fbpixel

Search icon
Search
Ένα διαμέρισμα γεμάτο φως στο Brooklyn έχει μετατραπεί σε ένα περιβάλλον που αντανακλά την κομψότητα
INTERIORS

Ένα διαμέρισμα γεμάτο φως στο Brooklyn έχει μετατραπεί σε ένα περιβάλλον που αντανακλά την κομψότητα

Σχεδιασμένο από το White Arrow


Με φόντο το Brooklyn Bridge Park, το Quay Tower Penthouse έχει ανακαινιστεί εσωτερικά, παρουσιάζοντας μια κομψή νέα εμφάνιση που ανοίγει τη θέα στον ορίζοντα του Manhattan. Το παραθαλάσσιο διαμέρισμα 2.000 τετραγωνικών μέτρων σχεδιάστηκε από το studio εσωτερικών χώρων White Arrow, το οποίο παρέμεινε πιστό στις κατευθυντήριες αρχές σχεδιασμού για να φιλοξενήσει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μιας οικογένειας.

Η White Arrow ιδρύθηκε το 2014 και προσφέρει μια καλλιτεχνική ματιά και όραμα κατά τον σχεδιασμό ενός οικιστικού χώρου. Κατά την προβολή του Quay Tower Penthouse, η εταιρεία σχεδιασμού ήθελε τα εκτεταμένα παράθυρα να πλαισιώνουν την πανοραμική θέα και να αποτελούν πηγή έμπνευσης για τα μέλη της οικογένειας, αλλά και για όποιον τύχει να επισκεφθεί το σπίτι.

Peek inside!
zkukudulh8cq8avuw29sce-768-80.jpg


H εσωτερική επίπλωση επιλέχθηκε προσεκτικά για να συμπληρώσει το όλο concept, με καθαρές γραμμές και μινιμαλιστικές λεπτομέρειες. Μια ποικιλία από vintage, σύγχρονα και προσαρμοσμένα κομμάτια από την White Arrow, όπως το σαλόνι με πινελιές από πλακάκια από πλεκτό καλάθι και λευκή δρυ, αντανακλούν τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα της πολύβουης πόλης, με μια διακριτική πολυτέλεια.

Χρησιμοποιώντας την εκτεταμένη θέα ως σημείο εστίασης σε όλο το σπίτι, η εταιρεία πολυτελούς σχεδιασμού δημιούργησε με φυσικό τρόπο μια ευάερη αίσθηση που παρατηρείται σε ολόκληρο το σπίτι. Κατά την είσοδο, μια βιτρίνα με μικτά υλικά προσθέτει χαρακτήρα και ζεστασιά στον χώρο. Μια ποικιλία από γύψο, ταπετσαρία, λινό, μαλλί και δέρμα εξισορροπεί αρμονικά ένα άνετο αλλά κι εκλεπτυσμένο περιβάλλον.

Το διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων μοιάζει σαν να γίνεται ένα με το εξωτερικό τοπίο του, καθώς έχει επιλεχθεί μια γήινη εσωτερική χρωματική παλέτα. Το λευκό, ο τραβερτίνης και το δέρμα στο χρώμα του ουίσκι συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά των υπερμεγέθων κομοδίνων, των τραπεζιών σαλονιού και των καθρεφτών. Αυτό αναβαθμίζεται περαιτέρω με πινελιές από μπορντό υφάσματα, φυσικό ξύλο και πράσινο.

nzhhxxyk8y7ykkjpwhbcde-768-80.jpg


Για να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα, το studio εφάρμοσε πρόσθετα σημεία φωτισμού σε όλο το σπίτι. Τα ενδιαφέροντα φωτιστικά οροφής τραβούν το βλέμμα, ενώ οι προσαρμοσμένες απλίκες προσθέτουν λάμψη και κίνηση στον χώρο. Τα μεγάλα και οι ψηλές οροφές εξασφαλίζουν άνεση, και άφθονο φυσικό φως. Όπου κι αν στρέψουμε την προσοχή μας, οι artistic πινελιές έχουν αποτυπωθεί με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Παράλληλα, το μάρμαρο αποτελεί βασικό υλικό κατασκευής και «παντρεύεται» υπέροχα με το ξύλο και όλες του τις αποχρώσεις. Τα δύο αυτά υλικά κυριαρχούν κυρίως στο μπάνιο και την κουζίνα.

Ακόμα, βλέπουμε πως οι μεταλλικές λεπτομέρειες έχουν χαρίσει ένα vibe πολυτέλειας σε πολλές από τις γωνίες της κατοικίας. Το χρυσό με το ασημένιο ταιριάζουν απίθανα μεταξύ τους, δίχως να δημιουργούν φλυαρία, αλλά αντιθέτως, κυριαρχεί η αρμονία. Διακοσμητικά αντικείμενα από το παρελθόν αλλά και το παρόν, όπως μεγάλοι καθρέφτες και coffee tables, απογειώνουν τα metallics και κάνουν το σπίτι πιο μοντέρνο κι expensive looking. Ένα glam σκηνικό με επιρροές από το παρελθόν και κλασική φινέτσα είναι αυτό ακριβώς που αποτυπώνει το σπίτι.

3rjnnzwtvxrft6updj2oce-768-80.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Thomas Richter, Wallpaper