fbpixel

Search icon
Search
Καλοκαίρι στο σπίτι: 5+1 tips για να φτιάξετε τον απόλυτο cool & cozy χώρο
INTERIORS

Καλοκαίρι στο σπίτι: 5+1 tips για να φτιάξετε τον απόλυτο cool & cozy χώρο

Εκτιμήστε αυτά που έχετε


Το φετινό καλοκαίρι είναι αρκετά διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα για όλους και είναι δεδομένο, ότι αρκετοί θα είναι αυτοί που θα παραμείνουν στην πόλη και δε θα περάσουν τις ημέρες των διακοπών τους σε κάποιο ελληνικό νησί. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτή, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι πολύ εύκολα και γρήγορα, μπορείτε να μετατρέψετε την κατοικία σας στον απόλυτο cool και μαζί cozy χώρο, που δε θα θέλετε να τον αποχωριστείτε! Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά tips που μπορείτε να ακολουθήσετε, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Προσοχή στις υφές

1-MTGmH.jpg

Ξεκινώντας από την κρεβατοκάμαρα κι επιλέγοντας ανοιχτές αποχρώσεις για τα καλύμματα στο κρεβάτι ή και τις κουρτίνες, θα παρατηρήσετε ότι ολόκληρος ο χώρος αλλάζει, γίνεται πιο φιλικός και πολύ πιο cozy. Παράλληλα, το δωμάτιο δείχνει ότι «αναπνέει» και μοιάζει πιο μεγάλο. Εξίσου σημαντικές ωστόσο είναι και οι υφές που θα επιλέξετε. Επενδύστε σε λινά κομμάτια και κινηθείτε στην neutral παλέτα για το πιο άρτιο αποτέλεσμα.

Προτιμήστε κομμάτια που πρωταγωνιστούν

2-o6n10.jpg

Ακόμη και οι πιο διάσημοι interior designers, σημειώνουν πως ένα σπίτι πρέπει να έχει… ψυχή. Είναι σημαντικό να δίνουμε χαρακτήρα στον χώρο μας και αυτό γίνεται μέσα από απλές κινήσεις. Μπορεί να είναι ένα απλό αντικείμενο, που έχετε αποκτήσει σε κάποιο από τα ταξίδια σας, ένα art piece που σας εκφράζει ή ακόμη και οικογενειακές φωτογραφίες. Αυτομάτως ο κάθε χώρος αποκτά έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και όλα θα έχουν τη δική τους σημασία.

Δώστε ζωή στα έπιπλά σας

5-IZxTg.jpg

Αν έχετε κάποια έπιπλα που πάντα θέλατε να τα αλλάξετε και να αξιοποιήσετε με διαφορετικό τρόπο, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνετε. Δεν είναι κακό να αναδιαμορφώσετε ένα έπιπλο, αντίθετα του δίνετε ξανά ζωή. Κάτι τέτοιο, μπορεί να γίνει για παράδειγμα αλλάζοντας ύφασμα σε έναν καναπέ ή μία πολυθρόνα, επενδύοντας σε διαφορετικές υφές, πιο καλοκαιρινές που θα δώσουν νέο αέρα στην κατοικία σας.

«Αδειάστε» τον χώρο

6-Lp5PM.jpg

Η αφαίρεση είναι πάντα χρήσιμη, όσον αφορά στους χώρους του σπιτιού. Τα πολλά έπιπλα και αντικείμενα έχουν την τάση να κάνουν ένα σπίτι να μοιάζει πιο μικρό και «μπουκωμένο», ακόμη κι αν δεν είναι στην πραγματικότητα. Για αυτό κι ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσετε οριστικά μερικά αντικείμενα που δεν έχουν πια θέση στον χώρο σας. Δώστε αέρα στην κατοικία σας, διατηρώντας μόνο πράγματα που πραγματικά χρειάζεστε και θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά.

Φέρτε τη φύση στο σπίτι σας

3-IchHK.jpg

Υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπάει τα λουλούδια και δεν αναγνωρίζει τις ευεργετικές τους ιδιότητες; Μία όμορφη, φωτεινή σύνθεση μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουζίνα ή ακόμη και στο σαλόνι και να δώσει έναν fresh αέρα στον χώρο. Ακόμη, τοποθετήστε μερικά φρούτα σε ένα ωραίο, μεγάλο bowl και βάλτε το στον πάγκο της κουζίνας. Ακόμη και η μυρωδιά τους είναι αρκετή για να σας ταξιδέψει!

Αέρας δροσιάς στον… κήπο

5-oAUnZ.jpg

Εφόσον ανήκετε στην κατηγορία αυτών που διαθέτουν κάποιο κήπο, τότε μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε τον δικό σας προσωπικό outdoor παράδεισο. Τοποθετήστε μεγάλες μαξιλάρες στο έδαφος κι επενδύστε σε ξύλινες και λινές λεπτομέρειες. Αν πάλι δεν έχετε κήπο, αλλά μπαλκόνι, οι επιλογές είναι εξίσου πολλές. Προτιμήστε καλοκαιρινά φυτά, γεμάτα χρώματα και μυρωδιές, που θα σας μεταφέρουν σε μαγικούς προορισμούς.