fbpixel

Search icon
Search
Πώς η λειτουργικότητα και τα bold στοιχεία ισορροπούν σε μια πολύχρωμη κατοικία στο Λονδίνο
INTERIORS

Πώς η λειτουργικότητα και τα bold στοιχεία ισορροπούν σε μια πολύχρωμη κατοικία στο Λονδίνο

Με την υπογραφή του Hugh Leslie


Ο Hugh Leslie με έδρα το Λονδίνο έχει καταφέρει να κάνει το όνομά του συνώνυμο της υψηλής αισθητικής, καθώς η συμβολή του στον χώρο του design έχει προσφέρει μια φρέσκια νότα σε πολλές σύγχρονες κατοικίες, ενώ δεν είναι λίγοι οι αρχιτέκτονες που βαδίζουν στα δικά του σχεδιαστικά μονοπάτια, αντλώντας έμπνευση από τα εντυπωσιακά projects του. Πιο συγκεκριμένα, η δουλειά του προσεγγίζεται με επίκεντρο τη μοντέρνα τέχνη και τα έντονα χρώματα, δημιουργώντας σκηνικά που ξεχωρίζουν παγκοσμίως για τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα τους.

Αυτά και άλλα πολλά στοιχεία παρατηρεί κανείς σε ένα από τα πιο πρόσφατα σπίτια όπου έδωσε την υπογραφή του. Στην «καρδιά» της βρετανικής πρωτεύουσας, αυτό το διαμέρισμα έχει τον τρόπο να μας εμπνέει χάρη στον υπέροχο σχεδιασμό του, ο οποίος «ενώνει» το παρελθόν με το παρόν και σίγουρα το μέλλον. Μαγευτείτε από το φανταστικό εσωτερικό του!

hughleslieonslowsq7801final2-production-digital.jpg


Μπορεί η συγκεκριμένη κατοικία να χτίστηκε πριν από πολλές δεκαετίες, αλλά πλέον τίποτα δε θυμίζει την αρχική του μορφή, καθώς ο αρχιτέκτονας το έχει εκμοντερνίσει πλήρως. Τώρα, έχει δοθεί έμφαση στις έντονες γεωμετρίες, οι οποίες έχουν χαρίσει διάσταση στο εσωτερικό του σπιτιού, τη στιγμή που το ίδιο συμβαίνει και με τα εντυπωσιακά oversized έργα τέχνης στους τοίχους. Η παρουσία αυτών, άλλωστε, έχει εξασφαλίσει ζωντάνια σε κάθε δωμάτιο χάρη στους έντονους χρωματισμούς τους και τα ιδιαίτερα σχέδιά τους.

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για έναν λαμπερό χώρο που ενσωματώνει κομψά το κλασικό με το σύγχρονο. Το ξύλο έχει πρωτοστατήσει από χώρο σε χώρο, σε μια ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, τη στιγμή που οι μεταλλικές και γυάλινες λεπτομέρειες δίνουν διάσταση κι extra glam vibe στο τελικό αποτέλεσμα. Plus, τα πολλά παράθυρα σχεδόν σε όλα τα δωμάτια είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το σπίτι αυτό είναι γεμάτο φως.

Οι μαρμάρινες επιφάνειες, στο μεταξύ, δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειες από χώρο σε χώρο. Τα vintage γύψινα που διατηρούνται από το παρελθόν, έχουν προσδώσει την κλασική old London φινέτσα, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά στοιχεία σε ολόκληρη την κατοικία. Αυτός ήταν και ο λόγος που αυτό το διαμέρισμα «έκλεψε» την καρδιά των ιδιοκτητών, ενώ παράλληλα γέμισε με έμπνευση τον αρχιτέκτονα ώστε να εξασφαλίσει ένα ακαταμάχητο περιβάλλον.

hughleslieonslowsq7958finalpostcrockeryfire-production-digital.jpg


Βλέπουμε πως οι γήινοι, τόσο ουδέτεροι τόνοι έρχονται σε τρομερή αντίθεση -και παράλληλα σε αρμονία- με τους pop χρωματισμούς, οι οποίοι χαρίζουν funky χαρακτήρα στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί. Οι συνθήκες, λοιπόν, έδωσαν την ευκαιρία στον διακοσμητή να εκφραστεί ελεύθερα και να πετύχει το ιδανικό mix and match με στοιχεία από το παρελθόν αλλά και ultra modern λεπτομέρειες, που έχουν τον τρόπο να κάνουν τη διαφορά.

Αποπνέοντας αέρα πολυτέλειας που παραπέμπει τον καθένα σε άλλες εποχές, ο διακοσμητής επέλεξε να κινηθεί σε classic decor style χωρίς, όμως, να στερεί την πρακτικότητα και τη διαχρονικότητα από το lifestyle της πολυμελούς οικογένειας. Μια μείξη από υφάσματα είναι το μυστικό του ιδανικού up to date living, σε μια απόλυτα ενημερωμένη εποχή που καταρρίπτει την άποψη πως όλα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένα μεταξύ τους για ένα to the point αποτέλεσμα.

Bonus, τα κομψά φωτιστικά αποτελούν την τέλεια πινελιά για όλους τους χώρους του σπιτιού. Πέρα από τον διακοσμητικό τους ρόλο, κάνουν την κατοικία και απίστευτα ατμοσφαιρική, όταν το φως της ημέρας πέφτει. Φωτιστικά οροφής και δαπέδου και table lamps είναι η προσθήκη που δεν έπρεπε να αμεληθεί, κάτι για το οποίο φρόντισε ο Leslie.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Owen Gale, House & Garden