fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Concealer: Υπάρχει τρόπος για να γίνει απόλυτα αόρατο

5 tricks για να το πετύχετε


Concealer: Υπάρχει τρόπος για να γίνει απόλυτα αόρατο

Είναι μια γνωστή αλήθεια πως το concealer αλλάζει το  πρόσωπο σας όπως και ο διπλός εσπρέσσο αλλάζει το mood σας κάθε πρωί. Παρόλα αυτά είναι εξίσου σημαντικό το να βρείτε τον κατάλληλο τόνο και τον ιδανικό τρόπο για να εφαρμόζετε αυτό το μαγικό προϊόν που υπόσχεται να σβήσει τους μαύρους κύκλους και να καλύψει τα ανεπιθύμητα σημάδια στο πρόσωπο δημιουργώντας το τέλειο φινίρισμα. Όπως λένε οι ειδικοί του μακιγιάζ θέλει τρόπο και όχι κόπο και εμείς έχουμε όλα αυτά τα μυστικά που θα σας κάνουν να μοιάζετε υπέροχες, με τον πιο "αόρατο" τρόπο.

how-to-apply-makeup-and-concealer-model-backstage-blending-concealer-how-to-apply-makeup-primer-concealer-foundation.jpg

Δημιουργήστε τον κατάλληλο καμβά

Ο πλήρης καθαρισμός και ενυδάτωση του δέρματος με μια πλούσια αλλά χωρίς έντονα συστατικά ενυδατική κρέμα είναι η αρχή για κάθε καλό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ. Ένα ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα δε θα σας δώσει ποτέ το τέλειο αποτέλεσμα που επιθυμείτε αλλά αντιθέτως θα κάνει το μακιγιάζ σας να σπάσει και το ίδιο ισχύει και για το concealer σας. Χρησιμοποιείστε scrub προσώπου αφού κάνετε double cleansing και στη συνέχεια απλώστε ένα serum. Οι οροί είναι ιδανικοί για να κάνουν το δέρμα σας να "απορροφά" όλα τα οφέλη της τέλειας ενυδάτωσης καθώς απορροφούνται και δεν υπερφορτώνουν το δέρμα, έτσι ώστε το concealer να γλιστράει παντού. Όλα αυτά τα βήματα θα πρέπει να γίνουν κάποια λεπτά πριν από την εφαρμογή και όχι με βιασύνη καθώς τα συστατικά πρέπει να απορροφηθούν. 

 Sand feeling

Sand feeling

Instant Full Cover Concealer, Bobbi Brown, Attica

BUY ME
 All you need

All you need

Buildable Concealer Brush, Smashbox

BUY ME
 Creamy

Creamy

Lock-it, KVD Beauty, Sephora

BUY ME

Επιλέξτε τη σωστή απόχρωση

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όταν οι υποτόνοι σας είναι αταίριαστοι, το concealer αρχίζει να φαίνεται γκρίζο ή απλά ξεχωρίζει πάρα πολύ. Έτσι, αν έχετε ζεστούς τόνους στο δέρμα θα πρέπει να αναζητήσετε κίτρινο ή πορτοκαλί, ενώ εσείς που ανήκετε στο πιο ψυχρό φάσμα τις πιο ροζ αποχρώσεις. Κάτι ακόμη που δε γνωρίζετε είναι πως θα πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικές αποχρώσεις του concealer σε διαφορετικά σημεία του προσώπου σας. Για παράδειγμα στο κάτω μέρος των ματιών, χρησιμοποιήστε μια αντανακλαστική φόρμουλα που είναι μια σκιά πιο ανοιχτή από το δέρμα σας για να φωτίσετε την περιοχή. Μπορείτε επίσης να πείτε "ναι" σε ένα colour corrector. 

Ξεκινήστε να το χτίζετε

Δεν χρειάζεται να καλύψετε ολόκληρη την περιοχή κάτω από τα μάτια σας, απλώς όπου νιώθετε πως βλέπετε σκοτεινούς τόνους. Συνήθως αυτό συμβαίνει στο εσωτερικό του ματιού και λιγότερο στην εξωτερική γωνία. Ξεκινήστε να το εφαρμόζετε με μια μικρή βούρτσα συνθετικής τρίχας και στη συνέχεια για να το σετάρετε πιέστε ταμποναριστά με τις άκρες των δαχτύλων σας. Είναι σημαντικό να μην πηγαίνετε πολύ κοντά στις κάτω βλεφαρίδες καθώς μπορεί να δημιουργηθεί μια έντονη γραμμή μετά από κάποια ώρα λόγω του υγρασίας στο σημείο. Για αυτό το λόγο εκεί απλώς σβήστε απαλά. 

concealer.jpg

Δώστε προσοχή στα σημεία

Για να διασφαλίσετε ότι το concealer θα διατηρηθεί ακόμη και στα πιο ιδιαίτερα σημεία εφαρμόστε ένα matte primer. Τα σημεία που έχετε σπυράκια ή άλλα blemishes υπερπαράγουν έλαια και έτσι ειναι σημαντικο να διασφαλίσετε πως το προϊόν σας δε θα γλιστράει ήδη μετά από μερικά λεπτά. Αφού το εξασφαλίσετε τώρα είστε έτοιμοι να βάλετε το αγαπημένο σας concealer.

Όλα τα απαραίτητα tools

Ποιος είπε πως όλα σταματούν στην εφαρμογή του concealer; Αν είστε αρκετά ενημερωμένοι θα ξέρετε πως αυτό είναι μόνο η αρχή και τα επόμενα βήματα κρίνονται απόλυτα απαραίτητα για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Τα blotting papers είναι το αμέσως επόμενο step και φυσικά η εφαρμογή της πούδρας έρχεται για να χαρίσει το setting αποτέλεσμα που ονειρεύεστε!

 Full coverage

Full coverage

Emotionproof Concealer, Τom Ford, Attica

BUY ME
 Top pick

Top pick

All Hours Concealer, Yves Saint Laurent, Hondos Center

BUY ME
 Choose vegan

Choose vegan

Just Free Skin Light Liquid Concealer, Bell Hypoallergenic, Hondos Center

BUY ME
 Greek beauty

Greek beauty

Wild Rose Concealer, Korres, Hondos Center

BUY ME
 Smooth out imperfections

Smooth out imperfections

Primer STEP 1 Color Corrector, Make up For Ever, Sephora

BUY ME
 Ultra chic

Ultra chic

Invisimatte Blotting Paper, Fenty Beauty by Rihanna, Sephora

BUY ME