Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και πλέον αναζητάμε τρόπους για να γεμίσουμε τον οργανισμό μας με ενέργεια και βιταμίνες. Τα power bowls αποτελούν την ιδανική επιλογή για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας ή για όποιον επιθυμεί να ενταχθεί σε πιο υγιεινά διατροφικά μονοπάτια. Όσο για την εκτέλεσή τους, το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας δυσκολέψουν να τα φτιάξετε, διότι χρειάζονται απλά υλικά που μπορεί ήδη να έχετε στην κουζίνα σας.
Ανακαλύψτε τις συνταγές!
Banana bowl
Υλικά:
- 1 μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε 3 κομμάτια
- 130 γρ. γάλα ρυζιού
- 80 γρ. blueberries παγωμένα
- 4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- Για γαρνίρισμα, μπανάνα σε κομμάτια, γκρανόλα, blueberries
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στο blender το γάλα ρυζιού, τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, τα blueberries, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με μπανάνα κομμένη σε κομμάτια, γκρανόλα και λίγα blueberries.
Avocado bowl
Υλικά:
- 150 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια
- 130 γρ. γάλα ρυζιού
- 3 γρ. κανέλα σκόνη
- 40 γρ. φιστικοβούτυρο
- 40 γρ. αβοκάντο
- 3 γρ. σπιρουλίνα
- Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, blackberries, σπόρους κάνναβης
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο blender και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια παγωμένη και πηχτή κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με γκρανόλα, blackberries και σπόρους κάνναβης.
Ginger chicken bowl
Υλικά:
- Μέλι
- Sauce καρίδας
- Iceberg
- Λίγο σκόρδο
- Ginger
- Κομματάκια κοτόπουλου
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το iceberg και προσθέτουμε ένα προς ένα τα υλικά. Φροντίστε να μην το παρακάνετε με το ginger, έτσι ώστε να μη χαρίσει πολύ καυτερή γεύση. Σαν τελευταίο υλικό προσθέτουμε το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι για το τέλειο taste.
Buddha bowl
Υλικά:
- 1 φλ. βρασμένη κινόα
- 1 φλ. αρακά βρασμένο
- 1 φλ. τριμμένο καρότο
- 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
- 2 φλ. κόκκινο λάχανο (ψιλοκομμένο)
- 2 παντζάρια (βρασμένα και ψιλοκομμένα)
- 2 ώριμα αβοκάντο (κομμένα σε φέτες)
- 1 φέτα κίτρινη κολοκύθα (κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες-σαν ταλιατέλες)
- 1 κ.σ ελαιόλαδο.
Για τη βινεγκρέτ
- ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- ⅓ φλ. ξίδι
- 2 καρότα ψιλοτριμμένα
- 1 κ.σ φρέσκο τζίντζερ (ψιλοτριμμένο)
- 1 κ.γλ μέλι
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ στήνουμε τα λαχανικά σας το κάθε ένα με τη σειρά. Χτυπάμε στο blender όλα τα υλικά, μέχρι η βινεγκρέτ να γίνει παχύρρευστη με έντονο πορτοκαλί χρώμα. Περιχύνουμε το μπολ με τη βινεγκρέτ σας τελευταία στιγμή.
Καλή απόλαυση!