fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

15-alexandra-pereira1.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Η πολυαγαπημένη εμβληματική τσάντα Weekend Max Mara Pasticcino συνεχίζει την παγκόσμια περιοδεία της και προσγειώθηκε στη Γαλλία. Στο πνεύμα αυτού του exclusive δια-εποχικού project, η νέα τσάντα Pasticcino Hommage à la France γιορτάζει την αριστεία και τη μοναδικότητα της χειροτεχνίας ενώ στις 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το λανσάρισμα της νέας Pasticcino Hommage à la France στη Weekend Max Mara boutique στη Rue de Rennes στο Παρίσι με εκλεκτούς καλεσμένους και ένα εξαιρετικά ευρηματικό setting.

Not

shutterstock-1382180783.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Ήρθε η ώρα να αποχωρίσουν τα άτονα, αδιάφορα αξεσουάρ και να σβήσει αυτή η τάση των πολύ μινιμαλιστικών και barely there κοσμημάτων. Με την έναρξη του καλοκαιριού, θα πρότεινα να τα εναλλάξετε με φωτεινά και statement pieces που θα αναβαθμίσουν κάθε look.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

unnamed.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Η αλήθεια είναι πως οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, το άγχος, η πίεση, οι υποχρεώσεις, μας κάνουν πολλές φορές να ξεχνάμε τα πιο σημαντικά πράγματα σε αυτή τη ζωή. Ποια είναι αυτά; Είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω μας και οι εμπειρίες που δημιουργούμε με αυτούς. Είναι όλες αυτές οι βόλτες, οι συζητήσεις, οι προβληματισμοί που μοιραζόμαστε μαζί τους. Όλα αυτά τα θεωρούμε δεδομένα, όμως δεν είναι κι έρχεται μία στιγμή στη ζωή μας, που το καταλαβαίνουμε. Αυτή, είναι συνήθως μία δύσκολη στιγμή, εκεί όπου αντιλαμβανόμαστε τη σημασία τους. Εκεί, όπου είναι δίπλα μας και μας συμπαραστέκονται σε μία δυσκολία. Πρόσφατα βρέθηκα κι εγώ σε αυτή τη θέση κι αν μπορώ να πω ότι κρατάω κάτι, είναι ακριβώς αυτό!

Not

joshua-rawson-harris-md7ccwyvq9u-unsplash.jpg
Βαθμολογία: 1/10

Aπό την άλλη -βέβαια- δεν μπορώ να πω ότι δεν με στεναχωρεί η κατάσταση που επικρατεί πλέον στις ανθρώπινες κοινωνίες. Αντιλαμβάνομαι ότι είμαστε όλοι μας πιο πιεσμένοι. Αντιλαμβάνομαι ότι γενικότερα, η κατάσταση δεν είναι εύκολη, ωστόσο, αδυνατώ να καταλάβω την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων να γίνουν τόσο σκληροί και να περάσουν στην απέναντι όχθη. Δε μιλάμε πλέον για αποξένωση, αλλά για καθαρό θυμό. Είναι έτοιμοι να "κατασπαράξουν" ο ένας τον άλλον, να καταδικάσουν τους γύρω τους, να κρίνουν τους πάντες και τα πάντα. Για ποιο λόγο όλο αυτό;


Αναστασία Πολίτογλου

Hot

20220513103952-ta-eis-eayton.jpeg

Βαθμολογία: 9/10

Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τα βιβλία. Τα διαβάζω, καταφέρνουν να με κλείνουν μέσα τους και μόλις βγω έξω, είναι σαν να έχει δημιουργηθεί μια άλλη πραγματικότητα. H πιο πρόσφατη αγάπη μου είναι το "Τα εις εαυτόν". Ένα βιβλίο που περιέχει τους συλλογισμούς του Μάρκου Αυρήλιου, όσο αυτός ήταν σε ένα αντίσκηνο, στην πρώτη γραμμή του πολέμου και περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη ζωή. Ιδέες, ιδεολογίες, και μια γραφή που τον κρατούσε ζωντανό δημιουργούν ένα βιβλίο που αποτελεί ανεξάντλητη πηγή σοφίας. Το οφείλετε στον εαυτό σας.

Not

yoga-und-meditation-verkleinern-gehirnareal-fuer-negative-emotionen380827-m-xl.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Θα επιμένω για πάντα πως όσο έχουμε τα "δεν", τα "not" και τα "μη", στην καθημερινότητα μας, τόσο θα εμφανίζονται λόγοι για να τα χρησιμοποιούμε, ακόμη περισσότερο. Όσο μπαίνουμε, μέσα από το ίντερνετ, και την τηλεόραση στην κλειδαρότρυπα, τόσο θα ξεχνάμε τα δικά μας μέσα και όσο αφήνουμε στην άκρη τα όνειρα μας, τόσο θα μας κυνηγάνε τα βράδια. Αν όχι τώρα, τότε πότε;

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

apple-tree-yard-ertflix-bg.jpg

Βαθμολογία: 8/10

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ενθουσιάζομαι ιδιαίτερα από ξένες ή ελληνικές σειρές, ειδικά αν αποτελούνται από πολλούς κύκλους και αντίστοιχα μεγάλο αριθμό επεισοδίων. Όμως, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, οι οποίες έχουν καταφέρει να μου κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον, στοιχείο που με εκπλήσσει πολύ θετικά. Αυτήν την περίοδο έχω κολλήσει με την ξένη σειρά Apple Tree Yard, ένα ψυχολογικό θρίλερ που προβάλλεται στην πλατφόρμα του Ertflix. Παρόλο που κυκλοφόρησε το 2017, είναι η πρώτη φορά που την παρακολουθώ και ομολογώ ότι την ερωτεύτηκα. Πολιτικά μυστικά, παιχνίδια εξουσίας, επικινδυνότητα και ένας απαγορευμένος έρωτας πρωταγωνιστούν. Ό,τι χρειάζομαι για να μη βαριέμαι ποτέ!

Not

shutterstock-1200786709.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Από την άλλη πλευρά, η πλατφόρμα του Netflix σταμάτησε να κινεί το ενδιαφέρον μου, γι' αυτό και παραδέχομαι ότι ακύρωσα τη συνδρομή μου. Θεωρώ ότι με έχει κουράσει και δεν μου χαρίζει τις επιλογές που μου αρέσουν. Το Ertflix για μένα είναι μονόδρομος και ομολογώ ότι είμαι θερμός λάτρεις όλων όσων περιέχει. Ταινίες, σειρές, εκπομπές και ντοκιμαντέρ υψηλής ποιότητας με κάνουν συνεχώς να θέλω να τα παρακολουθήσω όλα!

Μάρα Γρηγοριάδου

Hot

picture-3.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Πώς μοιάζει άραγε το μέλλον; Σίγουρα αρκετά με το νέο flagship store της Oakley! Περιγράφοντάς το καλύτερα ως ένα υπερ-φουτουριστικό μουσείο όλων των προϊόντων Oakley, το κατάστημα άνοιξε για ακόμη μια φορά τις πόρτες του μετά από μια εκτεταμένη αναμόρφωση, δίνοντας νέα πνοή στο κτίριο που βρίσκεται στα πόδια των εμβληματικών κεντρικών γραφείων της εταιρείας. Κοιτάζοντας από έξω προς τα μέσα, οι εγκαταστάσεις λαμβάνουν την αισθητική μιας άποψης από τα τέλη της δεκαετίας του '90 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000 για το μέλλον, με μια υλική κατασκευή που φαίνεται σα να βγήκε κατευθείαν από το δυστοπικό τοπίο του Terminator. Με τo λογότυπο Oakley τοποθετημένο περήφανα πάνω από την πόρτα ενώ φωτίζεται εσωτερικά, οι θησαυροί μέσα σας παρασύρουν να περιηγηθείτε και να εξερευνήσετε τον εμβληματικό κόσμο του μέλλοντος και αυτό… είναι σίγουρα hot!

Not

picture-2.jpg
Βαθμολογία: 4/10

Οι φήμες αληθεύουν: η συνεργασία της Nike με τον Tom Sachs έφτασε στο τέλος της, τουλάχιστον προς το παρόν, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δύο εταιρειών. Η επαγγελματική σχέση του Tom Sachs με τον γίγαντα αθλητικών ειδών τοποθετείται πολύ καιρό πριν. Μάλιστα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και συλλέκτης έργων τέχνης της Nike, Mark Parker και ο Sachs είναι τόσο δεμένοι, που ο καλλιτέχνης πήρε συνέντευξη από τον Parker για ένα άρθρο του 2009 - αλλά ξεκίνησε επίσημα με την κυκλοφορία του sneaker Nike Mars Yard το 2012. Ένα ζευγάρι τόσο περιορισμένο που τα «OG» εξακολουθούν να μεταπωλούνται για χιλιάδες δολάρια.⁠ Λίγες ημέρες αργότερα, έγινε μια αναφορά για κακοποιητικές συμπεριφορές εντός του studio του Tom Sachs και ένα μήνα μετά το γεγονός έλαβε έκταση με διάφορους πρώην υπαλλήλους του να δηλώνουν πως είχαν βιώσει προσωπικά συναισθηματική, λεκτική και σωματική κακοποίηση ενώ εργάζονταν για εκείνον. Στις 10 Μαΐου, ο Sachs δημοσίευσε ένα email ως ανοιχτή επιστολή. «Έχω πει πράγματα για τα οποία μετανιώνω. Δεν εξελισσόμουν πάντα τόσο γρήγορα όσο θα ήθελα", δήλωσε ο Sachs στο έγγραφο. "Υπάρχουν στιγμές που δεν έχω ανταποκριθεί ούτε καν στα εσωτερικά μου πρότυπα και φορές που σας έχω απογοητεύσει, τα μέλη της ομάδας μου. Είμαι πολλά πράγματα - καλλιτέχνης, συγκολλητής και οικοδόμος - το να είμαι διευθυντής είναι κάτι που έχω προσπαθήσει να μάθω στην πορεία. Αλλά επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: Δεν προσπάθησα ποτέ να κάνω κανέναν να αισθανθεί άβολα. Ποτέ δεν παρενόχλησα κανέναν. Δεν θα έβλαπτα ποτέ κανέναν σκόπιμα. Η ασφάλεια είναι κορυφαία προτεραιότητα στο στούντιο. Αυτά είναι τα γεγονότα.» Προς έκπληξη μου και πολλών άλλων, η Nike δήλωσε πως η συνεργασία τους δεν διακόπηκε για αυτόν τον λόγο χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις ή σχόλια.

Χρύσα Σιμώνη

Hot

01-photo.jpg
Βαθμολογία: 10/10

Νέα, υγιέστατα δέντρα, ηλικίας άνω των δέκα ετών και ύψους επτά και πλέον μέτρων, έρχονται να αντικαταστήσουν τις άρρωστες και επικίνδυνες φτελιές. Η διαμόρφωση αυτή συνέβαλλε στην αναβαθμισμένη εικόνα σε έναν από τους πλέον εμπορικούς και πολυσύχναστους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η αντικατάσταση των άρρωστων δέντρων στην οδό Τσιμισκή που αποτελούσε πιεστικό αίτημα του εμπορικού κόσμου και των πολιτών, προχωρά στο πλαίσιο ολοκληρωμένης παρέμβασης του Δήμου Θεσσαλονίκης και υλοποιείται με δωρεά από τον Όμιλο Regency. Μπορώ να πω πως τέτοιες ενέργειες αναβαθμίζουν πραγματικά την πόλη και δε θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη!

Not

shutterstock-605690549.jpg
Βαθμολογία: 0/10

Πρόσφατα άκουσα πως ειδικοί στην Αυστραλία προειδοποίησαν πως μπορεί να πεθάνουν εκατομμύρια καγκουρό, αν η αύξηση του πληθυσμού τους δεν ελεγχθεί. Ορισμένοι, μάλιστα, φτάνουν στα άκρα, προτείνοντας μαζική θανάτωση των μαρσιποφόρων λόγω του ότι τα καγκουρό αποτελούν ένα μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα για την τεράστια χώρα, λόγω της ραγδαίας αναπαραγωγής τους. Με το που άκουσα αυτά τα νέα, ειλικρινά αγχώθηκα πολύ για το μέλλον που έπεται και τη ζωική αλυσίδα που καταρρέει. Κατά τη γνώμη μου, δε θα έπρεπε ποτέ να προτείνονται λύσεις που απειλούνται αθώες ζωές!