fbpixel

Search icon
Search
Oι 5 πιο κοινές δικαιολογίες για να μην κάνετε γυμναστική
WELLNESS

Oι 5 πιο κοινές δικαιολογίες για να μην κάνετε γυμναστική

Και πώς να τις καταπολεμήσετε, προς όφελός σας!


Το νέο βιβλίο της sport coach, Valérie Orsoni με τίτλο Strong(h)er ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε την προπόνησή σας. Αν βρίσκετε δικαιολογίες για να αναβάλλετε κάποιο gym session ή το σημερινό σας τρέξιμο, τότε οι συμβουλές της σίγουρα θα σας βοηθήσουν. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις 5 πιο κοινές δικαιολογίες, τις οποίες επικαλούμαστε όταν θέλουμε να αποφύγουμε μια προπόνηση και η Valérie μας δίνει τη λύση για το πώς θα τις αντιμετωπίσουμε. 

9782755668322-698x1024.jpg
The Book
Motivate yourself!

1. Ο καιρός

«Βρέχει»

«Δεδομένου ότι δεν είμαστε γενετικά φτιαγμένοι από ζάχαρη και ότι υπάρχουν υπέροχα είδη βροχής που δεν εμποδίζουν στη σωματική δραστηριότητα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην κάνουμε προπόνηση. Ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και ας σκεφτούμε θετικά: ακόμη και αν προτιμάμε τον ήλιο, είναι ζωτικής σημασίας να συνειδητοποιήσουμε ότι η βροχή είναι απαραίτητη για τα φυτά, για παράδειγμα, και για το οικοσύστημά μας. Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή!»

2. Η αίσθηση βάρους

«Το στομάχι μου πονάει γιατί έφαγα πολύ»

«Είναι βέβαιο ότι μετά από ένα μεγάλο γεύμα, δεν πρόκειται να κάνουμε ευχαρίστως μια σειρά από κοιλιακούς σαν να μη συνέβη τίποτα ή να πηδήξουμε προς όλες τις κατευθύνσεις με κίνδυνο να ανακατεύτουμε. Ωστόσο, πηγαίνοντας για έναν γρήγορο περίπατο μετά το γεύμα (ο περίφημος πεπτικός περίπατος) θα μας επιτρέψει να ξεφύγουμε από την επίδραση της υπνηλίας που θα έχει η κατανάλωση γευμάτων κατά τη διάρκεια της πέψης. Αυτή η βόλτα μας επιτρέπει επίσης να κάνουμε μασάζ στο έντερο και το στομάχι για να ενισχύσουμε την πέψη και να μειώσουμε τα αισθήματα δυσφορίας.» 

shutterstock-716938291.jpg

3. Ο φόβος για τους άλλους

«Υπάρχουν μερικοί περίεργοι άνθρωποι στο γυμναστήριο»

«Όλοι μας είμαστε το "περίεργο" άτομο κάποιου άλλου! Ας αγνοήσουμε τα βλέμματα όσων δεν μας αφορούν όπως θα αγνοήσουν και αυτοί τα δικά μας και ας επικεντρωθούμε στον στόχο και τη συνεδρία μας. Με τη συνέπεια, θα γίνουμε μέρος του σκηνικού όπου βρισκόμαστε και κανείς δεν θα δίνει σημασία σε κανέναν. Ζητήστε από έναν φίλο να σας συνοδέψει αν χρειαστεί και αν πραγματικά δεν σας ταιριάζει ο χώρος, αλλάξτε σε άλλη αίθουσα όπου η ατμόσφαιρα θα ανταποκρίνεται περισσότερο στις προσδοκίες σας.» 

4. Το αίσθημα της αποτυχίας 

«Είμαι γενετικά προγραμματισμένος να είμαι μαλθακός, τίποτα δεν πιάνει πάνω μου»

«Μια μυϊκή ίνα είναι μια μυϊκή ίνα. Δεν υπάρχουν γενετικά δύο τύποι μυών: εκείνοι των γυμνασμένων ανθρώπων και εκείνοι των λεγόμενων "μαλακών" ανθρώπων. Αυτό που μπορεί να μας αποθαρρύνει, ωστόσο, είναι το λίπος που περιβάλλει τους μύες μας. Όσο περισσότερο έχουμε, τόσο λιγότερο βλέπουμε τα αποτελέσματα στους μύες μας, αφού κρύβονται από κάτω. Για να εξαλείψουμε το λίπος, πρέπει να συνδυάσουμε μια υγιεινή διατροφή, ένα συνδυασμό ασκήσεων καρδιολογίας και μυϊκής ενδυνάμωσης (για να καίμε και να δυναμώνουμε ταυτόχρονα) καθώς και υγιεινές συνήθειες του τρόπου ζωής (ύπνος, άγχος κ.λπ.). Εάν λείπει μία από αυτές τις παραμέτρους, οι προσπάθειές μας είναι ανεπιτυχείς. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι αρκεί να τις διορθώσουμε για να αντιστρέψουμε την τάση.» 

shutterstock-1813578415.jpg

5. Δεν θέλουμε να τσαλακωθούμε

«Βγαίνω από το κομμωτήριο, δεν πρόκειται να χαλάσω το blow-dry μου»

«Θυμηθείτε ότι άσκηση δεν σημαίνει απαραίτητα να χοροπηδάτε μέχρι να ιδρώσετε και να κοκκινίσετε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια συνεδρία διατάσεων που θα κινητοποιήσει εντατικά κάθε μυ του σώματός σας για να τον τεντώσει και να επιμηκύνει τη μυϊκή ίνα. Επιπλέον αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ανακάμψετε όταν έχετε πόνους ή όταν θέλετε να βελτιώσετε την απόδοσή σας.»