fbpixel

Search icon
Search
Πώς μια luxury οικογενειακή κατοικία στο Λονδίνο επαναφέρει την αίγλη του παρελθόντος
INTERIORS

Πώς μια luxury οικογενειακή κατοικία στο Λονδίνο επαναφέρει την αίγλη του παρελθόντος

Σχεδιασμένη από την Anahita Rigby


Η διακεκριμένη interior designer, Anahita Rigby, γνωρίζει πολύ καλά τι πάει να πει υψηλή αισθητική, καθώς τα projects της διακρίνονται από μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια και μια γοητεία βγαλμένη από άλλη εποχή. Συνηθίζει να παραμένει πιστή στις διαχρονικές τάσεις που όρισαν τον χώρο της αρχιτεκτονικής μέσα στα χρόνια, κι αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πολύς κόσμος την επιλέγει για home upgrades ή για ολικές ανακαινίσεις.

Πριν από μερικούς μήνες, ολοκλήρωσε την αναδιαμόρφωση μια εντυπωσιακής οικογενειακής κατοικίας στο Marylebone του Λονδίνου. Πρόκειται για ένα σπίτι που μας μεταφέρει με τον τρόπο του σε μια άλλη περασμένη δεκαετία, καθώς οι vintage σχεδιαστικές αναφορές του είναι ξεκάθαρες σε κάθε σημείο. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως στερείται τη λειτουργικότητα και τις σύγχρονες γραμμές. Περισσότερο διαχρονικό θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς. Η Rigby, expert στο είδος της, φρόντισε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Go inside!
anahita-rigby-harley-house-photos-combined-email.jpg


Το σπίτι βρίσκεται σε μια από τις πιο πολυσύχναστες και ιστορικές γειτονιές του Λονδίνου και χτίστηκε πριν από πολλές δεκαετίες. Πρόσφατα, πέρασε στα χέρια μιας οικογένειας, η οποία αυτό που ήθελε ήταν ένα περιβάλλον απόλυτα οικείο, όπου κατευθείαν θα ένιωθε άνετα. Συζητώντας με την επιτυχημένη designer, οι ιδιοκτήτες κατέληξαν πως έπρεπε να διατηρηθούν πολλά από τα στοιχεία τα οποία είχε εξ αρχής η κατοικία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχουν ξεπεραστεί κι αυτό επειδή θεωρούνται κλασικά.

Οι λεπτομέρειες στους τοίχους, στις οροφές και στα παράθυρα λειτούργησαν σαν καμβάς για την αρχιτέκτονα και μετρούν χρόνια ιστορίας. Σε όλους τους χώρους, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα γήινα χρώματα. Πιο συγκεκριμένα, βλέπουμε μια παλέτα ουδέτερων τόνων, όπως είναι το λευκό, το μπεζ, και το καφέ σε διάφορες αποχρώσεις - άλλες πιο σκούρες και άλλες πιο ανοιχτές. Τα χρώματα αυτό φαίνεται να έχουν ταιριάξει τέλεια με το όλο vibe της κατοικίας και σίγουρα μπορούμε να σκεφτούμε πως σε καμία περίπτωση δε χρειάζονται πιο bold επιλογές, που ενδεχομένως θα δημιουργούσαν μια τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα από αυτήν που επιθυμούσαν οι ιδιοκτήτες.

Η vintage αισθητική συνεχίζεται και στο τζάκι που δεσπόζει στο εντυπωσιακό σαλόνι, ενώ πάνω σε αυτό βλέπουμε έναν υπέροχο χρυσό καθρέφτη. Τζάκι υπάρχει επίσης και το dining room, κάνοντας τον χώρο ακόμα πιο ζεστό. Ακόμα και τα φωτιστικά μοιάζουν κάπως παλιά, έχοντας μια άλλη γοητεία, η οποία προσαρμόζεται φανταστικά στο σήμερα και στις ανάγκες ενός σύγχρονου σπιτιού, που παρέχει όλες τις ανέσεις.

anahita20-20house20combined20email.jpg


Τα μεγάλα παράθυρα με θέα στο συννεφιασμένο Λονδίνο, κάνουν το σπίτι να «πλημμυρίζει» με φυσικό φως και γι' αυτόν τον λόγο είναι πολλά στον αριθμό τους. Οι καμπύλες, οι καμάρες, τα γύψινα και οι τζαμαρίες ολοκληρώνουν το συνολικό design, χαρίζοντάς του μοναδική διάσταση. Τα vintage-looking έπιπλα και διακοσμητικά «παντρεύονται» με τον πιο κομψό τρόπο με τις πιο μοντέρνες γραμμές, πραγματοποιώντας το πιο inspiring mix & match.

Τα έργα τέχνης έχουν τοποθετηθεί στα κατάλληλα σημεία, γεμίζοντας με τρόπο εκπληκτικό τους τοίχους και τις κενές επιφάνειες. Στα ράφια, τα διακοσμητικά από κάθε γωνιά του κόσμου έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτα sophisticated αποτέλεσμα, με την παρουσία τους στον χώρο να προσδίδει μια extra χρωματική νότα, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από το όλο earthy σκηνικό που κυριαρχεί όπου κι εστιάσει κανείς την προσοχή του.

Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα πανέμορφα houseplants, τα οποία υπάρχουν στο καθένα από τα δωμάτια - από το σαλόνι και την κουζίνα μέχρι τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια. Η προσθήκη αυτή φαίνεται να είναι τόσο ταιριαστή με το ιδιαίτερο στιλ του σπιτιού, έχοντας προσδώσει την αίσθηση της φρεσκάδας και, φυσικά, extra χρωματικό τόνο.

anahita20-20house20combined20email-1.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Ollie Tomlinson, House & Garden