fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα «εμποδίσετε» ένα σπυράκι που μόλις ξεκίνησε να βγαίνει
FACE & BODY

Πώς θα «εμποδίσετε» ένα σπυράκι που μόλις ξεκίνησε να βγαίνει

Υπάρχουν λύσεις που θα τις λατρέψετε


Ξυπνήσατε νιώθοντας ότι έχει σχηματιστεί κάπου στο πρόσωπο σας ένα σπυράκι και τρέξτε απευθείας στον καθρέφτη; Αν ναι, τότε αυτό το άρθρο είναι ιδανικό για εσάς. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμη και στην ενήλικη ζωή κάθε γυναίκας τα σπυράκια παραμένουν μια ενοχλητική πραγματικότητα. Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από τότε που το πρόσωπο σας ήταν γεμάτο από κόκκινα σημάδια αλλά οι ορμόνες και οι εξωτερικές συνθήκες παίζουν ακόμη το ρόλο τους. 

Γι' αυτόν το λόγο, παρακάτω, συγκεντρώσαμε για εσάς όλα τα must. 

Κρατήστε το δέρμα σας καθαρό

face-M5q66.jpg

Εάν αισθάνεστε ένα σπυράκι να εμφανίζεται, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να του δώσετε λόγο να φουντώσει παραπάνω. Έχοντας αυτό κατά νου, η δερματολόγος Tina Alster, αναφέρει ότι πρέπει να διατηρείτε το δέρμα σας όσο το δυνατόν πιο καθαρό όταν προσπαθείτε να σταματήσετε την εξέλιξη τους. Αυτή η συμβουλή όχι μόνο θα βοηθήσει στην αποφυγή των breakouts, αλλά θα μειώσει επίσης τη διάρκεια και τη σοβαρότητα όσων ήδη υπάρχουν. Θυμηθείτε, μάλιστα, ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε. Έχοντας αυτό κατά νου, συνίσταται τη χρήση ενός καθαριστικού με γλυκολικό, σαλικυλικό ή και γαλακτικό οξύ τα οποία όχι μόνο θα βοηθήσουν στον καθαρισμό του δέρματος αλλά και θα αποτρέψουν τους φραγμένους πόρους.

Ό,τι κι αν κάνετε... Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας

Στη μάχη ενάντια στα σπυράκια δεν πρέπει μόνο να προσπαθείτε να αποφύγετε τη δημιουργία τους αλλά οφείλετε και να μην τα πειράζετε, όταν εμφανίζονται. Εξάλλου, ακόμη και με το απολυμαντικό χεριών, τα βακτήρια εξακολουθούν να ζουν στα δάχτυλα και τα χέρια σας και το να αγγίζετε το πρόσωπο σας είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να το μεταφέρετε κατά λάθος.

face.jpg

Ελέγξτε τη φλεγμονή

Τα σπυράκια με κύστες είναι γνωστά στους δερματολόγους. Αυτά είναι συνήθως τα breakouts τα οποία οι άνθρωποι προσπαθούν να σπάσουν με τα χέρια τους με αποτέλεσμα τις δυσμενείς παρενέργειες που γνωρίζετε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, προκαταβολικά, είναι να τοποθετήσετε στο πρόσωπο σας μια ζεστή πετσέτα και έτσι να ενθαρρύνετε το άνοιγμα των πόρων. Αν προτιμάτε τις χαμηλές θερμοκρασίες, η εφαρμογή πάγου μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο και στον ερεθισμό που σχετίζεται με τη φλεγμονή.

Ισορροπήστε τα έλαια με έλαια 

Μπορεί αυτό να σας ακούγεται αντίθετο, αλλά ο πιστοποιημένος δερματολόγος Dendy Engelman, λέει ότι η εφαρμογή ενός λαδιού προσώπου στην περιοχή που έχει φλεγμονή μπορεί πραγματικά να απαλύνει το σημείο. Ισορροπήστε την παραγωγή λαδιού και καθαρίστε τους πόρους με το έλαιο προσώπου που θα εξισορροπήσει την παραγωγή σμήγματος και που θα καταπραΰνει την ερυθρότητα.

psichosomatika-2.jpg

Περιποιηθείτε την περιοχή

Μιλώντας για τη ίαση της περιοχής, υπάρχει μια σειρά από θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν. Επιλέξτε κάποια εξειδικευμένη θεραπεία στο σπίτι ή στο γραφείο του ειδικού που περιέχει πολλά βασικά συστατικά που θα καταπολεμήσουν την επίμονη ακμή στη βάση της. Για παράδειγμα το αδαπαλένιο σταματά το σχηματισμό κηλίδων κάτω από το δέρμα, ενισχύει τον κύκλο ζωής των κυττάρων και αποτρέπει το φράξιμο των πόρων. Το συστατικό υδροκορτιζόνη προσφέρει αντιφλεγμονώδη οφέλη για τη μείωση της ερυθρότητας και του πρηξίματος γύρω από τα σπυράκια. Και, η προσθήκη γλυκερίνης και υαλουρονικού οξέος βοηθά το δέρμα να παραμείνει ενυδατωμένο, απαλό και λείο.