fbpixel

Search icon
Search
 Το Austinmer Beach House στην Αυστραλία δημιουργεί τους δικούς του κανόνες για το καλοκαίρι
INTERIORS

Το Austinmer Beach House στην Αυστραλία δημιουργεί τους δικούς του κανόνες για το καλοκαίρι

Υπό τη σχεδιαστική επιμέλεια της Alexander Symes Architect, G+V architecture


Ένα οικογενειακό σπίτι με χαμηλό οικολογικό αντίκτυπο στην παραλία που ελαχιστοποιεί τη λειτουργική και ενσωματωμένη ενέργεια, συλλαμβάνει και επαναχρησιμοποιεί αποτελεσματικά το νερό, ενθαρρύνει τη βιοποικιλότητα και είναι επίσης ένα υγιές σπίτι για να το απολαμβάνει μια οικογένεια. Το σπίτι αναπνέει μέσω του κεντρικού του πνεύμονα - του αεριζόμενου χώρου του αιθρίου διπλού ύψους, ο οποίος αντλεί αέρα μέσα από το σπίτι παθητικά μέσω της διαστρωμάτωσης - ένας αισθητήρας βρίσκεται μέσα σε αυτόν τον πνεύμονα, έτσι ώστε εάν η θερμοκρασία του υπερβαίνει τους 26 βαθμούς, οι παθητικοί αεραγωγοί μεταβαίνουν σε υβριδική λειτουργία για να βοηθήσουν στην εξαγωγή του αέρα σε υψηλότερη ανταλλαγή αέρα.

The flexible structure 

2880px-austinmer-int2.jpg

Η κατοικία έχει σχεδιαστεί ως τρία διακριτά στοιχεία. Το στοιχείο 1 είναι το πλωτό κουτί που στεγάζει τις ιδιωτικές λειτουργίες, όπως τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια. Το στοιχείο 2 είναι το ισόγειο που συνδέεται με το γύρω περιβάλλον και το στοιχείο 3 είναι ο χώρος του υπόγειου χαγιάτι που χρησιμοποιείται για αποθήκευση και ως δευτερεύων κοινόχρηστος χώρος κατά τη διάρκεια κακών καιρικών συνθηκών. Κάθε στοιχείο επιτελεί διαφορετική λειτουργία και ως εκ τούτου διαθέτει διαφορετικές στρατηγικές θερμικής μάζας, μόνωσης και σκίασης για τη βελτιστοποίηση της παθητικής συμπεριφοράς των χώρων τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και του χειμώνα.

2880px-austinmer-ext6.jpg


The environmental approach

2880px-austinmer-int1.jpg

Μια κατοικία μπορεί να έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις οικολογικές αρχές, ωστόσο αν οι ένοικοι δεν γνωρίζουν πώς να λειτουργήσουν την κατοικία για να βελτιστοποιήσουν τη θερμική άνεση, το φως της ημέρας, τα συστήματα παραγωγής ενέργειας και την ανθεκτικότητα των υλικών, τότε η κατοικία δεν λειτουργεί στο έπακρο. Ως εκ τούτου, ένας ηλεκτρονικός επικαιροποιήσιμος οδηγός χρήσης του σπιτιού, ο οποίος συνδέεται με τον υπολογιστή του ιδιοκτήτη και είναι προσβάσιμος μέσω του πίνακα εσωτερικών επικοινωνιών, ενημερώνει τον ένοικο για το ποια παράθυρα και ποια εποχή του έτους και της ημέρας πρέπει να καθαριστούν. Ομοίως, ο οικιακός οδηγός χρήστη υπενθυμίζει στον ιδιοκτήτη πότε το κτίριο απαιτεί την τοποθέτηση λάστιχου υψηλής πίεσης για να παραταθεί η διάρκεια ζωής των υλικών εξωτερικής επένδυσης στο σκληρό περιβάλλον αλμυρού ψεκασμού και ποιος είναι ο αριθμός του τεχνίτη που θα το κάνει. Ο οικιακός οδηγός χρήστη λειτουργεί ως εγχειρίδιο λειτουργίας και συντήρησης γραμμένο σε απλά αγγλικά, το οποίο μπορεί να μεταβιβαστεί σε μελλοντικούς ιδιοκτήτες ή τεχνίτες, ώστε να γνωρίζουν πώς πρέπει να λειτουργεί το κτίριο.

Αυτή η κατοικία έχει δομηθεί, ακολουθώντας πιστά την τοπική αρχιτεκτονική, αλλά και την επιτακτική ανάγκη εκ μέρους των ιδιοκτητών της, αλλά και της αρχιτεκτονικής ομάδας να προστατέψουν το περιβάλλον...

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: ArchDaily

Photos: Nicholas Watt