fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο Los Angeles γεμάτη χρώμα και μοντέρνες λεπτομέρειες
INTERIORS

Μια κατοικία στο Los Angeles γεμάτη χρώμα και μοντέρνες λεπτομέρειες

Σχεδιασμένη από τον Oliver Furth


Αν υπάρχει κάτι που δεν φοβάται ο interior designer Oliver Furth από το Los Angeles, είναι το χρώμα, κάνοντας ό,τι μπορεί σχεδιαστικά για να το «αγκαλιάσει». Η σύγχρονη αισθητική του και η αγάπη που έχει για τη μοντέρνα τέχνη αποτελούν δύο στοιχεία που τον έχουν κάνει τόσο ξεχωριστό στον χώρο της αρχιτεκτονικής, με τον ίδιο να υπογράφει το ένα επιτυχημένο project μετά το άλλο.

Στους πολυπόθητους δρόμους Bird Streets του Los Angeles εντοπίζεται το ολοκαίνουριο σχεδιαστικό δημιούργημά του, το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον και ο λόγος δεν είναι άλλος από τη έντονη παρουσία των χρωμάτων, τον ιδιαίτερο συνδυασμό αυτών, αλλά και το πώς ο μοντερνισμός μπλέκεται με τον κλασικό design. Ένα σπίτι που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας νεαρής οικογένειας, που πρόσφατα μετακόμισε στη συγκεκριμένη περιοχή.

Take a tour!
oliver-furth-bhcolor-13-654d0ad44b290.jpg


Tο σχεδιαστικό ταλέντου του Furth γίνεται ξεκάθαρο χάρη στον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο έχει εντάξει σε αυτήν την κατοικία χρώματα φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους - κάτι που συνηθίζει να κάνει σε όλα τα projects που δίνει την υπογραφή του. Συγκεκριμένα, αφού παρατηρήσουμε έναν προς έναν τους χώρους του σπιτιού, παρατηρούμε πως ως καμβάς λειτούργησαν οι γήινοι τόνοι, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν το καφέ σε ποικίλες αποχρώσεις, το γκρι με θερμούς υποτόνους, αλλά και το μαύρο.

Ωστόσο, από εκεί κι έπειτα, το «παιχνίδι» χρωμάτων που προκύπτει είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Τα pastels ενώνονται με μαεστρία με τους πιο neon τόνους, όπως είναι το πορτοκαλί και το πράσινο, ενώ το μπλε και το μοβ έρχονται να συμπληρώσουν καταπληκτικά το όλο vibe. Από τους τοίχους έως τα ταβάνια και τις extra διακοσμητικές πινελιές, το color combo που έχει επιλεχθεί χαρακτηρίζεται, τελικά, για την αρμονία και τον μοντερνισμό του.

oliver-furth-bhcolor-1-654d12f52be63.jpg


Μπορεί η κατοικία αυτή να χτίστηκε το μακρινό 1948, αλλά έπειτα από την ολική ανακαίνισή του δίνει την αίσθηση πως χτίστηκε εξαιρετικά πρόσφατα. Σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση, εύκολα μπορούμε να παρατηρήσουμε πως ο αρχιτέκτονας μκινήθηκε με βάση τη λειτουργικότητα ως προς την καθημερινότητας της οικογένειας. Επιλέχθηκαν πολυχρηστικά έπιπλα σε σκούρους αλλά και ανοιχτούς χρωματισμούς, πάνω στα οποία έχουν τοποθετηθεί items που φανερώνουν την αγάπη των ιδιοκτητών -και του designer- για τη μοντέρνα τέχνη. Γλυπτά σε minimal στιλ, βάζα με φρέσκα άνθη, artistic λεπτομέρειες - όλα συγκεντρωμένα έχουν δημιουργήσει ένα απόλυτα sophisticated αποτέλεσμα, το οποίο δε χορταίνουμε να θαυμάζουμε.

Το ξύλο μετατρέπεται στον βασικό πρωταγωνιστεί σε πολλά σημεία. Οι εναλλαγές και οι αντιθέσεις στους χρωματισμούς έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον που μπορεί κανείς να εντοπίσει μέσα σε αυτό το σπίτι , που ανταποκρίνεται με τον πιο stylish τρόπο στις τρέχουσες τάσεις του design, αλλά και σε αυτές που πρόκειται να μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την έντονη παρουσία φυτών εσωτερικού χώρου που δημιουργούν extra νότες φρεσκάδας μέσα στην κατοικία. Παράλληλα, τα πολύχρωμα λουλούδια τόσο στους living χώρους όσο και στο εξωτερικό σκηνικό μάς χαρίζουν έμπνευση για ανοιξιάτικη διακόσμηση, ποντάροντας στην αισιοδοξία και στη δύναμη της φυσικής ομορφιάς.

oliver-furth-bhcolor-3-654d0ad4546f9.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Roger Davies, Elle Decor