fbpixel

Search icon
Search
Πτώση Βλεφάρων: Tα makeup tricks που θα «ζωντανέψουν» το βλέμμα σας
MAKE UP

Πτώση Βλεφάρων: Tα makeup tricks που θα «ζωντανέψουν» το βλέμμα σας

Μετατρέψτε τα μάτια σας με μερικές απλές κινήσεις


Η πτώση των βλεφάρων είναι ένα φυσικό επακόλουθο του γήρατος της επιδερμίδας. Αν και υπάρχουν τεχνικές που υπόσχονται μαγικά αποτελέσματα είναι πλέον εύκολο να χρησιμοποιήσετε μερικά makeup tricks που θα κάνουν το αποτέλεσμα να μοιάζει απόλυτα εναρμονισμένο με το υπόλοιπο πρόσωπό σας. Άλλωστε, μπορεί να μη θέλετε να επενδύσετε στις επεμβάσεις ενός πλαστικού για αυτήν τη δουλειά. Έτσι, συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα όσα μπορείτε να τολμήσετε για μια αποτελεσματική λύση.

makeup-red-lipstick-face.jpg

Εστιάστε στις βλεφαρίδες σας

«Ανοίξτε» τα μάτια εστιάζοντας στις βλεφαρίδες σας. Κάντε τις όσο το δυνατόν πιο μακριές και πλούσιες με αυτά τα tricks: 

  • Κάντε πάντα curl τις βλεφαρίδες σας πριν βάλετε μάσκαρα. Οι γυριστές βλεφαρίδες κάνουν τα μάτια να φαίνονται πιο έντονα. 
  • Εφαρμόστε δύο στρώσεις μάσκαρα. Μπορεί να σας φαίνεται περιττό αλλά θα κάνει μεγάλη διαφορά.
  • Εφαρμόστε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες και μην παραμελείτε αυτό το σημείο όπως οι περισσότερες γυναίκες. 
  • Αφαιρείτε πάντα το μακιγιάζ των ματιών στο τέλος της ημέρας. Το να αφήσετε τη μάσκαρα μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις και να κάνει ακόμη πιο έντονο το πρόβλημα της πτώσης.

Καλύψτε τους μαύρους κύκλους με Concealer

Τα χαρακτηριστικά του καθενός είναι διαφορετικά. Κάποιοι έχετε σκιές στις εσωτερικές γωνίες των ματιών και άλλοι έντονους μαύρους κύκλους κάτω από αυτά. Οι συγκεκριμένες σκιάσεις κάνουν τα μάτια να φαίνονται ακόμη πιο πεσμένα, κάτι που μπορεί να μην είναι κολακευτικό. Το κλειδί είναι να βρείτε την τέλεια απόχρωση concealer για να διορθώσετε τις σκιές. Ένας τόνος πιο ανοιχτός από το δέρμα σας είναι ο ιδανικός. Θέλετε επίσης ένα concealer που δεν θα «βυθιστεί» στις ρυτίδες σας και θα τις αναδείξει. 

lashes-face-eyes.jpg

Ανασηκώστε τα μάτια με highlighter

Ένα highlighter είναι από εκείνα τα προϊόντα ομορφιάς που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας. Τίποτα δεν προσφέρει πιο άμεσο «λίφτινγκ» από την προσθήκη φωτός στα σημεία που εντοπίζονται σκιές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω από κάθε φρύδι για να ανασηκώσει οπτικά τα μάτια.

Το κόλπο του άνω βλεφάρου

Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι να κρατάτε το eyeliner μόνο στο πάνω βλέφαρο. Εάν το απλώσετε στο κάτω μέρος του ματιού σας, μπορεί να λειτουργήσει σαν καθρέφτης, φέρνοντας περισσότερη προσοχή σε αυτό το σημείο. Αν θέλετε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα,  μια υγρή φόρμουλα θα σας «λύσει» τα χέρια. Αποφύγετε τις χοντρές, βαριές γραμμές και μουτζουρώστε με το δάχτυλο σας το τελικό αποτέλεσμα ώστε η γραμμή να μην είναι σκληρή και τραβηγμένη. Παρόλα αυτά, όπως γνωρίζετε, δεν ισχύουν όλοι οι κανόνες ομορφιάς για όλους, οπότε προσαρμόστε τους πάντα στο δικό σας πρόσωπο.

Παραλείψτε το Shimmer

Το Shimmer μπορεί να είναι ο χειρότερος εχθρός σας γιατί οι αστραφτερές σκιές ματιών τονίζουν το πόδι της χήνας. Αντί αυτού, εφαρμόστε μια κουκκίδα αστραφτερής ελαφριάς σκιάς στην εσωτερική γωνία του ματιού για να τα κάνετε να ξεχωρίζουν χωρίς όμως να τονίζετε τα λάθος σημεία.

lashes-face-makeup.jpg

Ο κανόνας "Less Is More"

Όταν έχετε ένα χαλαρό άνω βλέφαρο, δεν χρειάζεται να βάφετε τα μάτια σας με πολλά διαφορετικά χρώματα. Αντίθετα, κρατήστε τη σκιά ματιών απλή και βοηθήστε την να παραμείνει σταθερή με ένα primer ματιών. Κρατήστε στο μυαλό σας πως ένα ανοιχτόχρωμο χρώμα θα σας κάλυψει απόλυτα καθώς θα φωτίσει το βλέμμα σας.

Πείτε «ναι» στις ψεύτικες βλεφαρίδες

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες επανήλθαν και είναι εδώ για να λύσουν το πρόβλημα σε όλες εσάς που έχετε πολύ μικρές τρίχες σε αυτήν την περιοχή. Απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία βλεφαρίδων και εφαρμόστε extensions που μπορούν να διαρκέσουν έως και τέσσερις εβδομάδες. Αυτό θα ανοίξει τα μάτια σας και θα σας κάνει ακόμη και όταν ξυπνάτε να μοιάζετε -και να είστε- πιο φρέσκιες από ποτέ.