fbpixel

Search icon
Search
Success Story: Η CEO της Communication Lab, Μαρίνα Κουταρέλλη, μας εξηγεί τα οφέλη ενός αποτελεσματικού work out δίνοντάς μας τις δικές της συμβουλές
#GREEKSDOITBETTER

Success Story: Η CEO της Communication Lab, Μαρίνα Κουταρέλλη, μας εξηγεί τα οφέλη ενός αποτελεσματικού work out δίνοντάς μας τις δικές της συμβουλές

Γυμναστείτε εύκολα κι ευχάριστα ακολουθώντας τα tips μιας αυθεντικής fitness lover


Η Μαρίνα Κουταρέλλη, η πρόεδρος και ιδρύτρια του μεγαλύτερου mild sporting event στην Ελλάδα -που φέτος κλείνει 10 χρόνια ζωής- του @spetses_marathon και CEO της @communication.lab αποτελεί μια επιτυχημένη και άκρως δραστήρια γυναίκα, η οποία γνωρίζει καλά τον κόσμο της γυμναστικής, αποδεικνύοντάς μας το σε κάθε της εγχείρημα. Διανύοντας τα δικά της χιλιόμετρα στον χώρο της άσκησης, μας μιλάει για τα οφέλη του αθλητισμού -επαγγελματικού και μη- ενώ μας δείχνει μια σειρά από απλές ασκήσεις σχεδιασμένες από τον προπονητή της Δημήτρη Κούλουρη (ιδιοκτήτη των @_training_roomγια full body toning, που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τόσο τη φυσική σας κατάσταση, αλλά και τη διάθεσή σας! 

Δοκιμάστε το! 

Ποιο ήταν το έναυσμα που έβαλε τη γυμναστική στη ζωή σας; 

Παρά το γεγονός ότι εδώ και 10 χρόνια ασχολούμαι με τον αθλητισμό και τις αθλητικές εκδηλώσεις, είχα την ατυχία να έχω μια πολύ κακή εμπειρία στον αθλητισμό με κάποιον πολύ πιεστικό προπονητή, και κάπως έτσι την άφησα εντελώς για πάρα πολλά χρόνια. Ωστόσο, με το που είδα τις εικόνες του τερματισμού των ερασιτεχνών -που πραγματοποιούν έναν άθλο 5 χιλιομέτρων στο Spetses Mini Marathon, εμπνεύστηκα και αποφάσισα ότι θα τους τιμήσω, «ρίχνοντας» και τον εαυτό μου σε αυτήν την «μάχη». Άλλωστε, γι' αυτό έχουμε μότο το «Νίκη είναι η συμμετοχή». Καθώς έβλεπα αυτά τα 10 χρόνια καθημερινούς, απλούς ανθρώπους με διαφορετικές δουλειές, ηλικίες και προτεραιότητες να εντάσσουν τον αθλητισμό στη ζωή τους, όταν έγινα 40 ετών, έκανα μια στροφή και μπήκα ξανά στον κόσμο της γυμναστικής, ξεκινώντας από κάτι που αγαπούσα πάντοτε, όπως είναι το κολύμπι. 

dsc-8787-edit.jpg
Μαρίνα Κουταρέλλη, Δημήτρης Κουλούρης

Πόσο εύκολη ήταν η προσαρμογή -ιδιαίτερα μετά την τραυματική σας εμπειρία στον χώρο της άθλησης;

Ξεκίνησα να κολυμπάω με τον Γιάννη Δρυμωνάκο και τον Δημήτρη Κουλούρη, οι οποίοι και οι δύο ήταν πολύ καλοί στο να εμπνεύσουν έναν ερασιτέχνη σαν κι εμένα να περνάει ωραία, να μην κουράζεται και να νιώθει τις δυνάμεις του. Κάπως έτσι, μάλιστα, σβήστηκε η πολύ κακή εμπειρία που είχα στο παρελθόν. Ξεκίνησα πραγματικά να το απολαμβάνω.

Πόσο συχνά γυμνάζεστε και κατά πόσο η καθημερινή άσκηση συμβάλλει στην προσωπική σας ευεξία;

Πριν ένα χρόνο, ξεκίνησα με δύο φορές κολύμπι την εβδομάδα και πραγματικά το περίμενα πώς και πώς. Η προσμονή αυτή αποτελεί ένα μοναδικό συναίσθημα, που δεν είχα ξαναζήσει. Εν τω μεταξύ, όχι μόνο δεν κουραζόμουν, αλλά αυτό μου έδινε μια διαύγεια και στην υπόλοιπη ημέρα μου. Στη δουλειά μου είμαι πιο focus, με μεγαλύτερη υπομονή. 

Τι είδους γυμναστική ακολουθείτε τώρα και πόσο συχνά; 

Από αυτό το πολύ δειλό ξεκίνημα με δύο πολύ καλούς προπονητές, έκανα παράλληλα κι ενδυνάμωση. Έχω δει τρομερές διαφορές στη σιλουέτα και στην ψυχολογία μου. Ταυτόχρονα, έχω αλλάξει τρία Garmin ρολόγια. Πλέον, το θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, γιατί με βοηθάει πολύ στο να βλέπω τους παλμούς μου και τα βήματα, δηλαδή αν δεν πιάσω κάποια μέρα τον στόχο των βημάτων, θα βγω έστω το βράδυ μια βόλτα στη γειτονιά. Ο σκύλος μου είναι πολύ ευτυχισμένος, που πηγαίνει συνεχώς βόλτες. Θα έλεγα λοιπόν, ότι πλέον γυμνάζομαι αρκετά συχνά, 3 φορές την εβδομάδα και ανυπομονώ να αρχίσω και πάλι το κολύμπι. 

dsc-8614-edit.jpg

Ποια είναι τα οφέλη της γυμναστικής;

Η γυμναστική έχει τρομερά οφέλη ειδικά για εμάς τις γυναίκες που έχουμε απαιτητικές δουλειές, διοικούμε πολύ κόσμο κι έχουμε τόσα ραντεβού. Προσωπικά, μου έχει δώσει μία ευεξία και μια διαύγεια πνεύματος που δεν το περίμενα. Δε στέκομαι στο σώμα μονάχα, αλλά περισσότερο στην πνευματική ανύψωση.

Μοιραστείτε μαζί μας μερικά tips που θα δίνατε σε κάποιον που ξεκινάει τώρα το ταξίδι του με τη γυμναστική...

Το tip που έχω να δώσω είναι... τολμήστε το! Εγώ, ούτε ήμουν αθλητικός τύπος, ούτε είχα το αθλητικό σώμα και ούτε είχα αθληθεί ξανά στη ζωή μου μέχρι τα 40 χρόνια μου. Έχω δει τρομερή διαφορά. Μια βασική συμβουλή που δίνω είναι να ξεκινήσετε ακούγοντας το σώμα σας. Επίσης, μην κάνετε υπερβολές, γιατί μετά από 10 ημέρες μπορεί να έχετε πιαστεί ή ακόμα χειρότερα, τραυματιστεί. Βρείτε έναν προπονητή που σας εμπνέει. Είναι πολύ σημαντική αυτή η σχέση και πρέπει ο εκάστοτε γυμναστής να καταλαβαίνει ότι προπονεί έναν ερασιτέχνη και όχι ότι γυμνάζει έναν προπονητή. Βάλτε το σαν ένα επαγγελματικό ραντεβού στην ατζέντα σας -που δε θα τολμούσατε να ακυρώσετε. Ξεκινήστε πάρα πολύ σιγά. Εγώ ξεκίνησα με μια φορά την εβδομάδα και σήμερα κάνω μέχρι και τέσσερις φορές την εβδομάδα γυμναστική. Κυρίως να κάνετε ό,τι σας ευχαριστεί. Υπάρχουν χιλιάδες μορφές άσκησης και διαλέξτε αυτήν που πραγματικά θα βγάλει τον καλύτερό σας εαυτό. 

Ο αθλητισμός αποτελεί πηγή έμπνευσης;

Σκεφτείτε ότι έχω τις πιο δημιουργικές μου ιδέες όταν αθλούμαι. Βαθύτατα, πιστεύω ότι τα πρότυπά μας σε όλη τη χώρα πρέπει να είναι αθλητές. Δηλαδή, άνθρωποι χαμηλών τόνων που εργάζονται πολύ σκληρά με υπομονή κι επιμονή. Η νέα γενιά θα έπρεπε να έχει ως πρότυπο τους αθλητές που τιμούν παγκόσμια τα ελληνικά χρώματα.

Παρακολουθήστε το video με το μοναδικό outdoors work out της Μαρίνας Κουταρέλλη και αντλήστε έμπνευση: 

Για περισσότερα fitness tips μπείτε στο @spetses_marathon & @garmingreece.