fbpixel

Search icon
Search
Ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη μετατρέπεται στο πιο κομψό χειμερινό καταφύγιο
INTERIORS

Ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη μετατρέπεται στο πιο κομψό χειμερινό καταφύγιο

Με την υπογραφή της interior designer Sandra Weingort


Για την interior designer Sandra Weingort, η διακόσμηση προσεγγίζεται πάντα με γνώμονα τις ανάγκες και το γούστο των πελατών της. Ακολουθώντας τις τάσεις, τα design projects της ξεχωρίζουν για τον μοναδικό τους χαρακτήρα, που διαφέρει ανάλογα με το location και την εποχή. Μοντέρνοι και διαχρονικοί, οι χώροι που διαμορφώνει έχουν τον τρόπο να μας γεμίζουν εικόνες κι έμπνευση. 

Πρόσφατα, ολοκλήρωσε την ανακαίνιση ενός υπέροχου διαμερίσματος στο West Village της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό σπίτι που χάρη στον ενημερωμένο σχεδιασμό του εκπέμπει απόλυτη αρμονία, ενώ μετατρέπεται σε ένα απόλυτα κομψό χειμερινό καταφύγιο για τους νέους του ιδιοκτήτες. 

Take a look!
016-sandra20west20village23147.jpg


Ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η ζεστασιά και ο μοντερνισμός, με έναν τρόπο διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Η επιτυχημένη designer βασίστηκε σε έναν καμβά earty χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Πέρα από τα κλασικά μπεζ και καφέ, αλλά και λεπτομέρειες μαύρου, εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος με τον οποίο έχουν εναρμονιστεί και ορισμένοι πιο έντονοι τόνοι, συνδυάζοντας φανταστικά τα ψυχρά με τα θερμά χρώματα κι εξασφαλίζοντας ένα απίθανα αρμονικό αποτέλεσμα.

Η λιτότητα και η άνεση πρωταγωνιστούν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Βλέπουμε καθαρές, μινιμαλιστικές γραμμές στα έπιπλα, φωτεινοί χώροι που επιτρέπουν στο φυσικό φως να κάνει τη δουλειά του, art pieces από κάθε γωνιά του κόσμου, τα οποία έχουν να διηγηθούν την ιστορία από τα ταξίδια των ιδιοκτητών, καθώς και όμορφες pale αποχρώσεις που δείχνουν να παίρνουν «ζωή» μέσα σε ένα τόσο inspiring περιβάλλον.

Το ξύλο μετατρέπεται στον βασικό πρωταγωνιστεί σε πολλά σημεία -από το πάτωμα μέχρι τα μοντέρνα έπιπλα. Οι εναλλαγές και οι αντιθέσεις στους χρωματισμούς έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον που μπορεί κανείς να εντοπίσει μέσα σε αυτό το διαμέρισμα, που ανταποκρίνεται με τον πιο stylish τρόπο στις τρέχουσες τάσεις του design, αλλά και σε αυτές που πρόκειται να μας απασχολήσουν στο μέλλον.

010-sandra20west20village22679.jpg


Η ύπαρξη των ξύλινων επιφανειών σε κάθε δωμάτιο, δημιουργεί ένα κλίμα ζεστασιάς που είναι διάχυτο σε κάθε σημείο, καθώς οι θερμές αποχρώσεις είναι ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες που κινήθηκε η το studio. Οι χρυσές λεπτομέρειες καθώς και άλλα μεταλλικά στοιχεία, στο μεταξύ, «δένουν» αριστουργηματικά με το όλο concept, δικαιώνοντας πραγματικά τις φιλοδοξίες που είχε εξ αρχής η οικογένεια και κάνοντάς τη να φανταστεί την υπόλοιπη ζωή της μέσα σε αυτό.

Οι χώροι διακρίνονται από μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια, βγαλμένη από περασμένες δεκαετίες, η οποία ισορροπεί εξαιρετικά στο σήμερα και τις ανάγκες της οικογένειας. Μεταξύ άλλων, εντύπωση μας προκαλούν τα oversized έργα τέχνης στους τοίχους, τα περίτεχνα στοιχεία που κοσμούν κάθε επιφάνεια, ο statement χαρακτήρας σε ορισμένα σημεία και το πετυχημένο mix & match με χρώματα και υφές στους καναπέδες και τα κρεβάτια.

Ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα details, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα. Η όλη ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα χάρη σε μικρές προσθήκες που έκαναν update στο όλο αποτέλεσμα, δίνοντάς του χρώμα και «ζωή». Μεταξύ αυτών, είναι τα έργα τέχνης που έχουν πάρει τη θέση τους σε διάφορες επιφάνειες μέσα στο σπίτι.

025-sandra20west20village23341.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερους χώρους της κατοικίας!

Φωτογραφίες: William Jess Laird, AD