fbpixel

Search icon
Search
Μια ενότητα από χρωματιστές βίλες στην Ινδία που ενσαρκώνουν τη γλυκύτητα του καλοκαιριού
INTERIORS

Μια ενότητα από χρωματιστές βίλες στην Ινδία που ενσαρκώνουν τη γλυκύτητα του καλοκαιριού

Οι Baia βίλες που σχεδιάστηκαν από τον Jugal Mistri είναι γεμάτες από ροδακινί αποχρώσεις και παραδοσιακές ανατροπές


Οι βίλες Baia by Jugal Mistri Architects στο Mandrem συνδυάζουν την τοπική γοητεία με τη μοντέρνα κομψότητα, ενσαρκώνοντας το γαλήνιο πνεύμα για μια ονειρική απόδραση. Μακριά από τους δρόμους της πόλης Goa, οι Baia Villas, σχεδιασμένες από τους Jugal Mistri Architects, βρίσκονται σε μια ήσυχη γωνιά του Mandrem. 

dp-exclusive-this-goan-villa-designed-by-jugal-mistry-is-filled-with-peachy-pauses-and-traditional-twist-design-pataki-08.jpg


Ένας μικρόκοσμος αυτής της παλιάς πορτογαλικής πόλης, η ιδιοκτησία έξι κατοικιών μιμείται τις χαρούμενες αποχρώσεις και την ανάλαφρη αισθητική του αέρα του Mandrem. Το απογευματινό βουητό, η ηχώ από γέλια, οι γοητευτικές ταμπέλες και η αίσθηση του καλοκαιριού βρίσκουν τον δρόμο τους σε αυτόν τον προορισμό για διακοπές.

dp-exclusive-this-goan-villa-designed-by-jugal-mistry-is-filled-with-peachy-pauses-and-traditional-twist-design-pataki-02.jpg


Το όραμα του αρχιτέκτονα Jugal Mistri γι' αυτά τα σπίτια αποτυπώνει μέσα στις Baia Villas ένα μείγμα από έντονα μπλε, κλασικά λευκά και απαλά ροδακινί που σε συνδυασμό θυμίζουν την αιώνια γλυκύτητα του καλοκαιριού και αποτελούν μια παιχνιδιάρικη ερμηνεία της αρχιτεκτονικής στο Mandrem.

Τα έξι πανομοιότυπα σπίτια που ευθυγραμμίζονται συμμετρικά στη διάταξή τους φανερώνουν τις συναρπαστικές προοπτικές να ζεις σε μια στενά δεμένη παραθαλάσσια κοινότητα καλλιεργώντας τη δική της κουλτούρα, ενώ αποτελούν μέρος της σημαντικής ταυτότητας του τόπου. 

dp-exclusive-this-goan-villa-designed-by-jugal-mistry-is-filled-with-peachy-pauses-and-traditional-twist-design-pataki-04.jpg


Με τις δικές τους αυλές, κάθε βίλα διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, ιδιωτική πισίνα και τζακούζι, έχοντας έναν πλούσιο συνδυασμό τοπικής παράδοσης και διεθνούς απήχησης, ενισχύοντας τις αισθήσεις με πολύχρωμες υφές, τοπία, μοναδικό design και καταπληκτική θέα.

Ένας κεντρικός άξονας σαρώνει συμμετρικά ανάμεσα στις έξι βίλες που περιστοιχίζονται από καταπράσινη θέα σε χωράφια και φυτείες. «Κοιτάς ψηλά και βλέπεις τέσσερις διαφορετικές στέγες που προσπαθούν να διαπραγματευτούν μεταξύ τους. Κοιτάξτε λοξά, και θα δείτε κάθετα πτερύγια να λυγίζουν σαν κλαδιά δέντρου», απεικονίζει ο αρχιτέκτονας Jugal Mistri. Αυτά τα αρχιτεκτονικά στοιχεία ενεργοποιούν την εμπειρία του να ζεις εκεί και να βιώνει αξέχαστες διακοπές.

dp-exclusive-this-goan-villa-designed-by-jugal-mistry-is-filled-with-peachy-pauses-and-traditional-twist-design-pataki-07.jpg


Με μια πρώτη ματιά στη βίλα των 250 τ.μ., μια ακαταμάχητη επιθυμία να κατευθυνθούν απευθείας στην πισίνα έρχεται κρυφά στους επισκέπτες. Χαζεύοντας περισσότερο την αυλή σε σχήμα U, ο επάνω όροφος είναι περιφραγμένος με δύο μπαλκόνια σαν φωλιά πουλιών σκαρφαλωμένη πάνω σε ένα δέντρο. Το ισόγειο διατηρεί ανέπαφη την άνεση με μια τραπεζαρία με θέα στο τζακούζι, που γειτνιάζει με την κουζίνα, το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο επισκεπτών.

Οι τολμηρές καμάρες και οι διασταυρούμενοι δρόμοι του έργου αντηχούν ρομαντικά στη γύρω γειτονιά. Συνώνυμα με τα περισσότερα πορτογαλικά σπίτια στην περιοχή, αυτά τα τοξωτά παράθυρα, είτε μυτερά, είτε τμηματικά είτε με ελατήρια, έχουν δημιουργήσει το τέλειο σκηνικό για την αρχιτεκτονική Goan, οπτικά και λειτουργικά. 

dp-exclusive-this-goan-villa-designed-by-jugal-mistry-is-filled-with-peachy-pauses-and-traditional-twist-design-pataki-05.jpg


Με την αντιστροφή του ιπτάμενου υποστηρίγματος, τα τολμηρά τοξωτά παράθυρα του έργου και οι πλαϊνοί δρόμοι προσφέρουν σκιά, ενώ παράλληλα διεγείρουν τη φαντασία. Η συμμετρία αυτών των άκρων «κόβει» όμορφα την μπροστινή πρόσοψη, κρύβοντας την κεντρική πόρτα, τη σκάλα και τα μπάνια.

Βασιζόμενοι στο στοιχείο της έκπληξης, οι τοίχοι προσφέρουν απροσδόκητες υφές και στρώματα που προσθέτουν βάθος και διάσταση στην απλότητα των χώρων. Περπατώντας σε ένα μονοπάτι, η βεράντα δανείζεται με τόλμη μια μεξικάνικη γοητεία και προσφέρει στον ημιανοιχτό χώρο της πισίνας μια απομονωμένη τροπική εμπειρία. Όταν περιγράφει αυτή την εκπληκτική γωνιά, ο Mistri επαναβεβαιώνει: «Έχουμε δει πώς αυτός ο χώρος ενεργοποιεί τα συναισθήματα κάποιου που ταλαντεύονται μεταξύ απόλυτου δέους κι έκπληξης καθώς καταρρίπτει την ιδέα ενός κατά τα άλλα κλειστού φουαγιέ».

dp-exclusive-this-goan-villa-designed-by-jugal-mistry-is-filled-with-peachy-pauses-and-traditional-twist-design-pataki-06.jpg


Credits: Ekansh Goel, Design Pataki