fbpixel

Search icon
Search
Κάντε την επιλογή της τσάντας σας σαν αυθεντική Γαλλίδα
STYLING TIPS

Κάντε την επιλογή της τσάντας σας σαν αυθεντική Γαλλίδα

Τα oui και τα no των French girls για τις πιο must-have


Αδιαμφισβήτητα το καθημερινό στιλ των Γαλλίδων επηρεάζει και κινεί το ενδιαφέρον σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο στον χώρο της μόδας, όσο και στους απλούς fashion lovers. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναρωτηθεί πώς γίνεται να είναι τόσο ανεπιτήδευτα in fashion. Τα απλά και basic items που υπάρχουν στη ντουλάπα τους αλλά και τα επιμελώς ατημέλητα χτενίσματά τους, βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο τους ενδιαφέροντος. Όλη αυτή η απλότητα και η φυσικότητα στο ντύσιμό τους, όσο περνάνε τα χρόνια, καταλήγουμε όλο και πιο κοντά στο συμπέρασμα ότι τελικά η μόδα είναι βαθιά ριζωμένη στο DNA τους. Μάλιστα τη συναντάμε και σ' ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια, που είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση ενός outfit, τις τσάντες.

Κάνοντας ένα scroll down στο Instagram και όχι μόνο, βρήκαμε τα πιο βασικά κριτήρια που οδηγούν μία Γαλλίδα στο να απορρίψει ή να κρατήσει κατ' επανάληψη μία τσάντα. Ένα από τα κυριότερα συμπεράσματα ήταν ότι τα french girls δεν είναι fans των μεγάλων τσαντών. Στη μάχη ανάμεσα σε μία μεγάλη χρηστική και σε mini stylish bags, οι δεύτερες κερδίζουν με μεγάλη διαφορά. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο επιλογής είναι το χρώμα. Βασικός κανόνας είναι η προτίμησή τους στις κλασικές αποχρώσεις, όπως το navy blue, καθώς και οι πιο γήινες όπως η terra cotta και γενικότερα όλες οι αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ. Από την άλλη πλευρά, τα πολύ έντονα και φωτεινά χρώματα σίγουρα δεν είναι από τις καλύτερες επιλογές.

Το βασικό και κύριο μήνυμα είναι ότι "less is more". Να κρατάμε το στιλ μας όσο πιο απλό γίνεται. Οτιδήποτε έχει έντονο το στοιχείο της υπερβολής, με πάρα πολλά διακοσμητικά καλό θα ήταν να το αφήσουμε πίσω μας.

Διαβάζοντας παρακάτω, μπορείτε να μάθετε τους τέσσερις πιο βασικούς κανόνες για να κάνετε τη σωστή επιλογή τσάντας, όπως θα το έκανε και μία αυθεντική Γαλλίδα.

Προτιμήστε τις μικρές τσάντες

1-h3dMd.jpg
Από αριστερά προς τα δεξιά: @camillecharriere @shopleportier

Πολύ σπάνια θα συναντήσουμε μία Γαλλίδα να έχει διαλέξει μία μεγάλη τσάντα ενώ οι mini bags έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους. Ο κυριότερος λόγος γι' αυτήν την προτίμηση είναι ότι οι oversized shopper τσάντες, περνούν λάθος μήνυμα καταναλωτισμού και αφθονίας, κάτι το οποίο σίγουρα δεν ταιριάζει στην καθημερινότητά τους και στην ιδιοσυγκρασία τους. Η blogger Camille Charriere, υποστηρίζοντας δυναμικά αυτή την άποψη μέχρι τέλους, έχει δηλώσει ότι μπορεί να μην επιλέξει ποτέ κάποιο σχέδιο Dolce and Cabbana, λόγω της συχνής υπερβολής στο στιλ τους. Αντ' αυτού τo brand Loewe Hammocks είναι ιδανικό για αυτό το στιλ.

Πείτε «ναι» στα κλασικά και ήσυχα χρώματα

3-cVDi2.jpg
Από αριστερά προς τα δεξιά: @ladyaddict @camillecharriere, @ladyaddict

Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για να διαλέξουν την τσάντα που θα ολοκληρώσει το every day look τους είναι το χρώμα. Η μονοχρωμία έχει την τιμητική της και στις πρώτες θέσεις των επιλογών τους βρίσκεται πάντα το κλασικό navy blue αλλά και όλες οι φυσικές αποχρώσεις. Κάποιες από αυτές είναι το καμηλό και το χρώμα της σκουριάς. Φωτεινά και neon είναι απαγορευτικά για μια Γαλλίδα, παρόλο που τα τελευταία χρόνια αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα trends.

Προσπαθήστε η τσάντα να φαίνεται σχεδόν άδεια

4-hjKJn.jpg
Από αριστερά προς τα δεξιά: @ camillecharriere

Ένας βασικός κανόνας που πρέπει να τηρήσετε αν θέλετε να μοιάζετε με Γαλλίδα, είναι να μη βάζετε στις τσάντες σας πολλά πράγματα. Είναι πολύ πιο classy και sexy να φαίνεται ότι δεν παίρνετε μαζί όλο το σπίτι ή το μπάνιο σας κάθε φορά που βγαίνετε έξω. Για να το πετύχετε μπορείτε να αποφύγετε μεγάλα αντικείμενα, όπως χτένες, κολόνιες και μεγάλες συσκευασίες καλλυντικών ή να επιλέγετε εξ αρχής τις mini bags. Να ακόμα ένας λόγος που εξηγεί γιατί δε θα δούμε ποτέ μια Γαλλίδα να κυκλοφορεί με πολύ μεγάλη τσάντα, εκτός κι αν πρόκειται για πρακτικό λόγο όπως τα ψώνια ή μια εκδρομή. Ακόμα κι εκεί όμως, υπάρχουν ειδικοί κανόνες και σχέδια που μπορείτε να ακολουθήσετε, όπως ένα μεγάλο καλάθι ή μια vintage επιλογή.

Διαλέξτε crossdody αντί για backpacks

2-ZpfQu.jpg
Από αριστερά προς τα δεξιά: @annelauremais

Μπορεί τα backpacks να είναι απίστευτα βολικά και μία από τις μεγαλύτερες τάσεις των τελευταίων χρόνων, αλλά για τις Γαλλίδες δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα απλό εργαλείο και όχι ένα σημαντικό κομμάτι για το look τους. Τα French girls επιλέγουν πάντα με βάση το στιλ και όχι το πόσο πρακτικό είναι ένα κομμάτι. 'Έτσι must have είναι οι crossbody. Ένα trend ευέλικτο και το οποίο ταιριάζει σχεδόν με όλα τα looks είναι το Tiny Box by Little Liffner.