fbpixel

Search icon
Search
Butt acne: Bήμα βήμα πώς θα απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά σπυράκια
FACE & BODY

Butt acne: Bήμα βήμα πώς θα απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά σπυράκια

Τα σπυράκια στο σημείο που κάθεστε είναι γεγονός


Όλοι λένε πάντα να μην κάνετε Google για οποιαδήποτε πάθηση ή δερματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Σας οδηγεί συνήθως στο χειρότερο σενάριο, και σπάνια είναι σωστό το αποτέλεσμα. Αλλά αν θέλετε να ανακαλύψετε κάποια tips για τα σπυράκια στους γλουτούς τότε οι παρακάτω λύσεις, μετά την επίσκεψη στο δερματολόγο σας, σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες. Είναι αυτές που αποδέχονται οι ίδιοι οι ειδικοί και φυσικά σας προτεοιμάζουν από τώρα για τις πιο ζεστές ημέρες. Μην ξεχνάτε πως όπως και με την κυτταρίτιδα, έτσι και εδώ, οι προσπάθειες πρέπει να αρχίσουν κάπως νωρίτερα.

body-butter-body-lotion.jpg

Τι προκαλεί την ακμή στους γλουτούς

Η ακμή είναι αποτέλεσμα υπερπαραγωγής ελαίων. Οι αδένες που το παράγουν ενεργοποιούνται κυρίως από έναν από τους τέσσερις παράγοντες, οι οποίοι είναι οι ορμόνες, το στρες, η γενετική και η διατροφή. Αυτά τα τέσσερα triggers στέλνουν ένα σήμα στους αδένες να γίνουν μεγαλύτεροι, και όταν αυτό συμβαίνει το αποτέλεσμα είναι το πρακτικό που βλέπετε. Μόλις ανοίξει ο πόρος, τα βακτήρια στο δέρμα μπορούν να εισχωρήσουν και να τον φράξουν. Μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση των γλουτών το γεγονός πως κάθεστε πάνω τους επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ένα φυσιολογικό φαινόμενο

Η "ακμή των γλουτών" είναι εξαιρετικά συχνή και, ναι, φυσιολογική. Παρόλα αυτά δεν έχει ακριβώς να κάνει με την ακμή του προσώπου. Προσομοιάζει περισσότερο σε θυλακίτιδα, η οποία είναι μια φλεγμονή των τριχοθυλακίων. Όπως αναφέραμε, προκύπτει από φραγμένα θυλάκια και ήπια μόλυνση των τριχοθυλακίων, που οδηγεί σε εξογκώματα στους γλουτούς που μοιάζουν με ακμή. Έτσι, δεν είναι η ίδια πάθηση αν και μερικές φορές υπάρχει επικάλυψη.

body-lotions-body-butters.jpg

Ακμή εναντίον θυλακίτιδας

Ακμή: Η ακμή ορίζεται από την ύπαρξη μαύρων και λευκών στιγμάτων. Ένα μείγμα από μικρά λευκά στίγματα, ίσως μερικά μαύρα στίγματα, ίσως μια κυστική κοιλότητα ή μερικά επώδυνα, φλεγμονώδη εξογκώματα.

Θυλακίτιδα: Η θυλακίτιδα έχει μια τρίχα στο κέντρο ενός κόκκινου εξογκώματος και το λευκό υλικό που σχετίζεται με το εξόγκωμα είναι συχνά νεκρό δέρμα και λευκά αιμοσφαίρια.

Πως θα απαλλαγείτε

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου

Συνίσταται ο καθαρισμός της περιοχής με ένα καθαριστικό για την ακμή. Αυτό θα ξεφράξει τους πόρους και θα μειώσει τη φλεγμονή. Εάν έχετε ενεργά εξογκώματα, εφαρμόζετε το προϊόν στα ξεσπάσματα σας μία φορά την ημέρα στο ντους και περιμένετε δύο έως τρία λεπτά πριν το ξεπλύνετε (γνωστή και ως θεραπεία σύντομης επαφής) για να δώσετε στο συστατικό αρκετό χρόνο να δράσει χωρίς να ερεθίσει το δέρμα. Και αν παρουσιάζετε αυτά τα εξογκώματα τακτικά, ενσωματώνετε το πλύσιμο με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου στη ρουτίνα σας μία φορά την εβδομάδα, ανάμεσα στα ξεσπάσματα για να τα κρατάτε μακριά.

body-lotion-body-butter.jpg

Κάντε απολέπιση στο δέρμα σας — αλλά μην το τρίβετε

Ενώ μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αφαιρέσετε όλα τα εξογκώματα από τους γλουτούς σας, κάντε ένα βήμα πίσω. Το scrub μπορεί να προκαλέσει μόνο προβλήματα. Η χρήση ενός απαλού καθαριστή σιλικόνης (η σιλικόνη απωθεί τα βακτήρια) ενώ βρίσκεστε στο ντους θα κάνει θαύματα. Επίσης να ένα απαλό χημικό απολεπιστικό, το οποίο χρησιμοποιεί συστατικά όπως άλφα-υδροξυοξέα (όπως γαλακτικά ή γλυκολικά οξέα) ή βήτα-υδροξυοξέα (σαλικυλικό οξύ) για να εμποδίσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος να φράξουν τους πόρους σας είναι επίσης must.

Κάντε μπάνιο με αφρόλουτρο από tea tree

Ένα άλλο μαγικό συστατικό είναι το tea tree, το οποίο έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα ντους σιλικόνης σας για να καθαρίσετε το σώμα σας και σε αυτό πάνω προσθέστε το αντίστοιχο αφρόλουτρομε το πλύσιμο του δέντρου τσαγιού, ακολουθούμενο από το πλύσιμο σώματος με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου για να “σκοτώσετε” πραγματικά τα βακτήρια.

Κάντε ένα χημικό πίλινγκ

Εάν είστε αποφασισμένοι να απαλλαγείτε από την ακμή των γλουτών σας εν μία νυκτί, οι καλύτερες θεραπείες είναι διαθέσιμες στο γραφείο του δερματολόγου σας. Για τα πιο γρήγορα αποτελέσματα, συνίσταται ένα χημικό peeling στο γραφείο για να ενθαρρύνει την απολέπιση του δέρματος. Αλλά για μια λιγότερο έντονη θεραπεία, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα πίλινγκ στο σπίτι, το οποίο βασίζεται στα ίδια χημικά απολεπιστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας για τοπική αντιβίωση

Ρωτήσετε το γιατρό σας για τη λοσιόν κλινδαμυκίνης, η οποία είναι ένα απόλυτα ελαφρύ τοπικό φάρμακο που δεν είναι λιπαρό και δεν λερώνει τα ρούχα σας. Αυτό το αντιβιοτικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ηρεμήσει τη φλεγμονή και να σκοτώσει τα βακτήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε ακμή, ή σε αυτή την περίπτωση, ακμή των γλουτών.