fbpixel

Search icon
Search
The big don'ts: Tα πιο συχνά λάθη στην περιποίηση της επιδερμίδας μας
FACE & BODY

The big don'ts: Tα πιο συχνά λάθη στην περιποίηση της επιδερμίδας μας

Ο λόγος που τα αποτελέσματα δεν είναι ορατά


Οι γυναίκες επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στο κομμάτι του beauty. Πέρα από το γεγονός πως επιθυμούν να δείχνουν διαρκώς περιποιημένες και να προσέχουν την ποιότητα του δέρματός τους, η περιποίηση αποτελεί και μια διαδικασία, κατά την οποία περνούν ευχάριστα. Αντιπροσωπεύει ένα είδος χαλάρωσης.

Έτσι, λοιπόν, οι περισσότερες διαθέτουμε στο σπίτι μας προϊόντα, όπως ενυδατικές κρέμες, ορούς, eye patches κτλ. Τα έχουμε συμπεριλάβει στη ρουτίνα μας, στοχεύοντας στη διατήρηση ενός λαμπερού και υγιές δέρματος. Βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Παρά τις προσπάθειες μας, συνειδητοποιούμε πως δεν αποκτούμε την επιθυμητή εικόνα. Δηλαδή, μια λεία επιδερμίδα χωρίς σημάδια και σπυράκια.

Εννοείται πως είναι απόλυτα φυσιολογικό εν μέρει να διανύουμε περιόδους έντονης έξαρσης, λόγω και των ορμονών. Επιπλέον, όμως, έχουμε υιοθετήσει μια λανθασμένη ενημέρωση επί του θέματος και αυτή είναι και η αιτία που ταλαιπωρούμαστε. Η beauty μεριά προϋποθέτει ορισμένα βασικά tips, τα οποία εφαρμόζοντάς τα θα σας βοηθήσουν να φροντίζετε σωστά την επιδερμίδα σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω τα 6+1 πιο συχνά λάθη!

Χρήση ακατάλληλων προϊόντων

Κάθε τύπος δέρματος είναι διαφορετικός, με τις δικές του ανάγκες. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθείτε για τον δικό σας. Μπορεί να έχετε λεία ή ξηρή επιδερμίδα, επομένως να χρειάζεστε και τα ανάλογα προϊόντα. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς και μην επιλέγετε από μόνες σας, εάν δεν γνωρίζετε.

shutterstock-1818622319.jpg

Λανθασμένη routine

Εάν ενημερωθείτε και από τους beauty experts θα αντιληφθείτε πως δεν τα χρησιμοποιούμε με όποια προτεραιότητα θέλουμε. Για παράδειγμα, στην πρωινή περιποίηση ξεκινάμε με έναν σωστό καθαρισμό προσώπου, συνεχίζουμε με την κρέμα ματιών, την ενυδάτωση και ύστερα στην αντηλιακή.

Κακή εφαρμογή

Η χρήση υπερβολικής ποσότητας δεν προμηνύει πως θα δείτε πιο άμεσα αποτελέσματα. Αντιθέτως, θα φράξουν οι πόροι και πολύ πιθανόν να ερεθιστεί η περιοχή. Το μυστικό είναι να τηρούμε ένα μέτρο. Ελάχιστα ml, τα οποία τα απλώνουμε ομοιόμορφα και με χαλαρές κινήσεις, σε τακτική βάση.

Παράλειψη καθαρισμού

Το βασικότερο βήμα, το οποίο οφείλετε να κάνετε πρώτο πριν εφαρμόσετε τα προϊόντα σας, είναι ο λεπτομερής και αποτελεσματικός καθαρισμός. Ένα καθαρό δέρμα απορροφά καλύτερα τα συστατικά των προϊόντων φροντίδας και αυξάνει την αποτελεσματικότητα τους.

shutterstock-1865174134.jpg

Έλλειψη συνέπειας

Η διατήρηση ενός σταθερού ρυθμού είναι ένα από τα μυστικά για να επιτύχουμε την ιδανική επιδερμίδα. Εάν εσείς τα αξιοποιείτε 2 φορές το μήνα, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως τα συστατικά τους δεν θα καταφέρουν να δράσουν. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να είμαστε κουρασμένες και γι' αυτό ορισμένες στιγμές να κάνουμε ένα skip. Αν όμως ξεκινήσατε ήδη μια beauty routine, τότε προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν πιο συνεπείς για να δείτε και τις αντίστοιχες αλλαγές. Ένα υγιές δέρμα προκύπτει από λίγα και βασικά βήματα, τα οποία χρειάζονται να αφιερώσετε ελάχιστα λεπτά καθημερινά. Επενδύστε σε αυτά και δεν θα είναι αναγκαίο να υπερβάλετε ούτε με την ποικιλία των προϊόντων, αλλά ούτε με το χρόνο.

Παράλειψη αντηλιακής κρέμας

Κάθε φορά που κυκλοφορείτε έξω, οι ακτινοβολίες του ηλίου φθείρουν το δέρμα. Θα πρέπει καθόλη τη διάρκεια του χρόνου να μη ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε την αντηλιακή προστασία, ακόμη κι αν ο καιρός είναι συννεφιασμένος. Σαφώς, μια παραπάνω προσοχή την εποχή του καλοκαιριού. Είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε περίπου την ποσότητα που αντιστοιχεί σε ένα κουταλάκι του γλυκού.

shutterstock-1769928995.jpg

Υπερβολική απολέπιση

Τα scrub θεωρούνται σωτήρια για την καταπολέμηση των νεκρών κυττάρων και τη σύσφιξη των πόρων. Το λάθος συμβαίνει στη χρήση του. Συνηθίζετε να το συμπεριλαμβάνετε σχεδόν καθημερινά και μάλιστα πραγματοποιώντας μια έντονη τριβή, η οποία θα σας ερεθίσει. Αναζητώντας το κατάλληλο προϊόν για το τύπο του δέρματός σας, εντάξτε το στη ρουτίνα σας από μία έως δύο φορές την εβδομάδα. Σε περίπτωση που είστε αρκετά ευαίσθητες, προτιμήστε ένα ήπιο peeling κάθε δέκα μέρες.