fbpixel

Search icon
Search
Καλοκαίρι στην Αθήνα: Οι συναυλίες που θα απολαύσουμε τους επόμενους μήνες
MAGAZINE

Καλοκαίρι στην Αθήνα: Οι συναυλίες που θα απολαύσουμε τους επόμενους μήνες

Προσφέροντας τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο για να απολαύσει κανείς το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα, οι φετινές συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί «γεννούν» τις πιο συγκινητικές αναμνήσεις


H Αθήνα γιορτάζει για άλλη μια φορά το καλοκαίρι με τον πιο δημιουργικό τρόπο, με μια σειρά από διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, έτοιμους να μας συνεπάρουν σ’ ένα αξέχαστο κάλεσμα. Πρώτη και πολλά υποσχόμενη άφιξη αποτελεί το δημοφιλές βρετανικό συγκρότημα της εναλλακτικής ροκ μουσικής Coldplay, με την προγραμματισμένη συναυλία τους για τις 8 και 9 Ιουνίου 2024 στο Κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ. Με επικεφαλής τον χαρισματικό frontman Chris Martin, το band έχει αποκτήσει ένα τεράστιο παγκόσμιο κοινό με επιτυχίες, αγκαλιάζοντας ποπ, ηλεκτρονικά και πειραματικά στοιχεία.

loreena-mckennitt-2064c-1000-at-2x.jpg
Loreena McKennitt


Σειρά έχει η επιστροφή της σπουδαίας καναδής ερμηνεύτριας και συνθέτριας, Loreena McKennitt στη χώρα μας, μετά τις δύο sold-out συναυλίες που άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις το 2019 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Φέτος, γιορτάζει με μια ευρωπαϊκή περιοδεία τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του εμβληματικού άλμπουμ της, “The Mask and Mirror”, στο οποίο παντρεύει «αριστοτεχνικά» την κέλτικη μουσική παράδοση με τους ήχους της Ισπανίας και του Μαρόκου. Στη συναυλία της στην Αθήνα και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 26 Ιουνίου, πρώτο σταθμό της περιοδείας της, θα παρουσιάσει αγαπημένα κλασικά τραγούδια της στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο θα ερμηνεύσει ολόκληρο το “The Mask and Mirror”.

sting-rollout-0516202355-041b5f74130a4db388d2839a008b235f.jpg
Sting


Η επόμενη εμβληματική φιγούρα πρόκειται εξίσου να αφήσει δύο αξέχαστες μουσικές νύχτες στο Ηρώδειο. Τραγουδιστής, συνθέτης, ηθοποιός, συγγραφέας και ακτιβιστής, ο γνωστός σε όλους μας Sting έχει λάβει Χρυσή Σφαίρα, τέσσερις υποψηφιότητες για Oscar, μία υποψηφιότητα για Tony Award και το Century Award του περιοδικού Billboard, ενώ έχει τιμηθεί και από το Kennedy Center. Στη συναυλία του στην Αθήνα, στις 5 και 6 Ιουλίου, επίσημη προσκεκλημένη του θα είναι η πολυτάλαντη τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Giordana Angi. 

maneskin-review.jpg
Maneskin


Ακολουθεί μια επιτυχημένη DJ, η οποία σκορπά καινοτόμες μελωδίες σε κάθε άκρη της Γης, με το brand name της να ταυτίζεται με τον ορισμό της διασκέδασης. Το Ejekt Festival παρουσιάζει τη superstar DJ Peggy Gou στο μεγαλύτερο show που έχει κάνει ποτέ στην Ελλάδα, το “Peggy Gou & Friends”, στις 12 Ιουλίου, στο Faliro Sports Pavillion. Μαζί της, θα εμφανιστεί ένα line-up που έχει επιλέξει η ίδια. Τα πρώτα ονόματα που ανακοινώνονται είναι ο DJ, παραγωγός και ιδιοκτήτης του label Faith Beat, Ryan Elliott, και ένα από τα «αστέρια» της εξαιρετικής ανερχόμενης μουσικής σκηνής της Νότιας Κορέας, ο Mogwaa. 

dd-news.jpg
Duran Duran


Από τη γιορτή της μουσικής δε θα λείπουν οι θρυλικοί Duran Duran, τους οποίους θα υποδεχθεί το Release Athens 2024 την Πέμπτη 18 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού. Οι σπουδαίοι Βρετανοί έρχονται στην πρωτεύουσα λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, “Danse Macabre”, για να παρουσιάσουν ένα μεγάλο σόου βασισμένο στον πρωτοποριακό ήχο και ύφος τους.

lenny-kravitz-rustin-song.jpg
Lenny Kravitz


Aκόμη μια ημερομηνία, η οποία προβλέπεται να καταστεί από τις μεγαλύτερες βραδιές της συναυλιακής χρονιάς, είναι η 23η Ιουλίου, με τους Maneskin να καταφθάνουν στο Ejekt Festival 2024 για να αφήσουν το ροκ στίγμα τους. Το ιταλικό band έχει καταφέρει να μεταδώσει στο διεθνές κοινό ισχυρές δόσεις πρωτοπορίας, αλλά με τη στόφα ενός αυθεντικού rock n’ roll συναισθήματος. Δύο εξαιρετικά ονόματα προστίθενται στο line-up της ημέρας: οι Palaye Royale, ένα από τα πιο ισχυρά νέα rock συγκροτήματα, με εκατοντάδες εκατομμύρια streams, και η Alice Merton, που ξεχωρίζει με το mega hit “No Roots”. 

peggy-gou-2-01-0283.jpg
Peggy Gou


Για την ολοκλήρωση της θερινής μουσικής περιόδου, η παρουσία του entertainment master Lenny Kravitz, για μία και μοναδική συναυλία στις 2 Αυγούστου στο Athens Rocks Festival 2024, έχει ήδη προκαλέσει τον ενθουσιασμό του κοινού. Με σχεδόν 40 χρόνια αξιοσημείωτης καριέρας, παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους ροκ καλλιτέχνες όλων των εποχών. Όλα τα άλμπουμ του έχουν πετύχει χρυσές και πολυπλατινένιες διακρίσεις, ενώ έχει εξελιχθεί σε συλλέκτη βραβείων χάρη στις αμέτρητες επιτυχίες του. H παρουσίαση του νέου δίσκου του “Blue Electric Light” πρόκειται να αποτελέσει το πιο σημαντικό στιγμιότυπο του καλοκαιριού!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024