη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων, υπάρχει κίνδυνος το μακιγιάζ σας να δείχνει αφύσικο και επίπεδο.

27cb2fac71d980d4b71952ee9f18ed84.jpg

3. Στραφείτε στο beige liner

Όταν αισθάνεστε κουρασμένες και τα μάτια σας το δείχνουν, είναι σημαντικό να επιλέγετε προϊόντα μακιγιάζ που σας φωτίζουν. Ενώ τα σκούρα μολύβια και οι σκιές μπορούν να κάνουν τα κουρασμένα μάτια να φαίνονται πιο βαριά και μικρότερα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε καθόλου μολύβια. Στην πραγματικότητα, ένα από τα μεγαλύτερα κόλπα που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες μακιγιάζ για να διευρύνουν και να αφυπνίσουν την περιοχή των ματιών είναι η εφαρμογή ενός μπεζ liner στην κάτω γραμμή του βλεφάρου. Βοηθά επίσης να φωτιστεί το λευκό των ματιών σας, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός ευρύτερου και φωτεινότερου βλέμματος.

4. Χτενίστε και ανασηκώστε τα φρύδια σας

Αυτό μπορεί να μην είναι προφανές κόλπο στην αρχή, αλλά πιστέψτε μας ότι το βούρτσισμα των φρυδιών σας μπορεί να βοηθήσει τα κουρασμένα μάτια να φαίνονται πιο ζωντανά. Η απλή πράξη του βουρτσίσματος των φρυδιών βοηθά να ανασηκωθεί η περιοχή των ματιών, απομακρύνοντας το βλέμμα από τυχόν περιοχές με έντονο πρήξιμο. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό σφουγγαράκι, βουρτσίστε τα φρύδια σας προς τα πάνω για να δημιουργήσετε ανύψωση και ολοκληρώστε με το να τα στερεώσετε με ένα τζελ φρυδιών.

8a5c122cbc2d72abd528d48e3b014767.jpg

5. Εφαρμόστε το higlighter με τακτική

Υιοθέτησα αυτή τη συμβουλή μόλις πρόσφατα, ως beauty editor, καθώς μου πήρε λίγο χρόνο για να την εφαρμόσω σωστά, αλλά είναι αναμφίβολα η πιο φωτεινή τεχνική εφαρμογής μακιγιάζ που υπάρχει. Το κόλπο είναι να απλώσετε μια μικρή ποσότητα φωτεινού highlight στην εσωτερική γωνία του ματιού σας και στην εξωτερική άκρη του οστού του φρυδιού, ακριβώς κάτω από το ίδιο το φρύδι. Οι φωτοανακλαστικές ιδιότητες του highlighter θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της φωτεινότητας, ανοίγοντας τα μάτια για να εξουδετερώσουν κάθε ίχνος κούρασης. Το κλειδί αυτής της τεχνικής, όπως έχω μάθει, είναι να υιοθετήσετε μια προσέγγιση του less-is-more. Να θυμάστε, μπορείτε πάντα να αυξάνετε την ένταση, αλλά δεν μπορείτε να την αφαιρείτε. Το να προχωρήσετε στην αρχή με ελαφρύ highlight βοηθάει στο να μην "μεταναστεύσει" η χρωστική ουσία που αντανακλά το φως σε περιοχές που δεν θέλετε.

Κεντρική φωτογραφία: @maryphillips