fbpixel

Search icon
Search
Ο Brad Pitt παρουσιάζει την πρώτη του συλλογή με έργα γλυπτικής κι εντυπωσιάζει
PEOPLE & MOMENTS

Ο Brad Pitt παρουσιάζει την πρώτη του συλλογή με έργα γλυπτικής κι εντυπωσιάζει

Ο γνωστός ηθοποιός μας δείχνει την πιο δημιουργική του πλευρά


Ο Brad Pitt έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια. Έχει δει τη ζωή του να αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη -και με δική του ευθύνη- και πρόσφατα, ο πασίγνωστος star, μίλησε ανοιχτά για την πάθησή του, η οποία ονομάζεται «προσωπαγνωσία» και μας έδειξε για μία ακόμη φορά, πως κανείς δεν είναι άτρωτος. Τώρα -ωστόσο- κάνει τη δική του προσπάθεια, για να προχωρήσει και να δείξει στον κόσμο μία διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα του. Ο Pitt δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τη γλυπτική και για πρώτη φορά εκθέτει δικές του δημιουργίες, με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό!

Μία νέα σελίδα για τον Brad Pitt!

Οι δυσκολίες κι η διέξοδος

3-XSTDn.jpg

Η σχέση κι ο γάμος του Brad Pitt με την Angelina Jolie δεν ήταν ποτέ μία εύκολη υπόθεση. Μετά τα πρώτα χρόνια της ευτυχίας, το ζευγάρι αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα κι όση προσπάθεια κι αν έκαναν κι οι δύο ηθοποιοί, δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την τύχη τους. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα και τελικά, πήραν την απόφαση να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, με το διαζύγιό τους να είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Και οι δύο επιβαρύνθηκαν και οι δύο κλήθηκαν να μιλήσουν για όσα βίωσαν κι η κατάσταση δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ο πασίγνωστος star, κλήθηκε να δώσει μία άλλη, μία διαφορετική μάχη. Έχει βρεθεί πολλές φορές στη θέση να μην αναγνωρίζει καν τα άτομα που βρίσκονται μπροστά του, είτε πρόκειται για απλούς γνωστούς, είτε για συνεργάτες, είτε ακόμη και για την ίδια του την οικογένεια κι όπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του, υπεύθυνη γι' αυτό είναι η προσωπαγνωσία.

Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά της ζωής του. Υπάρχει όμως κι η φωτεινή, η πιο αισιόδοξη, η πιο χαρούμενη. Η γλυπτική μπήκε στην καθημερινότητά του, σε μία περίοδο αρκετά δύσκολη. Όπως λέει, ήταν η διέξοδός του, μία μέθοδος αναστοχασμού. Είναι αυτοδίδακτος, καθώς από μόνος του αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτήν, επέμεινε, έκανε αρκετή υπομονή και τελικά, ήρθε η ώρα να παρουσιάσει τα έργα του δίπλα σε αυτά ενός ακόμη σπουδαίου καλλιτέχνη, του Nick Cave. «Η γλυπτική, είναι ένα μοναχικό, πολύ ήρεμο, πολύ απτικό είδος αθλήματος. Για μένα έχει να κάνει με τον αναστοχασμό. Είναι το πού έχω κάνει λάθος στις σχέσεις μου, πού έχω κάνει λάθος, πού είμαι συνένοχος. Για μένα, γεννήθηκε από την κατάκτηση αυτού που αποκαλώ ριζοσπαστική απογραφή του εαυτού μου, να είμαι πραγματικά βάναυσα ειλικρινής μαζί μου και να λαμβάνω υπόψη αυτούς που μπορεί να έχω πληγώσει, στιγμές που απλά έκανα λάθος», σημείωσε μεταξύ άλλων. Αυτή είναι η δική του αλήθεια, η δική του διέξοδος.

Η πρώτη έκθεση

titlo-1Fh1p.jpg

Μέχρι τώρα, ο Brad Pitt φρόντιζε να απολαμβάνει ο ίδιος τα έργα του. Άφηνε τη φαντασία του να τρέξει και να τον παρασύρει. Η ζωή του είχε κι έχει δύο όψεις. Υπήρξε η σκοτεινή πλευρά, που περιελάμβανε αρκετό πόνο κι εντάσεις και τώρα, εστιάζει την προσοχή του στην πιο φωτεινή, στην αισιόδοξη. Ο γνωστός ηθοποιός, μοιράζεται για πρώτη φορά μερικές από τις δημιουργίες του με το ευρύ κοινό και πήρε την απόφαση να εκθέσει κάποια έργα του στο Sara Hildén Art Museum, στο Τάμπερε της Φινλανδίας. Μάλιστα, έδωσε ο ίδιος το «παρών» στο μουσείο για να παρουσιάσει τα έργα του, που αποτελούν μέρος μίας μεγαλύτερης έκθεσης του Βρετανού καλλιτέχνη Thomas Houseago, κάτι που αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για όλους, καθώς δεν είχε γίνει κάτι γνωστό νωρίτερα. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη έκθεση συμμετέχει κι ο Nick Cave, με τον Pitt να παρουσιάζει 9 έργα του, μεταξύ των οποίων μια σειρά από γλυπτά σιλικόνης σε σχήμα σπιτιού.

Η έκθεση, που ονομάζεται «We», θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου του 2023, ενώ ήδη οι κριτικές είναι διθυραμβικές για τον Brad Pitt. Ο πασίγνωστος star βρίσκεται στο επίκεντρο -επιτέλους- για έναν πολύ καλό λόγο και κάνει focus στη θετική πλευρά, προσπαθώντας να αφήσει πίσω του όσα προηγήθηκαν. Κανείς δε γνωρίζει αν θα τα καταφέρει και κανείς δεν μπορεί να κάνει εκτιμήσεις για τη δική του ζωή. Ωστόσο, ο Brad Pitt είναι εδώ και μας δείχνει πως δεν είναι απλά ένας ηθοποιός. Είναι πολλά περισσότερα και στη δική του περίπτωση, διέξοδος είναι η τέχνη. Τα έργα του δεσπόζουν στο Sara Hildén Art Museum κι είναι σίγουρο, πως η έκπληξη αυτή θα έχει και συνέχεια...