fbpixel

Search icon
Search
Over 50s: Βρήκαμε τα καλύτερα κοντά hairstyles για εσάς
HAIR & NAILS

Over 50s: Βρήκαμε τα καλύτερα κοντά hairstyles για εσάς

Είναι σίγουρο πως θα τα λατρέψετε


Όταν πρόκειται για το σώμα μας, ο χρόνος επηρεάζει σχεδόν τα πάντα. Και παρόλο που γνωρίζουμε πολύ καλά τι προκαλεί η γήρανση στο δέρμα, όταν πρόκειται για άλλους τομείς, η ηλικία σπάνια λαμβάνεται υπόψη. Από την εναλλαγή ορών που αντιμετωπίζουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες έως τις θεραπείες με οξέα που δρουν κατά των κηλίδων ηλικίας και τη μελάγχρωση, προϊόντα που καλύπτουν τη γήρανση του δέρματος φαίνεται να υπάρχουν παντού. Τι γίνεται όμως με τα μαλλιά; Αποδεικνύεται ότι εκτός από το να γκριζάρουν, η γήρανση μπορεί να τα επηρεάσει με διάφορους τρόπους. Από την αραίωση μέχρι την ξηρότητα, οι τρόποι με τους οποίους τα μαλλιά μας αντιμετωπίζουν το γήρανση σημαίνει ότι όσο περνάει ο καιρός, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τη ρουτίνασας. Και ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που μπορούμε να το κάνετε είναι να δοκιμάσετε ένα νέο κούρεμα.

short hair
@trayslounge

Καθώς τα μαλλιά μεγαλώνουν, είναι φυσιολογικό να γίνονται λίγο πιο δύσκολο στο χτένισμα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι συχνά πολύ ελκυστικό να τα κόψετε. Καθώς μεγαλώνετε, άλλωστε, το να έχετε τα μαλλιά σας κοντά έρχεται με τα οφέλη του. Όχι μόνο τα κάνει να φαίνονται πιο υγιή, αλλά κάνει επίσης πολύ πιο εύκολο και το να τα διαχειριστείτε. 

Τι συμβαίνει στα μαλλιά με το πέρασμα των χρόνων

Όπως μεγαλώνει το σώμα αντίστοιχα μεγαλώνουν και τα μαλλιά. Με την πάροδο του χρόνου, ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα μας παράγει μελανίνη (η χρωστική των τριχών) επιβραδύνεται και τελικά μπορεί ακόμη και να σταματήσει εντελώς, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να χάσουν το χρώμα τους και να φαίνονται γκρίζα. Παράλληλα με την απώλεια της χρωστικής, οι γκρίζες τρίχες εμφανίζονται συχνά νευρώδεις και ξηρές ως αποτέλεσμα της μείωσης της παραγωγής ελαίου από τους σμηγματογόνους αδένες στο θύλακα της τρίχας. Η διαδικασία της γήρανσης αλλάζει την υφή των μαλλιών, έτσι ώστε να φαίνονται εύθραυστα, νευρικά και φριζαρισμένα. Κοινώς, όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά, τόσο περισσότερο αυτό γίνεται εμφανές. Για να το αντιμετωπίσετε συνίσταται η αλλαγή προϊόντων. 

short hair
@jadapinkettsmith

Η δημοφιλία του κοντού κουρέματος

Καθώς τα μακρύτερα μαλλιά γίνονται σταδιακά πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν, πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι το να κοντύνουν βοηθά στην ελαχιστοποίηση της συντήρησης. Τα κοντά μαλλιά δίνουν μια αίσθηση πιο νεανικής εμφάνισης. Καθώς μεγαλώνετε, τα μαλλιά σας μερικές φορές θα αραιώνουν και θα γίνονται πιο αδύναμα. Τα πιο κοντά μαλλιά είναι συχνά πιο εύκολο στο χτένισμα και μπορούν να ταιριάζουν καλύτερα με έναν πιο πολυάσχολο τρόπο ζωής. Εκτός από το γεγονός ότι το να κρατάτε κοντά ελαχιστοποιεί την εμφάνιση της βλάβης που προκαλείται από την ηλικία, η οποία μπορεί να είναι πιο εμφανής με τα μακρύτερα στυλ, η κοπή μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απόκρυψη των παρενεργειών. Τα κοντά μαλλιά δίνουν συχνά την ψευδαίσθηση πιο γεμάτα και πυκνά.

Pixie

short-hairstyles-for-older-women-284848-1578997154182-image1200x0c.jpg
@krisjenner

Εάν το styling των μαλλιών σας είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να σκεφτείτε το πρωί, αυτό το κούρεμα χαμηλής συντήρησης θα μπορούσε να είναι για εσάς. Για εσάς που έχετε φυσική μπούκλα ή κυματισμό, το pixie cut είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς χρησιμοποιεί το φυσικό σχέδιο των μαλλιών για να δημιουργήσει υφή και όγκο. 

Long Pixie

434e40873c3030269f616d7bb704e72c.jpg

Εάν το κόψιμο pixie σας φαίνεται λίγο υπερβολικό, το να διατηρήσετε λίγο περισσότερο μήκος θα μπορούσε να είναι η τέλεια απάντηση. Ένα μακρύτερο στυλ pixie είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση όγκου. Μεγαλύτερες στρώσεις μπορούν να προσθέσουν όγκο, κάτι που είναι ιδανικό εάν τα μαλλιά σας αραιώνουν και πέφτουν. Το μακρύ pixie δίνει επίσης μια θηλυκή πινελιά όταν συνδυάζεται με φράντζα.

Shaggy Bob

short-hair.jpg
@robertvetica

Για τις γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν το μήκος τους αλλά να δώσουν λίγη ζωντάνια στα ανοιχτόχρωμα μαλλιά τους, το bob είναι το κατάλληλο κούρεμα, καθώς δίνει ακόμα την αίσθηση ότι έχουν μακριά μαλλιά ενώ παράλληλα δημιουργεί όγκο. Τα Shaggy Bob Cuts είναι πολύ δημοφιλή, καθώς παραβιάζουν τους παραδοσιακούς κανόνες για το κούρεμα και δημιουργούν μια πιο περιπετειώδη εμφάνιση.