fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Ακμή στο σώμα: Τα tips για να απαλλαγείτε άμεσα

Όλα όσα ξεχωρίσαμε και θα σας βοηθήσουν


Ακμή στο σώμα: Τα tips για να απαλλαγείτε άμεσα

Διανύουμε την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, το καλοκαίρι, και η θερμοκρασία έχει αρχίσει να αυξάνεται αισθητά. Το γεγονός αυτό σίγουρα έχει κάνει και εσάς να πείτε "ναι" σε όλες τις στυλιστικές προτάσεις που κάνουν τις ημέρες -και τις νύχτες- σας να μοιάζουν πιο hot από ποτέ. Με τα Σαββατοκύριακα, πλέον, να είναι αφιερωμένα στη θάλασσα και με τις καθημερινές να μοιάζουν σαν ένα γρήγορο πέρασμα είναι σίγουρο πως θέλετε ανά πάσα στιγμή να είστε έτοιμες. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που τα ενοχλητικά σημάδια της ακμής στο σώμα μπορούν να σας δημιουργήσουν δεύτερες σκέψεις. 

Αν και είναι απόλυτα λογικό να αγαπάτε το σώμα σας όπως είναι, για όσες επιθυμείτε μια αλλαγή και θέλετε να δείτε την ακμή στο σώμα να εξαφανίζεται, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές. 

body-2.jpg

Η υπερβολική θερμότητα, η υγρασία και η εφίδρωση συμβάλλουν στη δημιουργία της ακμής φράζοντας τους πόρους και οδηγώντας σε φλεγμονή και breakouts. Αυτά τείνουν να εμφανίζονται κυρίως στην πλάτη, στο στήθος ή ακόμη και στους γλουτούς.

Ο ιδρώτας και η θερμότητα μπορούν να εντείνουν την κατάσταση

Είναι λογικό πως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ιδρώνετε περισσότερο. Ο ιδρώτας από μόνος του δεν δημιουργεί ακμή αλλά συμβάλλει στην απόφραξη των πόρων. Αυτό συμβαίνει καθώς με τα έλαια και τα υπολείμματα που αφήνει στο δέρμα, φράζει τους πόρους και γίνεται "τροφή" για όλα τα βακτήρια που προκαλούν αυτό το φαινόμενο.  Αντί να εστιάζετε στο να μην ιδρώνετε (θυμηθείτε, το σώμα σας ρυθμίζει τη θερμοκρασία του και στην πραγματικότητα αυτή είναι μια καλή αντίδραση), εστιάστε στη βελτιστοποίηση της ρουτίνας σας για να μειώσετε την πιθανότητα για ξεσπάσματα ακμής. Για παράδειγμα, όσο δελεαστικό μπορεί να είναι να χαλαρώνετε ή να κάνετε τις δουλειές σας μετά την προπόνηση, πρέπει πάντα να κάνετε ντους για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βακτηρίων. Τα ρούχα που φοράτε, ο χρόνος του ντους σας ή τα προϊόντα σώματος που εφαρμόζετε στο δέρμα σας μπορούν δυνητικά να σας οδηγήσουν στη λάθος κατεύθυνση.

pool-body.jpg

Μετά την προπόνηση, μπορεί επίσης να νιώσετε αρκετά αφυδατωμένοι ή κόκκινοι. Έτσι, η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας καθώς και αντηλιακού θα μειώσει τη θερμοκρασία και τις εξάψεις και κατά συνέπεια θα δώσει μια παράταση στην ώρα μέχρι το μπάνιο. 

Πως θα θεραπεύσετε την ακμή σώματος

Εάν βρεθείτε με αυξημένη ακμή σώματος αυτήν την περίοδο του χρόνου είναι καλό να δοκιμάστε για αρχή μια απολεπιστική θεραπεία. Η χρήση ενός χημικού προϊόντος με AHA (άλφα υδροξυοξέα) μερικές φορές την εβδομάδα θα κάνει θαύματα, ενώ μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια θεραπεία με σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο βενζολίου για να αυξήσετε την ταχύτητα του κυτταρικού κύκλου, να διαλύσετε το παγιδευμένο σμήγμα και να θεραπεύσετε τα υπάρχοντα breakouts. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε την ενυδατική κρέμα σας μετά από κάθε τύπο προϊόντος απολέπισης για να αποκαταστήσετε την ενυδάτωση στο δέρμα σας. 

Πολλές φορές τα συστατικά που χρησιμοποιείτε για τη διαχείριση της ακμής τείνουν να ξεραίνουν το δέρμα αλλά ο στόχος σας είναι να διαχειριστείτε τη φλεγμονώδη διαδικασία που οδηγεί στην ακμή, οπότε η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας. Εάν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, αυτό θα ενισχύσει τη φλεγμονή και θα σας ωθήσει να παράγετε περισσότερα φυσικά έλαια, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερους φραγμένους πόρους και, ως εκ τούτου, αύξηση της ακμής

best-body-oils-1.jpg

Η ρουτίνα του καλοκαιριού για να μειώσετε την ακμή στο σώμα

Επειδή η κοινή ακμή αναπτύσσεται όταν οι πόροι φράσσονται με έλαια, είναι σημαντικό να προσαρμοστείτε σε μια καλοκαιρινή ρουτίνα που ελαχιστοποιεί το υπερβολικό λάδι και δίνει προτεραιότητα στον κύκλο του δέρματος. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα και ένα αντηλιακό χωρίς λάδι καθώς και να κάνετε απολέπιση με συνετό τρόπο. Η υπερβολικές και συνεχείς διαδικασίες μπορεί να σας οδηγήσουν στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τα ρούχα που φοράτε. Ενώ οι δερματολόγοι προτείνουν χαλαρότερες επιλογές τοποθέτησης αντί για στενά ρούχα για να αποφευχθεί η ακμή που προκαλείται από τριβή, είναι επίσης καλύτερο να επενδύσετε σε ρούχα υπεριώδους προστασίας (UPF) εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο εκτός  καθώς η έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιδεινώσει την υπερχρωματισμό που προκαλείται από την ακμή και να οδηγήσει σε πιο εκτεταμένα σκούρα σημάδια στο δέρμα σας. 

1

Perfect aroma

Limited Edition Orange & Bergamot Bath & Shower Gel, Molton Brown BUY ME

2

Salicylic power

Acne Treatment Cleanser, Tzimas Cosmetics BUY ME

3

Water gate

B-Hydra Intensive Hydration Serum, Drunk Elephant, Sephora BUY ME

4

Clean face

Cream to Foam, CeraVe SEE MORE

5

Sun up

Anthelios Age Correct SPF50, La Roche Posay SEE MORE

6

Every skin type

Multivitamin Body Cream, Skinlabo BUY ME