fbpixel

Search icon
Search
Peach Fuzz: Πώς να εντάξετε το χρώμα του 2024 στη διακόσμησή σας
INTERIORS

Peach Fuzz: Πώς να εντάξετε το χρώμα του 2024 στη διακόσμησή σας

Μια ιδιαίτερη απόχρωση του ροδακινί ανακήρυξε η Pantone ως color of the year


Το Peach Fuzz, σύμφωνα με την Pantone, είναι το χρώμα που θα βλέπουμε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο το 2024. Μια απαλή απόχρωση με ιδιαίτερη σημασία, την οποία ήδη σκεφτόμαστε πώς θα υιοθετήσουμε τους επόμενους μήνες, με τη Leatrice Eiseman, εκτελεστική διευθύντρια του Pantone Color Institute, να δηλώνει: «Αναζητώντας μια απόχρωση που απηχεί την έμφυτη λαχτάρα μας για εγγύτητα και σύνδεση, επιλέξαμε ένα χρώμα που ακτινοβολεί ζεστασιά και σύγχρονη κομψότητα. Μια απόχρωση που αντηχεί με συμπόνια, προσφέρει μια απτή αγκαλιά και γεφυρώνει αβίαστα το νεανικό με το διαχρονικό».

Και πράγματι αυτός ο τόνους του ροδακινί ισορροπεί ανάμεσα στο μοντέρνο και το κλασικό, εκπέμποντας ηρεμία. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το εντάξετε στη διακόσμηση της κατοικίας σας!

Αλλαγή στους τοίχους

carmel-greer-house-2-1574709879.jpg
Stacy Zarin Goldberg, Elle Decor

Μια μεγάλη αλλαγή που θα μεταμόρφωνε στην κυριολεξία το σπίτι σας. Μπορεί να σας φαίνεται αρκετά τολμηρή ιδέα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα χρώμα που είναι αρκετά ουδέτερο και, όπως ήδη αναφέραμε, αποτελεί μοντέρνα και ταυτόχρονα διαχρονική επιλογή. Ταιριάζει τέλεια με bold αποχρώσεις, όπως είναι το καφέ, το σκούρο πράσινο, ακόμα και το μαύρο. Ωραία αντίθεση κάνει, επίσης, και με το λευκό ή το μπεζ.


Ανανέωση υπνοδωματίου

lake-flato-san-antonio-house-18151-p-n5-650e025aefa61.jpg
Douglas Friedman, Elle Decor

Πώς θα σας φαινόταν η λύση ενός makeover στο υπνοδωμάτιό σας; Ο τέλειος τρόπος για να απογειώσετε τη διάθεσή σας, δημιουργώντας ένα οικείο και ζεστό περιβάλλον με πρωταγωνιστή το peach fuzz. Πέρα από την αλλαγή στο χρώμα των τοίχων, μπορείτε να ανανεώσετε τα υφάσματα στο κρεβάτι, να προσθέσετε ένα έργο τέχνης που θα κυριαρχήσει στον χώρο ή άλλα αξεσουάρ, όπως μια ιδιαίτερη πολυθρόνα ή ένα σκαμπό.


«Παίξτε» με παρόμοιους τόνους

img-0865.jpg
Interior Design Blog

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να επιλέξετε ως κύριο χρώμα για τον χώρο σας το peach fuzz, και από κι έπειτα να «παίξετε» με παρόμοιους τόνους, άλλους πιο σκούρους και άλλους πιο ανοιχτούς. Να δημιουργήσετε, στην ουσία, ένα χρωματικό layrening, το οποίο θα χαρίσει ένα απίστευτο σύγχρονο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Το πορτοκαλί και το μπεζ θεωρούνται must ως προς τον συνδυασμό τους με το χρώμα του 2024.


Ένα vintage-inspired σκηνικό

68-lovely-french-country-living-room-ideas-26.jpg
Hotcore.info

Εάν σας αρέσει το πιο maximal στιλ στη διακόσμηση, τότε σας έχουμε την τέλεια επιλογή. Πρόκειται για ένα χρώμα που θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί σε κάποια πολυτελή κατοικία κάποιας περασμένης δεκαετίας, και τι καλύτερο από το να εμπνευστείτε από αυτό, δημιουργώντας κάτι παρόμοιο και στο δικό σας σπίτι. Μια vintage-looking ταπετσαρία με λουλούδια σχέδιο, για παράδειγμα, είναι κάτι στο οποίο μπορείτε να στρέψετε την προσοχή σας. Εναλλακτικά, πείτε «ναι» στο floral εντάσσοντας floral μαξιλάρια ή ριχτάρια στο σαλόνι σας.


Δημιουργήστε το πιο μοντέρνο μπάνιο

au-yeung-house-in-sydney-by-tribe-studio-yellowtrace-15-uai-1440x2162.jpg
SampleBoard

Τι πιο σύγχρονο από το να επιλέξετε αυτό το χρώμα για την αναδιαμόρφωση του μπάνιου σας! Οι ιδιαίτερες αποχρώσεις, άλλωστε, είναι μια τάση που βλέπουμε έντονα τα τελευταία χρόνια στα bathroom trends, και αυτή η στιγμή μοιάζει ως η πιο ιδανική για να την επιλέξετε. Μάλιστα, για ένα statement αποτέλεσμα τολμήστε το total peach σε όλο τα μπάνιο.


Μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά

hgtvsherwinwilliamscoloroftheyear-2352db9dbe464599acd9b10ae75d8908.jpeg
Real Simple

Οι παραπάνω ιδέες δεν κινούνται στα safe μονοπάτια που συνήθως προτιμάτε για τη διακόσμηση του σπιτιού σας; Εάν ναι, τότε υπάρχει και άλλη λύση, που ο καθένας μπορεί να επιλέξει εύκολα. Όποιο στιλ κι αν έχετε επιλέξει για τους χώρους σας, μικρές προσθήκες και λεπτομέρειες μπορούν να αναβαθμίσουν το όλο vibe και να χαρίσουν την πολυπόθητη αίσθηση της ανανέωσης, χωρίς να χρειάζεται πολλή προσπάθεια. Βάζα, πίνακες, κεριά, κουρτίνες και χαλιά είναι μερικά μόνο από αυτά στα οποία μπορείτε να επενδύσετε τώρα για να πετύχετε ένα super stylish αποτέλεσμα.

Κεντρική φωτογραφία: The Spruce