fbpixel

Search icon
Search
Αυτό το ανασχεδιασμένο σπίτι στην παραλία του Malibu είναι μια σύγχρονη εκδοχή ενός καταφυγίου στο Cali
INTERIORS

Αυτό το ανασχεδιασμένο σπίτι στην παραλία του Malibu είναι μια σύγχρονη εκδοχή ενός καταφυγίου στο Cali

Με την υπογραφή της Sophie Goineau


Αυτό το παραθαλάσσιο σπίτι στο Malibu αντλεί έμπνευση από την εμβληματική λευκή άμμο και τα γαλάζια νερά του φυσικού του περιβάλλοντος. Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Sophie Goineau, με έδρα το Los Angeles, επανασχεδίασε το καταφύγιο στην άκρη του βράχου ανοίγοντάς το με ψηλά ταβάνια, εκτεταμένη θέα στον ωκεανό και μεγάλα παράθυρα που πλαισιώνουν τα ηλιοβασιλέματα, καθώς βυθίζονται στη θάλασσα. Η ανακαίνιση της κατοικίας, η οποία ανατέθηκε από μια νεαρή οικογένεια στο Careyes του Μεξικού, είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός κομψού, σύγχρονου σπιτιού που μπορεί να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις του νεογέννητου των πελατών.

Αυτή δεν είναι η πρώτη μεταμόρφωση που περνάει αυτό το ακίνητο. Αρχικά, χτίστηκε το 1965 και στη συνέχεια αναδιαμορφώθηκε στο γύρισμα της χιλιετίας, οι επαναλήψεις του σπιτιού περιορίζονταν πάντα από τους αυστηρούς νόμους περί ζωνών του Malibu. Σε αυτή την περίπτωση, αντί να επικεντρωθεί στην επέκταση της εξωτερικής όψης, η Goineau εστίασε το έργο της στην εσωτερική ανάπτυξη. «Κάποια δωμάτια ήταν χωρισμένα με τοίχους, δεν υπήρχε φως», είπε η σχεδιάστρια. «Έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υπάρχοντα ανοίγματα -συρόμενες πόρτες και φεγγίτες σε θολωτές οροφές-, αλλά δεν υπήρχε ρυθμός. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εδώ για να δημιουργήσουμε μια αρμονική ατμόσφαιρα;».

ikreeldqtzksadvdm4ayyl-768-80jpg.webp


Καθώς οι τοίχοι γκρεμίστηκαν, το επίκεντρο του σπιτιού μετατράπηκε στην εκτεταμένη θέα του ωκεανού. Η χρήση διαχωριστικών, σε αντίθεση με τους βαρύτερους, σταθερούς τοίχους, βοηθά στον καθορισμό των περιοχών μέσα στο σπίτι - ένα παράδειγμα περιλαμβάνει τη χρήση μιας πλωτής κατασκευής αποθήκευσης στην κρεβατοκάμαρα, το οποίο λειτουργεί επίσης ως κεφαλάρι, διατηρώντας απρόσκοπτα τη ροή του δωματίου και το άνοιγμα στον χώρο.

Επιπλέον, η Goineau βασίστηκε σε τρία βασικά στοιχεία του χώρου για τη λύση της: τον κοντινό ωκεανό, την ευρεία τοποθέτηση του βράχου και τον ζεστό ήλιο της Καλιφόρνιας. Αυτό ενέπνευσε το κύριο εσωτερικό χαρακτηριστικό της - μια ακολουθία οροφής που φέρνει στον νου την κίνηση των κυμάτων.

32l8axarpwt4zul8q8pmul-768-80jpg.webp


Τέλος, η interior designer επεδίωξε αυτό το χαρακτηριστικό να είναι όμορφο, αλλά και πρακτικό. Κατασκευασμένο από τέσσερα στρώματα ξύλου τέφρας και τοποθετημένο σε διαφορετικές γωνίες, το ξύλινο ταβάνι δημιουργεί έξυπνα εσωτερική σκίαση από τον ήλιο σε ένα σπίτι που είναι τόσο ανοιχτό στα στοιχεία της φύσης.

Κάθε λεπτομέρεια μέσα στο σπίτι έχει επιλεγεί για να αντικατοπτρίζει την τοποθεσία και την αύρα του Malibu. Στο σαλόνι, μια rose gold μπάρα σε μια λαμπερή αντανακλαστική επιφάνεια λάμπει με τις λαμπερές της αποχρώσεις και κεντρίζει την προσοχή στον συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού. Οι περιβάλλοντες τοίχοι και τα δάπεδα μοιάζουν ανάλαφρα και οργανικά τοποθετημένα - ένας τέλειος καμβάς για προσεκτικά επιλεγμένα έργα τέχνης και προϊόντα που προσθέτουν μια επιπλέον σύγχρονη πινελιά.

qerb4tsq9ei2mqmb2mmtel-768-80jpg.webp


Τα υλικά είναι απτικά με έπιπλα από πλούσια μπουκλέ υφάσματα, δέρμα σέλας, ζεστό ξύλο τικ, ξύλο με υφή και μαύρη ταπετσαρία. Η Goineau δήλωσε: «Όλα είναι μια οπτική αναφορά σε νατουραλιστικά υλικά. Τα σκούρα υλικά που επιλέχθηκαν αναδεικνύουν την αντίθεση ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως στη φύση και όλα τα κομμάτια παντρεύονται τόσο καλά με όλα τα υπόλοιπα στο σπίτι».

alcerqetzmicajhmzxvivk-768-80jpg.webp
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Με πληροφορίες από Wallpaper | Φωτογραφίες: Courtesy of Sophie Goineau