fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Ρετινόλη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πιο πολυσυζητημένο συστατικό ομορφιάς

Δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε; Ξεχωρίσαμε τα 12 καλύτερα προϊόντα ρετινόλης για εσάς


Ρετινόλη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πιο πολυσυζητημένο συστατικό ομορφιάς

Παρά το γεγονός ότι είμαι συντάκτρια ομορφιάς, φοβόμουν τη ρετινόλη για πολύ καιρό. Όταν πρόκειται για συστατικά που είναι στις τάσεις, η ρετινόλη πρέπει να είναι ένα από τα πιο μπερδεμένα στη βιομηχανία. Οι συμβουλές ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό σχετικά με το πότε θα πρέπει να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε, πόσο συχνά θα πρέπει να τη χρησιμοποιείτε και πού θα πρέπει να τοποθετείται στην τρέχουσα ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει. 

Παρακάτω έχω συλλέξει τα βασικά στοιχεία για το τι ακριβώς είναι η ρετινόλη, γιατί είναι το συστατικό που προτείνουν περισσότερο οι ειδικοί και, κυρίως, τους καλύτερους ορούς ρετινόλης που μπορείτε να δοκιμάσετε τώρα!

Τι είναι η ρετινόλη;

Παράγωγο της βιταμίνης Α, η ρετινόλη είναι μια πιο ήπια εκδοχή της τρετινοΐνης - το είδος της ρετινόλης που μπορεί να σας συνταγογραφήσει ένας δερματολόγος. Είναι ένα συστατικό που τα κάνει όλα, αλλά ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά του είναι ότι δρα ως φυσικό απολεπιστικό για το δέρμα σας, πράγμα που σημαίνει ότι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το ανώτερο στρώμα για να αποκαλύψει το φρέσκο, λαμπερό δέρμα από κάτω.

snapinstaapp-366135947-1664911643975169-6118574080112637977-n-1080.jpg


Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα. Η ρετινόλη κάνει σχεδόν τα πάντα, από το να ελαχιστοποιεί τις λεπτές γραμμές και τους πόρους μέχρι να ενθαρρύνει την ανανέωση των κυττάρων και να μειώνει τα βακτήρια που προκαλούν ξεσπάσματα. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο συνιστώμενα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας και μαζί με το SPF έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την πρόληψη των σημείων γήρανσης.

Πότε πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ρετινόλη;

Οι περισσότεροι facialists και ειδικοί σε θέματα δέρματος συνιστούν σε όλους τους ανθρώπους ηλικίας 30 ετών και άνω να αρχίσουν αμέσως να χρησιμοποιούν ρετινόλη. Αλλά αν έχετε συγκεκριμένες ανησυχίες για την περιποίηση του δέρματος, όπως συμφόρηση, ουλές ή τακτικά σπυράκια, τότε δεν θα σας κάνει κακό να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε έναν ορό ρετινόλης νωρίτερα.

Εάν έχετε λιπαρό/μικτό δέρμα, τότε ένας ορός ρετινόλης είναι ιδανικός, καθώς έχει ελαφριά υφή και δεν θα βαραίνει το δέρμα σας. Φυσικά, όμως, αν προτιμάτε πιο πλούσιες συνθέσεις, τότε μπορείτε να αναζητήσετε μια κρέμα ρετινόλης ή μια ενυδατική κρέμα. (Θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα - είναι απλά θέμα προσωπικής προτίμησης).

Και είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι αν είστε έγκυος ή θηλάζετε, τότε θα πρέπει να αποφύγετε εντελώς τη ρετινόλη!

b4b473849bd560e0c02b5374ad879519.jpg

Πού ταιριάζει η ρετινόλη στη ρουτίνα σας;

Οι οροί ρετινόλης πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται τη νύχτα και να εφαρμόζονται σε καθαρό δέρμα. Το δέρμα μας εργάζεται για να αναζωογονηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε η προσθήκη ενός συστατικού που αποκαθιστά το δέρμα, όπως η ρετινόλη, έχει νόημα.

Ενώ πολλοί οροί ρετινόλης είναι επινοημένοι για καθημερινή χρήση, οι περισσότεροι ειδικοί του δέρματος συνιστούν να αρχίσετε να εισάγετε το συστατικό σιγά-σιγά. Ξεκινήστε με μία ή δύο φορές την εβδομάδα για μερικές εβδομάδες και, στη συνέχεια, αυξήστε το σιγά-σιγά καθώς το δέρμα σας προσαρμόζεται. Παρακολουθήστε την επιδερμίδα σας -μια μικρή ξηρότητα ή ερεθισμός είναι φυσιολογικός, αλλά μειώστε τη συχνότητα της εφαρμογής σας αν παρατηρήσετε κάτι περισσότερο από αυτό.

Μπορείτε να πάτε κατευθείαν για ύπνο αφού εφαρμόσετε τον ορό ρετινόλης, αλλά αν το δέρμα σας αισθάνεται λίγο "σφιγμένο", εφαρμόστε μια απαλή ενυδατική κρέμα μετά. Στην πραγματικότητα, αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, τότε συχνά συνιστάται να εφαρμόζετε πρώτα μια ενυδατική κρέμα και από πάνω τον ορό ρετινόλης. Το επόμενο πρωί, φροντίστε να εφαρμόσετε ένα SPF, καθώς το δέρμα σας θα είναι πιο ευαίσθητο στον ήλιο.

Συνεχίστε την κύλιση για να αγοράσετε τους 12 καλύτερους ορούς & κρέμες ρετινόλης!

1

Frank Body Αντιρυτιδικό Serum με Ρετινόλη

Hondoscenter.com BUY HERE

2

Shani Darden Skin Care Retinol Reform

Cultbeauty.com BUY HERE

3

111SKIN Black Diamond Serum

Sephora.gr BUY HERE

4

The Ordinary Retinol 1% in Squalane - Anti-Aging Serum

Sephora.gr BUY HERE

5

Augustinus Bader The Retinol Serum

Sephora.gr BUY HERE

6

Retinol 0.3 Κρέμα Νύχτας Με Ρετινόλη Για Παραγωγή Κολλαγόνου

Skinceuticals.gr BUY HERE

7

Paula's Choice Clinical 1% Retinol Treatment

Cultbeauty.com BUY HERE

8

La Roche Posay Retinol Β3 Serum

Atticadps.gr BUY HERE

9

The Inkey List Retinol Serum

Sephora.gr BUY HERE

10

OSKIA Retinoid Sleep Serum Level 2 - 0.5%

Cultbeauty.com BUY HERE

11

Sunday Riley A+ High-Dose Retinoid Serum

Sephora.gr BUY HERE

12

Dermalogica Dynamic Skin Retinol Serum - Anti-Wrinkles Serum

Sephora.gr BUY HERE