fbpixel

Search icon
Search
Τα σημάδια που σας προειδοποιούν πως η mascara σας έχει χαλάσει
MAKE UP

Τα σημάδια που σας προειδοποιούν πως η mascara σας έχει χαλάσει

Κι όμως, το αγαπημένο σε όλες beauty product έχει ημερομηνία λήξης


Το νεσεσέρ αποτελεί τον επίγειο παράδεισο κάθε γυναίκας. Η περιποίησή μας θεωρείται μια αγαπημένη στιγμή. Αυτός είναι και ο λόγος που τα καλλυντικά ξεκινούν ανά τα χρόνια να αυξάνονται όλο και περισσότερο. Το αποτέλεσμα; Καταλήγουμε με παραπανίσια προϊόντα, διαθέτοντας το καθένα από αυτά πάνω από μία – δύο φορές.

Όσο μας αρέσει να τα αγοράζουμε, άλλο τόσο είναι αναγκαίο να δείχνουμε την απαραίτητη προσοχή ως προς τη χρήση τους. Το πιο κοινό λάθος που πραγματοποιείται από μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων είναι να παραμελούν την διάρκεια ζωής που κατέχουν. Όσα περιλαμβάνονται στη beauty routine, ειδικότερα στην κατηγορία του μακιγιάζ, μπορούν πολύ εύκολα να προκαλέσουν δυσάρεστες εκβάσεις στην υγεία μας. Η συνέπεια ως προς αυτό το κομμάτι είναι ζωτικής σημασίας. Σε όλα τα προϊόντα αναγράφεται επάνω το διάστημα των μηνών που μπορείτε να τα αξιοποιείτε από τη στιγμή της αγοράς τους.

Ποιο καλλυντικό κυριαρχεί στη ρουτίνα μας;

Η mascara έχει κατακτήσει την πρωταρχική θέση. Ένα look ολοκληρώνεται μόλις βάψουμε τις βλεφαρίδες μας. Δικαίως, καθώς έχουν την ιδιότητα να τονώνουν το βλέμμα, να δημιουργούν εκκεντρικά μάτια και κυρίως να προσφέρουν στο γενικό σύνολο ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ακόμη και στις no-make up μέρες, αποτελεί ίσως το μοναδικό προϊόν, το οποίο δεν το αποχωρίζεται καμία. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο προβαίνουμε στην αγορά αναζητώντας την ιδανική mascara . Υπάρχουν διάφορες επιλογές: άλλες επικεντρώνονται στον όγκο, στο γέμισμα ή και στο μήκος.

enw2gwxxuae3ln1.jpg

Τι πρέπει να προσέχουμε;

Παρόλα αυτά, δεδομένου πως έρχεται σε άμεση επαφή με την περιοχή των ματιών και στις βλεφαρίδες συγκεντρώνονται αρκετά βακτήρια, οφείλετε να τηρείτε ευλαβικά την ημερομηνία λήξης της. Σύμφωνα με τους experts, μια μάσκαρα καθημερινής χρήσης μπορείτε να την διατηρήσετε περίπου 3 μήνες, ενώ αν την απλώνετε περιστασιακά για 6 μήνες. Μια συμβουλή, που συνιστάται, είναι να τις ανανεώνετε με τους αντίστοιχους μήνες, προκειμένου να είστε σε θέση να θυμάστε πότε και ποια θεωρείται πλέον ληγμένη.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω τα 4 ακράδαντα σημάδια, που θεωρούνται σήμα κατατεθέν για τη μετέπειτα χρήση της!

1. Έχει αλλάξει η σύστασή της

Παρατηρήστε το χρώμα και την υφή της. Μια «υγιής» mascara είναι σε υγρή, ομοιόμορφη μορφή. Σε περίπτωση που διακρίνετε να μεταποιείται η σύνθεσή της, δημιουργώντας μικρά κομματάκια πάνω στο βουρτσάκι και να έχει στεγνώσει τελείως, αποχωριστείτε την. Μην προτιμήσετε να τη συμπληρώσετε με λίγο νερό, καθώς μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για τα μάτια σας.

mascara-1.jpg

2. Ανεπιθύμητη μυρωδιά

Οι makeup artists μας ενημερώνουν πως όλα τα προϊόντα διαθέτουν τη δική τους χαρακτηριστική μυρωδιά. Επομένως, θα μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε, αν απλά αφήσετε την όσφρησή σας να αναλάβει δράση. Ανέκαθεν, αυτό θεωρούνταν το κύριο στοιχείο απόδειξης ενός ληγμένου συστατικού. Πόσο μάλλον, όταν αναφερόμαστε στην κατηγορία των καλλυντικών, τα οποία εξ' όρισμού δεν θα έπρεπε να προκαλούν δυσάρεστη εντύπωση.

3. Φλεγμονή

Το πιο επίπονο σενάριο σχετίζεται με την υγεία μας. Ιδανικά δεν θα επιθυμούσαμε να φτάσουμε σε αυτή την περίπτωση. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως «όταν ένα προϊόν περνάει την ημερομηνία λήξης, τα μόρια που περιέχει μπορεί να διασπαστούν σε υποπροϊόντα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν δερματική αντίδραση και ερεθισμό ή ακόμα και δερματίτιδα εξ επαφής - μια δερματοπάθεια που εκδηλώνεται με κοκκίνισμα, οίδημα φυσαλίδες ή ακόμα και πομφόλυγες και εφελκίδες». Τα μάτια θεωρούνται ίσως και το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου. Μια στις πέντε γυναίκες εμφανίζουν συμπτώματα, όπως ερεθισμό και λοιμώξεις, λόγω του ληγμένου καλλυντικού. Αυτή η φλεγμονή δύναται να εξακολουθήσει να αναπτύσσεται, επηρεάζοντας άλλα τμήματα του δέρματος, φτάνοντας μέχρι και στην κυκλοφορία του αίματος προκαλώντας συστηματική μόλυνση.

6c5573cf75726e5758bccad16aa56c2d.jpg

4. Δε θυμάστε από πότε την αξιοποιείτε

And the last but not least! Ανοίγοντας το νεσεσέρ, ανακαλύπτουμε προϊόντα, τα οποία έχουμε ξεχάσει μες το χρόνο. Το πιο πιθανό είναι να έχουν ξεπεράσει την ημερομηνία λήξης, γι' αυτό αποφύγετε αυστηρά τη χρήση τους.