Πριν από λίγο στο Ολύμπιον, απολαύσαμε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, ambassador της Αγοράς του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και cover star του GLOW Νοεμβρίου, σε ένα ξεχωριστό talk με τον Ορέστη Ανδρεαδάκη. Μέσα από αυτό, ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός μίλησε για το καλλιτεχνικό του έργο, τις εμπειρίες της μέχρι τώρα πορείας του, αλλά και για τον 4ο και τελευταίο κύκλο του Maestro.
Η συζήτηση αποτέλεσε μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στην πολυετή διαδρομή του, από τις τηλεοπτικές του επιτυχίες, τις δύο μεγάλες ταινίες του -το «Αν» και το «Ένας άλλος Κόσμος»- μέχρι τη διεθνή αναγνώριση. Με μια προσωπική ματιά στη διαδικασία της δημιουργίας, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που συνοδεύουν κάθε νέο εγχείρημα, στις καλλιτεχνικές επιλογές και στη σημασία της εξέλιξης μέσα σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο χώρο.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Maestro, την πρώτη ελληνική σειρά που εντάχθηκε στον κατάλογο του Netflix και κατάφερε να προσεγγίσει θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο. Καθώς η ιστορία οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, η προσμονή για τα τελευταία επεισόδια μεγαλώνει.
Τι είπε όμως ο ίδιος για όλα αυτά;
Όσα περιμένουμε από τον 4ο και τελευταίο κύκλο του Maestro
Αφού παρακολουθήσαμε ένα αποκλειστικό sneak peek της επερχόμενης σεζόν, ο δημιουργός της μοιράστηκε μαζί μας το ο 4ος κύκλος θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου στο Netflix και αργότερα στη συχνότητα του Mega, με έξι επεισόδια-μικρές ταινίες. Το καθένα θα είναι από 60 έως και 95', με νέους ηθοποιούς να εντάσσονται στην πλοκή - ένας από αυτούς θα είναι και ο Γιώργος Χρυσοστόμου.
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποκαλύπτει: «Είπα το "ναι" στο Netflix για έναν ακόμα κύκλο, καθώς θεωρούσα πως σεναριακά ήθελα να "πω" περισσότερα για τους ήρωες του Maestro. Για τους συγκεκριμένους πρωταγωνιστές θα μπορούσα να γράφω ξανά και ξανά, χωρίς να γίνεται λούπα και να γίνεται βαρετό».
Μοιράστηκε, μάλιστα, πως η συγκεκριμένη σειρά ήταν και η πιο δύσκολο και απαιτητική δουλειά του έως τώρα, αλλά και αυτή με την οποία δέθηκε πάρα πολύ εδώ και πέντε χρόνια. Τεράστιο ρόλο έπαιξε το καστ με το οποίο συνεργάστηκε, τονίζοντας το πόσο ταλαντούχος είναι ο καθένας ξεχωριστά.
«Αν δεν υπήρχε το ταλέντο τους, δε θα μπορούσα να συνεχίσω το Maestro. Στην 4η σεζόν ο χορός έχει "πρωταγωνιστικό ρόλο" σε κάθε επεισόδιο μέσα από το έργο που δημιούργησε ο Ορέστης. Θα είναι έξι κεφάλαια, έξι τίτλοι κι έξι ιστορίες, μεγάλες σε διάρκεια», τόνισε.
