fbpixel

Search icon
Search
Οι 4 αλλαγές στην καθημερινότητά σας που μειώνουν το λίπος στην κοιλιά
WELLNESS

Οι 4 αλλαγές στην καθημερινότητά σας που μειώνουν το λίπος στην κοιλιά

Αλλάξτε συνήθειες και δείτε διαφορά


Οι κοιλιακοί, η γυμνασμένη κοιλιά και το επίπεδο στομάχι είναι τα όνειρα πολλών. Ενώ η ιδανική μέση μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς έναν αυστηρό τρόπο ζωής, διατροφής και μια δόση ευνοϊκής γενετικής, υπάρχουν καλοί λόγοι για να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς σας - και έχουν πολύ περισσότερο να κάνουν με τη συνολική σας υγεία παρά με την εμφάνισή σας! Παρακάτω, αποκαλύπτουμε τις 4 αλλαγές που θα σας φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

1. Σταματήστε το μεταμεσονύκτιο snacking 

Ποιος δεν έχει διαπιστώσει ότι ένα μπολ με δημητριακά έχει καλύτερη γεύση τις πρώτες πρωινές ώρες της νύχτας παρά μετά την ανατολή του ήλιου; Παρόλα αυτά, ίσως είναι καλύτερο να κλείσετε το παράθυρο φαγητού όσο πιο νωρίς μέσα στην ημέρα είναι εφικτό για εσάς. Έρευνες έχουν δείξει ότι η διατροφή σύμφωνα με το ρολόι του σώματός σας και τους φυσικούς κιρκάδιους ρυθμούς σας βοηθά στη μείωση της αποθήκευσης λίπους. Το να τρώτε νωρίτερα μέσα στην ημέρα, όταν το σώμα σας επεξεργάζεται πολύ καλύτερα την τροφή, θα σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας. Αν στριμώξετε την πρόσληψη θερμίδων προς τα τέλη της ημέρας, θα σας είναι δύσκολο να αποτρέψετε την αύξηση του σωματικού βάρους. Πρόκειται για μια ορμονική αντίδραση που σχετίζεται με την ινσουλίνη, η οποία κάνει καλύτερη δουλειά στην απομάκρυνση της γλυκόζης από το αίμα νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Οπότε, σταματήστε οποιοδήποτε τσιμπολόγημα μετά το δείπνο.

shutterstock-1855133779.jpg

2. Ασχοληθείτε με την προπόνηση cardio

Η άσκηση αποτελεί βασικό συστατικό της απώλειας βάρους, μαζί με τη μείωση του λίπους της κοιλιάς συγκεκριμένα. Ένας συνδυασμός προπόνησης αντίστασης και αερόβιας δραστηριότητας θα σας δώσει τα περισσότερα οφέλη. Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη σχετικά με τη βέλτιστη ένταση και διάρκεια της άσκησης, αλλά ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι να ακολουθήσετε τη σύσταση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για 150 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας μέτριας έντασης (σκεφτείτε γρήγορο περπάτημα και απλές βόλτες με ποδήλατο) ή 75 λεπτά έντονης δραστηριότητας (όπως τρέξιμο και μπάσκετ) την εβδομάδα, μαζί με τουλάχιστον δύο ημέρες με δραστηριότητες μυϊκής ενδυνάμωσης.

shutterstock-1936076038.jpg

3. Γεμίστε το πιάτο σας με πρωτεΐνη

Η προσθήκη άπαχης πρωτεΐνης στο πιάτο σας κάθε φορά σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι. Επιδιώξτε να καταναλώνετε τουλάχιστον 20 έως 30 γραμμάρια πρωτεΐνης με κάθε γεύμα και 10 γραμμάρια πρωτεΐνης με κάθε σνακ. Οι άνθρωποι που λαμβάνουν αρκετή πρωτεΐνη αισθάνονται πολύ ικανοποιημένοι και δεν αναζητούν όλους τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες - τσιπς, μπισκότα, κέικ, καραμέλες - ή τρόφιμα που έχουν τρανς λιπαρά, όπως τα γλυκά που αγοράζετε από έναν φούρνο ή τις τηγανητές πατάτες.

4. Δώστε προτεραιότητα στον καλό ύπνο

Ακριβώς όπως ένας κακός νυχτερινός ύπνος μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη τη μέρα σας, μπορεί να επηρεάσει πολλές άλλες πτυχές της ζωής σας - και μία από αυτές μπορεί να είναι το λίπος της κοιλιάς. Μια μελέτη στο περιοδικό Sleep διαπίστωσε ότι η συστηματική καταγραφή λιγότερων από πέντε ώρες ύπνου τη νύχτα σχετίζεται με σημαντική αύξηση της συσσώρευσης τόσο του σπλαχνικού όσο και του υποδόριου λίπους μεταξύ ενηλίκων ηλικίας κάτω των 40 ετών. Ο μη ποιοτικός ύπνος έχει συνδεθεί με τη συσσώρευση σωματικού λίπους, καθώς και με την αντίσταση στην ινσουλίνη. Αντίθετα, ο καλός ύπνος και η μείωση του άγχους μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια. 

Πηγή: Forbes