fbpixel

Search icon
Search
Oι ελληνικές σειρές εποχής που αξίζει να παρακολουθήσετε τώρα στο Ertflix
ARTS & CULTURE

Oι ελληνικές σειρές εποχής που αξίζει να παρακολουθήσετε τώρα στο Ertflix

Όσες απολαμβάνουμε αλλά και η πολυαναμενόμενη προσθήκη


Ιστορίες που μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο και σε νοσταλγικές στιγμές, γεμάτες πόνο, αγώνα, αλλά και έρωτα. Η πλατφόρμα του Ertflix έχει αποδείξει ότι αγαπά τις ελληνικές σειρές εποχής, μεταφέροντάς μας σε αξέχαστα χρονικά ορόσημα της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής σκηνής. Γινόμαστε κοινωνοί στα ηχηρά τους μηνύματα, καθώς και σε αφηγήσεις που ακόμη και σήμερα, προκαλούν συγκίνηση και αγωνία. 

Ας δούμε μαζί τις ελληνικές σειρές εποχής που αξίζει να παρακολουθήσουμε τώρα στο Ertflix, αλλά και την πολυαναμενόμενη προσθήκη που πλησιάζει σε λίγες ημέρες. 

Αγάπη Παράνομη

agapi-paranomi-finale.jpg

Βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Κωσταντίνου Θεοτόκη, η μίνι δραματική σειρά "Αγάπη Παράνομη", μας μεταφέρει στο μακρινό 1906 και στο γοητευτικό νησί της Κέρκυρας. Μια ιστορία εγκληματικού πάθους, σε μια καταπιεστική πατριαρχική κοινωνία, δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των ηρώων. Κάθε ένας από τους ήρωες έρχεται αντιμέτωπος με τα πιο επικίνδυνα μυστικά, που δεν τολμάει να ομολογήσει ούτε στον εαυτό του. Η σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια, στα οποία πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Ψαρράς, Μιχαήλ Ταμπακάκης, κ.ά. 

Κρίσιμες Στιγμές

krisimes-stigmes-premiera-ert-scaled.webp
Στην καρδιά της γερμανικής κατοχής, στα δύσκολα και ταραγμένα χρόνια που σφράγισαν ανεξίτηλα τη ζωή μιας ολόκληρης γενιάς, εκτυλίσσεται η δράση του διηγήματος, με κεντρικούς ήρωες ένα ζευγάρι αστών, τον Δημήτρη και την Ντόρα Καλλιγέρη, των οποίων η κοινή ζωή αλλάζει ριζικά. Η απελευθέρωση έρχεται, αλλά κάποιοι δεν επιστρέφουν ποτέ. Έφυγαν με την ελπίδα ότι ο κόσμος θα αλλάξει και ότι ο θάνατός τους δεν θα πήγαινε χαμένος. Η μίνι δραματική σειρά εποχής "Κρίσιμες στιγμές" αποτελείται από τέσσερα επεισόδια, στα οποία πρωταγωνιστούν: Άκης Σακελλαρίου, Τάνια Τρύπη, Νεφέλη Κουρή, Νίκος Γκέλια, κ.ά. 

Μια Νύχτα του Αυγούστου

andreas-chronis.jpg

Αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης σειράς "Το νησί" με την υπογραφή της Victoria Hislop, και καταγράφει τον τραγικό απόηχο μιας γυναικοκτονίας, τις αμέτρητες ζωές που σημαδεύτηκαν ως συνέπειά της, τις φυλακές κάθε είδους που χτίζει ο άνθρωπος γύρω του, αλλά και την ανάγκη για λύτρωση, ελπίδα, αγάπη, που αναπόφευκτα γεννιέται πάντα μέσα από τα χαλάσματα. 

Η δράση από την Κρήτη και την περιοχή της Ελούντας, μεταφέρεται σε διάφορα σημεία του Πειραιά και της Αθήνας, ανάμεσα σε αυτά το λιμάνι, η Τρούμπα, το Μεταξουργείο, η Σαλαμίνα, τα οποία αναδίδουν μοναδικά της ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’60, όπου μας μεταφέρει η ιστορία. Το νήμα της αφήγησης ξετυλίγεται με αφετηρία τη δολοφονία της Άννας Πετράκη από τον σύζυγό της Ανδρέα Βανδουλάκη, μια νύχτα του Αυγούστου, έξι χρόνια πριν, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή τον ξάδελφό του, τον Μανώλη Βανδουλάκη. Η σειρά "Μια Νύχτα του Αυγούστου" αποτελείται από 14 επεισόδια, στα οποία πρωταγωνιστούν: Γιώργος Καραμίχος, Μαρία Καβογιάννη, Γιάννης Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά, κ.ά. 

Τα καλύτερά μας χρόνια

ta-kalitera-mas-khronia.jpg

Βρισκόμαστε πλέον στον τρίτο κύκλο της αγαπημένης σειράς "Τα καλύτερά μας χρόνια", καθώς μεταφερόμαστε στη δεκαετία του '80, μια εποχή, στην οποία πρωταγωνιστούν μεγάλες κοινωνικές και καλλιτεχνικές αλλαγές. Αυτή η σεζόν κλείνει τον κύκλο των ιστοριών των ηρώων του μοναδικού μας παραμυθά Άγγελου (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) που θα μείνει στις καρδιές μας, μαζί με τη λακ, τις παγέτες, τις βάτες, την ντίσκο, την περμανάντ και όλα τα στοιχεία της πιο αμφιλεγόμενης δεκαετίας! Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Παπουτσάκη , Μελέτης Ηλίας, Υβόννη Μαλτέζου, Τζένη Θεωνά, κ.ά. 

Φλόγα και Άνεμος

floga-copy-2.jpg
Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, η σειρά "Φλόγα και Άνεμος" ξεδιπλώνει τον θυελλώδη έρωτα ανάμεσα στον Γεώργιο Παπανδρέου και την ηθοποιό, Κυβέλη. Η τέχνη συναντά την πολιτική με έναν ξεχωριστό τρόπο. Μέσα από 12 συναρπαστικά επεισόδια, μ’ ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής αυτής ιστορίας.Ένας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα, κ.ά. 

Η πολυαναμενόμενη άφιξη...

Το Βραχιόλι της Φωτιάς

to-vraxioli-tis-fotias-2.jpg

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, η πολυαναμενόμενη σειρά "Το Βραχιόλι της Φωτιάς", θα μας ταξιδέψει στις αρχές του 20ού αιώνα και στο οδοιπορικό μιας οικογένειας Εβραίων με το όνομα "Κοέν". Η ιστορία ξεκινά από το 1917, χρονιά - ορόσημο, καθώς η μεγάλη φωτιά της Θεσσαλονίκης άλλαξε τις συνθήκες ζωής των κατοίκων της, όπως και των ίδιων. Ο Μωής Κοέν μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του αναγκάζονται να αναζητήσουν καταφυγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του, Μπενούτα, φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ, ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά. Στη διάρκεια των ετών, προχωρούμε στη δύσκολη εποχή του Β' Εμφυλίου Πολέμου, όπου η οικογένεια οδηγείται στο κολαστήριο του Άουσβιτς. Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη), Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη. 

Info:
 Η σειρά "Το Βραχιόλι της Φωτιάς" κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου και θα προβληθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου πρώτα στην πλατφόρμα του Ertflix και στη συνέχεια στη μικρή οθόνη. 

Καλές προβολές!