fbpixel

Search icon
Search
Πώς ο βικτοριανός αέρας έχει αποτυπωθεί σε ένα ιδιαίτερο townhouse στο Λονδίνο
INTERIORS

Πώς ο βικτοριανός αέρας έχει αποτυπωθεί σε ένα ιδιαίτερο townhouse στο Λονδίνο

Σχεδιασμένο από την Gemma McCloskey


Η ανακαίνιση μιας κατοικίας για να ταιριάζει στις ανάγκες μιας νέας οικογένειας, διατηρώντας παράλληλα τον ιστορικό χαρακτήρα του χώρου, είναι ένα πολύπλοκο έργο που πρέπει να εκπληρωθεί, αλλά για την Gemma McCloskey, owner του studio σχεδιασμού Cúpla, ο στόχος ήταν απλώς «να κάνει το ταξίδι όσο πιο διασκεδαστικό γίνεται».

H McCloskey έχει εργαστεί στο παρελθόν σε άλλα υπέροχα σύγχρονα έργα όπως το νέο κατάστημα Rixo στο Λονδίνο, ενώ έχει δημιουργήσει κομμάτια φωτισμού εμπνευσμένα από τις παραδοσιακές τεχνικές γυαλιού Murano. Αυτό το γοητευτικό αρχοντικό στο Chiswick, που βρίσκεται σε μια ήσυχη κατοικημένη περιοχή, διαθέτει εξωτερικό χώρο με άφθονα κόκκινα τούβλα του Λονδίνου και όμορφα βικτοριανά διακοσμητικά χαρακτηριστικά, αλλά σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό, η αρχική διάταξη δεν ήταν ιδανική, με τα δωμάτια να μοιάζουν ασύνδετα μεταξύ τους.

Πλέον, το σπίτι έχει ανακαινιστεί και είναι πραγματικά εντυπωσιακό!
cupla-chiswick-townhouse-snug-armchair-653f7eb18b9bb.jpg


Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον της designer, ήταν εξ αρχής η ανεπιτήδευτη αίγλη που απέπνεαν οι χώροι της μονοκατοικίας, κάνοντας έντονη την αίσθηση της αρχιτεκτονικής περασμένων δεκαετιών και δίνοντας έναν αέρα εκλεπτυσμένης πολυτέλειας σε κάθε σημείο, όπου κι αν έστρεφε κανείς το ενδιαφέρον του. Παρά τις φθορές που προκάλεσε ο χρόνος, τα στοιχεία αυτά ενέπνευσαν την αρχιτέκτονα.

Baroque αισθητική, vintage πολυτέλεια, καθώς και νωχελικές σκέψεις που προκύπτουν μέσα από κάθε δωμάτιο και οδηγούν το μυαλό σε εικόνες του χθες, είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη κατοικία. Πέρα από την έμφαση που έχει δοθεί στα έπιπλα και στα extras που έχουν προστεθεί, σημαντική είναι η δουλεία που έχει γίνει σε σχέση με τη λειτουργικότητα αυτού του σπιτιού. Εξαιτίας των πολλών δεκαετιών που είναι χτισμένο, ήταν απαραίτητο να θεμελιωθούν από την αρχή πολλοί χώροι που ήταν γεμάτοι υγρασία και σημάδια στους τοίχους και τα πατώματα.

Σε γενικές γραμμές, οι τόνοι που πρωταγωνιστούν στον όλο διάκοσμο αυτής της κατοικίας βασίζονται σε μια παλέτα γήινων αποχρώσεων, όπως το καφέ, το λευκό, το μπεζ, ακόμα και το μαύρο σε κάποια σημεία. Πρωταγωνιστικό χρώμα, μάλιστα, είναι το μοβ σε μια σκούρα απόχρωση, το οποίο παρατηρούμε σε αρκετούς χώρους και ιδίως στο living room. Η προσοχή μας πέφτει στη «ζεστή» ατμόσφαιρα που «πλημμυρίζει» έναν προς έναν τους χώρους, στα χειροποίητα χαλιά και τα τζάκια, και φυσικά στα εντυπωσιακά artworks που κοσμούν τους τοίχους και τις επιφάνειες με τον πιο σοφιστικέ τρόπο.

cupla-chiswick-townhouse-bathtub-653f8cc8e69bd.jpg


Σημαντική, επίσης, είναι και η ύπαρξη των ξύλινων επιφανειών σε κάθε δωμάτιο, ενισχύοντας το κλίμα «ζεστασιάς» που είναι διάχυτο σε κάθε σημείο, καθώς οι θερμές αποχρώσεις είναι ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες που κινήθηκε ο αρχιτέκτονας και διακοσμητής. Οι χρυσές λεπτομέρειες, τέλος, «δένουν» αριστουργηματικά με το όλο concept.

Όλοι οι χώροι φαίνεται να ξεφεύγουν από τη συνηθισμένα και ιδίως το μπάνιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται στοιχεία που δε συναντούμε συχνά σε ένα τέτοιο σημείο μέσα στο σπίτι, όπως είναι ένα μεγάλο χαλί με ιδιαίτερο μοτίβο, ένα τζάκι, καθώς κι έργα τέχνης στους τοίχους.

Χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω, δημιουργήθηκε το απόλυτο town house με έντονες αποχρώσεις, artwokrs που φανερώνουν την αγάπη των ιδιοκτητών για την τέχνη και πολλά αναγνώσματα από την τεράστια συλλογή τους. Όλα αυτά, συντέλεσαν στην εξασφάλιση του ιδανικού cozy space.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Cupla, Elle Decor