Οι εντάσεις δε δύναται να σταματήσουν, κυρίως με τον άνθρωπο που αφιερώνουμε ολόκληρη την ημέρα μας, είτε από μηνύματα είτε δια ζώσης. Έτσι, λοιπόν, το μυστικό δεν κρύβεται στην αποφυγή των τσακωμών, αλλά στη σωστή αντιμετώπισή τους. Ένα ζευγάρι, προσεγγίζοντας στο τέλος κατάλληλα το θέμα της διαφωνίας του, δυναμώνει ακόμη περισσότερο. Η κάθε επανασύνδεση προσφέρει ένα αίσθημα ασφαλείας, κατανόησης, αλληλοϋποστήριξης και μιας βαθιάς σύνδεσης, η οποία διατηρεί την αγάπη σταθερή. Μη φοβάστε να μαλώσετε. Να ανησυχείτε για τη συνέχεια. Αυτό είναι το επίμαχο σημείο που ορίζει την πορεία μιας σχέσης.
Όπως τονίζουν και οι ειδικοί, υπάρχουν ορισμένα πράγματα, τα οποία εάν τα πραγματοποιείτε μετά από κάθε διαφωνία με το σύντροφό σας, τότε δικαιωματικά ανήκετε στην κατηγορία των "happily ever after couple".
Συνεχίστε Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω τις 4+1 θετικές συνήθειες που ακολουθεί ένα ευτυχισμένο ζευγάρι!
Δε διστάζουν να ζητήσουν μια ειλικρινή συγχώρεση
H συγγνώμη είναι μια από τις πιο ουσιαστικές, αλλά και δύσκολες λέξεις ταυτόχρονα. Όσο εύκολα μπορεί να ειπωθεί, άλλο τόσο αποφεύγεται. Οι άνθρωποι σπάνια αναλαμβάνουν το μερίδιο της ευθύνης τους, απολογώντας για τις πράξεις τους. Φοβούνται να καταπατήσουν τον εγωισμό τους. Προτιμούν να παραμείνουν τσακωμένοι, έως ότου πραγματοποιήσει ο άλλος το πρώτο βήμα. Έτσι, λοιπόν, αυτό δε συμβαίνει σε μια υγιή σχέση. Τα ζευγάρια προβαίνουν σε αυτή την διαδικασία και λένε μια αληθινή «συγγνώμη», κατά την οποία μετανιώνουν για τα λάθη τους. Σε συνδυασμό και με μια σφιχτή αγκαλιά θεωρείται από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να συμφιλιωθείτε πιο γρήγορα και να ξεχάσετε την οποιαδήποτε παρεξήγηση.
Εστιάζουν στα δικά τους λάθη
Μετά το τέλος μιας έντασης, ακολουθεί μια παύση. Κατά τη διάρκειά της, ξεκινούν και μας κυριεύουν οι σκέψεις, αναρωτώμενοι για το τι συνέβη. Για έναν τσακωμό, συνήθως ευθύνονται και οι δυο πλευρές. Δεν έχει σημασία ποιος περισσότερο ή λιγότερο. Το σημαντικό, όμως, είναι να αναγνωρίσουν από κοινού τα λάθη. Αυτή η συζήτηση έρχεται μετά από την συγγνώμη. Δεν επιμένουν να κατακρίνουν το ταίρι τους. Αντιθέτως, κατέχουν τη δύναμη να παραδεχτούν τα σφάλματα τους μπροστά του. Είτε πρόκειται για έναν αρνητικό χαρακτηρισμό, είτε για μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Κανένας δεν είναι τέλειος. Ας προσπαθούμε, λοιπόν, να επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση του χαρακτήρα μας, όχι στην κατηγορία του άλλου προσώπου.
Οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα μένει στο παρελθόν
Κάθε σύγκρουση προκαλεί δυσχερή feelings, όπως θυμό, στεναχώρια, ανασφάλεια. Από τη στιγμή, όμως, που έχετε ξεπεράσει αυτό το θέμα, οφείλετε να το αφήσετε πίσω σας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αισθάνεστε ακόμη με τον ίδιο τρόπο, σημαίνει πως κάτι δε λειτουργεί σωστά. Αυτό μπορεί να αναφέρεται στον τρόπο που διαχειριστήκατε τη διαφωνία ή στον γενικότερο δεσμό σας. Σαν να απουσιάζει ένα απαραίτητο κομμάτι. Μια σχέση που είναι υγιής μαθαίνει να προχωράει παρακάτω.
Συμβάλλουν και οι δύο πλευρές στην επανένωσή τους
Η ευτυχία στον έρωτα βρίσκεται στην ομαδικότητα. Όταν αντιλαμβανόμαστε πως δεν είμαστε μόνοι, αλλά βαδίζουμε με γνώμονα το «μαζί». Αυτό αποδεικνύεται και από τη μετέπειτα στάση που θα διατηρήσουν. Θα αγνοήσουν κάθε είδους εγωισμού. Θα επιθυμούν από κοινού να τα ξανά βρουν, ώστε να μη χειροτερέψουν την κατάσταση μεταξύ τους. Ένα στοιχείο, που τονίζει την αληθινή αγάπη. Η αδιαφορία, η απομάκρυνση, η αποκοπή για ημέρες από κάθε επικοινωνία και η λογοκρισία απέχουν από ένα happy couple. Εάν επικρατούν αυτά τα χαρακτηριστικά στη σχέση σας, θα πρέπει να αναλογιστείτε την πραγματικότητα.
Αντιμετωπίζουν τη διαφωνία ως μάθημα
Τι ακριβώς εννοείται; Ένας καβγάς στην ουσία μας εμφανίζει στην επιφάνεια διάφορες ανάγκες του συντρόφου μας. Είναι ένα μέσο επικοινωνίας για να ανακαλύψουμε το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και κατ' επέκταση τον δεσμό μας. Μαθαίνουμε που κάνουμε λάθος και οι δύο. Βρίσκοντας λύση, σεβόμενοι τις επιθυμίες του καθενός, τότε το σίγουρο είναι πως δε θα χρειαστεί να ξανά συγκρουστείτε για το ίδιο γεγονός.