fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία γεμάτη φως στην Ισπανία απογειώνει τη σύγχρονη πολυτέλεια
INTERIORS

Μια κατοικία γεμάτη φως στην Ισπανία απογειώνει τη σύγχρονη πολυτέλεια

Σχεδιασμένη από το studio Iñigo Iriarte Interiorismo


Στην πόλη Donostia (όπως είναι επίσης γνωστή η πόλη του San Sebastián), το studio σχεδιασμού Iñigo Iriarte Interiorismo ανέλαβε την πρόκληση της ανακαίνισης αυτού του σπιτιού του 1926 στη δυναμική, παραθαλάσσια γειτονιά Gros της πόλης, ένα πολυσύχναστο μέρος δημοφιλές στους surfers και τις νέες οικογένειες. Οι ιδιοκτήτες, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, έδωσαν στο studio την ελευθερία να δημιουργήσει μια κατοικία γεμάτη φως και μοναδικά υλικά.

Peek inside!
donostia-apartment-by-in-igo-iriarte-living-room3-65cb407f2d462.jpg


To ακίνητο είναι διαμορφωμένο σε δύο επίπεδα, με ένα γραφείο, ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο στον έναν όροφο, ενώ ο ενιαίος χώρος καθιστικού, τραπεζαρίας και κουζίνας, καθώς και το κύριο υπνοδωμάτιο και το μπάνιο, βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο. Η πιο εντυπωσιακή πτυχή αυτού του χώρου είναι ένα μεγάλο τοξωτό παράθυρο που προσφέρει εκπληκτική θέα στον Βισκαϊκό Κόλπο.

Ο στόχος ήταν να αποκατασταθεί το άρωμα της κλασικής πλευράς της πόλης στους εσωτερικούς χώρους, εμπλουτίζοντάς τους με στοιχεία που είναι χαρακτηριστικά της περιοχής, ενώ παράλληλα να εκσυγχρονιστεί η αίσθηση των χώρων μέσω της διακριτικής εισαγωγής σύγχρονων επίπλων κι έργων τέχνης. Ήθελαν, επίσης, να φωτίσουν τα πάντα, κάτι το οποίο εξασφαλίστηκε χάρη στα μεγάλα παράθυρα, που πέρα από άπλετο φως χαρίζου υπέροχη θέα στην πόλη.

Η καρδιά του σπιτιού είναι ένας άνετος χώρος καθιστικού, στον οποίο κυριαρχεί ένα μεγάλο τζάκι τοποθετημένο συμμετρικά ανάμεσα σε δύο από τα παράθυρα. Ένα σύμπλεγμα χαμηλών καθισμάτων και τραπεζιών βρίσκεται μπροστά του, ενώ ένας τοίχος με καθρέφτη σε μια γωνία κρύβει έξυπνα την πόρτα πρόσβασης στα πιο ιδιωτικά δωμάτια του σπιτιού. Η άνεση και η πολυτέλεια είναι δύο στοιχεία που ξεχωρίζουν τόσο στο σαλόνι όσο και στους υπόλοιπους χώρους της κατοικίας.

donostia-apartment-by-in-igo-iriarte-living-room2-65cb40ad15655.jpg


Mέσα σε ένα ουδέτερο χρωματικά σκηνικό από λευκούς τοίχους και μπεζ αποχρώσεις, ιδιαίτερα χαλιά και ξύλινη επένδυση σε πολλά από τα σημεία, η εκλεκτική συλλογή επίπλων, έργων τέχνης και φωτιστικών δημιουργεί ένα διεγερτικό και συνάμα αρμονικό μείγμα, με κάτι το ιδιαίτερο που τραβάει το βλέμμα σε κάθε γωνία. Η ομάδα σχεδιασμού συνεργάστηκε με διακεκριμένους καλλιτέχνες και τοπικούς τεχνίτες, ενώ δεν είναι λίγα τα κατά παραγγελία σχέδια και κομμάτια για το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Πολλά από τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα προήλθαν από το Veluto, το concept store και τον εκθεσιακό χώρο του Iriarte που έχει γίνει ο απόλυτος σχεδιαστικός προορισμός στην πόλη.

Οι χρυσές λεπτομέρειες, τέλος, απογειώνουν το όλο σκηνικό και τις βλέπουμε να πρωταγωνιστούν στη βάση του τραπεζιού του σαλονιού στο σαλόνι, ως διακοσμητικό στοιχείο στη νησίδα της κουζίνας από λευκό όνυχα, στα ράφια πίσω από αυτήν και πάλι, αλλά και στα φωτιστικά των κομοδίνων και στο υπέροχο μπάνιο. Λειτουργεί μοναδικά στην όλη διακόσμηση και δημιουργεί την αίσθηση της αβίαστης πολυτέλειας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα σπίτι που μοιάζει σαν να έχει εξελιχθεί φυσικά με την πάροδο του χρόνου, βαθιά ριζωμένο στην τοποθεσία του, γεμάτο με χαρακτηριστικά κομμάτια που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα των ιδιοκτητών.

donostia-apartment-by-in-igo-iriarte-kitchen-65cb405a1274e.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Erlantz Biderbost, ELLE Decoration UK