fbpixel

Search icon
Search
Ναταλία Χαντζή: H Θεσσαλονικιά που «σκαρφάλωσε» στη λίστα «30 under 30» του Forbes
SKG STORIES

Ναταλία Χαντζή: H Θεσσαλονικιά που «σκαρφάλωσε» στη λίστα «30 under 30» του Forbes

Η General Manager του Avaton Luxury Hotel & Villas μας μιλάει για τον κλάδο του τουρισμού στην Ελλάδα


Η Ναταλία Χαντζή είναι μια νέα δυναμική γυναίκα, η οποία ανέρχεται σημαντικά στον κλάδο του Ελληνικού τουρισμού, μέσα από την επαγγελματική και προσωπική της εξέλιξη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια σπούδασε Business Management στο Brunel University London. Αποφοιτώντας από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ασχοληθεί με τον κλάδο του τουρισμού -μια ενασχόληση που παρομοιάζει με ένα «συναρπαστικό ταξίδι». 

Πλέον, έχει αναλάβει το Avaton Luxury Hotel & Villas που είναι μέλος της ένωσης πολυτελών ξενοδοχείων και εστιατορίων, Relais & Châteaux, στο τρίτο πόδι Χαλκιδικής. Μάς επιβεβαιώνει ότι οι γυναίκες έχουν πολύ σημαντική θέση στον τομέα του τουρισμού και πως ιδιαίτερα η νεότερη γενιά έρχεται δυναμικά με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις που θα εξελίξουν περισσότερο τα επόμενα χρόνια τη βιομηχανία. 

Πλέον, στα 27 της κατέχει μία πολύ σημαντική θέση στη λίστα «30 under 30» του Forbes ωε μία από τις νεότερες General Managers σε ξενοδοχειακή επιχείρηση. Εμείς σας παρουσιάζουμε ξανά όλα όσα είχε πει για την πόλη μας και για την επαγγελματικής πορεία τον περασμένο Μάρτιο!

Let's get to know her...

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια έζησα στο Λονδίνο για 3 χρόνια, όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Business Management κι επέστρεψα το 2016 στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε, μένω μόνιμα στο κέντρο της πόλης.

Η αγαπημένη μου γειτονιά είναι η συμβολή της Παύλου Μελά με την Παλαιών Πατρών, οπού το σοφιστικέ σύγχρονο design και το γευστικό comfort food «συναντούν» τα διατηρητέα κτήρια της πόλης. 

Μεγαλώνοντας σε μία αμιγώς επιχειρηματική οικογένεια, από παιδί ονειρευόμουν να ασχοληθώ με το επιχειρείν, ώστε να μπορώ να δημιουργώ πράγματα και με αυτό τον τρόπο να συνεισφέρω στην αλλαγή της κοινωνίας προς το καλύτερο.

Αποφοίτησα από το Κολλέγιο Ανατόλια το 2013 και στη συνέχεια σπούδασα BSc Business Management στο Brunel University London από όπου αποφοίτησα με First Class Honours. Στη συνέχεια ανέλαβα το Avaton Luxury Hotel & Villas, ένα μέλος της Relais & Châteaux στο τρίτο πόδι Χαλκιδικής.

Η ενασχόληση με τον τουρισμό είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο προκλήσεις, επαφές με πολυταξιδεμένους και δημιουργικούς ανθρώπους, πάθος για την φιλοξενία και αγάπη για το διαφορετικό.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι η βαριά βιομηχανία μας και γι' αυτό θα πρέπει να βελτιώνουμε συνεχώς το τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε με καινοτόμες ιδέες, άψογες υποδομές και την χρήση των πιο εξελιγμένων τεχνολογικών μέσων τόσο στη λειτουργία των μονάδων μας όσο και στην προβολή τους στο εξωτερικό. Με γνώμονα τον επισκέπτη και το περιβάλλον θα πρέπει να διαφυλάξουμε την αυθεντικότητα και την αισθητική των τουριστικών μας προορισμών και να δημιουργήσουμε μοναδικές εμπειρίες διακοπών.

Στον κόσμο του τουρισμού βρίσκονται αρκετές γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, δίνοντας το παράδειγμα και για άλλους κλάδους. Οι περισσότερες από εμάς προσπαθούμε να προσφέρουμε συνεχώς ευκαιρίες σε νέες που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Δυσκολίες υπάρχουν πάντα, κυρίως λόγω των πατερναλιστικών προτύπων του περασμένου αιώνα που υπάρχουν μέχρι και σήμερα στην κοινωνική σκακιέρα. Με όραμα, σκληρή δουλειά, γνώση, επιμονή και πίστη στον εαυτό μας οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται, συμβάλλοντας έτσι στην αλλαγή του κοινωνικού μοντέλου.

Τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά σ’ αυτόν τον κλάδο είναι η δημιουργικότητα, η αισθητική και το πάθος για την γαστρονομία, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοξενίας και της εμπειρίας του επισκέπτη.

Στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα θα έδινα την ευκαιρία σε περισσότερα νέα άτομα να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους.

Η παραλία που ξεχωρίζω στη Χαλκιδική είναι φυσικά η Κομίτσα, στην οποία βρίσκεται το Avaton Luxury Hotel & Villas και όπου έχω περάσει όλα μου τα παιδικά καλοκαίρια.

Ένα key item που δεν αποχωρίζομαι ποτέ είναι το χειροποίητο αρχαιοελληνικό δαχτυλίδι που έφτιαξε ειδικά για εμένα η νέα, ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων Κατερίνα Βουλγαρίδου.

Το αγαπημένο μου μέρος στη Θεσσαλονίκη είναι το Σέιχ Σου, το οποίο αποτελεί σημαντική πνοή πρασίνου πολύ κοντά στον αστικό ιστό και ενδείκνυται για άσκηση.

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι η προώθηση της εταιρίας Avaton Hotel Management που συστήσαμε πρόσφατα για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη νέων ξενοδόχων, η προέκταση του Avaton Luxury Hotel & Villas με νέα δωμάτια και η περαιτέρω ανάπτυξη μας στο κομμάτι της αειφορίας στο οποίο έχουμε επένδυση αρκετά.

Η Θεσσαλονίκη μου αρέσει γιατί είναι γεμάτη φιλόξενους ανθρώπους.

Θα ήθελα η πόλη μου να γίνει ένα διευρυμένο οικοσύστημα start up επιχειρήσεων, που θα γεννά γνώση και καινοτομία αξιοποιώντας ταλαντούχους νέους γεμάτους με όρεξη και αγάπη για το αντικείμενο τους!

Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσω τη Θεσσαλονίκη με 3 λέξεις... Αυθεντική, Θαλασσινή, Ζωντανή.