fbpixel

Search icon
Search
Jill Biden: Ο κόσμος την «πυροβολεί» κι αυτή απαντά ποζάροντας στο εξώφυλλο της αμερικάνικης Vogue
PEOPLE & MOMENTS

Jill Biden: Ο κόσμος την «πυροβολεί» κι αυτή απαντά ποζάροντας στο εξώφυλλο της αμερικάνικης Vogue

Ένα από τα πιο hot πρόσωπα της επικαιρότητας τονίζει: «Εμείς θα αποφασίσουμε το μέλλον μας»


Είναι από τα κεντρικά πρόσωπα των τελευταίων ημέρων, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά συνολικά στον κόσμο. Είναι μία γυναίκα που έχει συζητηθεί πολύ, μία γυναίκα που προκάλεσε με την στάση της στο πρόσφατο debate του Joe Biden με τον Donald Trump πολλές αντιδράσεις, κυρίως αρνητικές. Η Jill Biden, είδε όλα τα βλέμματα να στρέφονται επάνω της, σε μία κρίσιμη στιγμή, την ώρα που η ίδια πήρε την απόφαση να πρωταγωνιστήσει στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue για τον Αύγουστο 2024.

Είναι μία σημαδιακή περίοδος για την αμερικανική πολιτική σκηνή και η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε μία κίνηση, που -αναμφίβολα- έχει τη δική της αξία και ίσως κι ερμηνεία...

biden-joe.jpg
Η ώρα των ηχηρών μηνυμάτων

Η Jill Biden πρωταγωνιστεί ξανά

«Η εικόνα μοιάζει ιερή: Με ένα λευκό κοστούμι Ralph Lauren -από το πολυτελές χέρι της αυτοκρατορίας του Αμερικανού σχεδιαστή που εμφανίζεται συχνά στην γκαρνταρόμπα της πρώτης κυρίας- η Jill Biden, στο δεύτερο εξώφυλλό της για τη Vogue από τότε που ο σύζυγός της, Joe Biden, ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2020, κοιτάζει προς τα πάνω, προβάλλοντας ένα μείγμα δύναμης και ελπίδας, σε μια φωτογραφία του βετεράνου φωτογράφου μόδας, Norman Jean Roy». Κάπως έτσι σχολιάζει η Washington Post το εξώφυλλο και γενικότερα, την παρουσία της Jill Biden στην Vogue, στον απόηχο του -περιβόητου πια- debate της 27ης Ιουνίου, συνεχίζοντας: «Η Jill Biden είναι το εξώφυλλο της Vogue. Τι timing. Η Πρώτη Κυρία στο εξώφυλλο της Vogue για τρίτη φορά και παρουσιάζεται από το περιοδικό ως σωτήρας της μοίρας της χώρας».


Η σύζυγος του Joe Biden βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες ημέρες κι έχει δεχθεί πολύ έντονη κριτική, με φόντο την στάση που κράτησε στο debate, με τους Αμερικανούς και -γενικότερα- τα διεθνή media να στέκονται ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο μίλησε στον πλανητάρχη. Είναι ενδεικτικό, πως οι περισσότεροι έσπευσαν να κάνουν λόγο για μία εξαιρετικά άστοχη αντιμετώπιση από την πλευρά της, που ίσως να μας δείχνει την πραγματική κατάσταση του προέδρου των ΗΠΑ, σημειώνοντας πως του συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν ένα μικρό παιδί κι όχι σαν έναν πολιτικό ηγέτη. Η Jill Biden αναγκάστηκε να δει το πιο σκληρό πρόσωπο του κόσμου, ακόμη και των media που μέχρι τώρα δεν ακολουθούσαν αυτό το μονοπάτι και την ίδια στιγμή, τόσο η ίδια, όσο και ο πλανητάρχης καλούνται να διαχειριστούν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, καθώς αρκετοί πλέον εκφράζουν ανοικτά την πεποίθησή τους ότι ο 81χρονος, Joe Biden αδυνατεί από όλες τις απόψεις -ψυχολογικά, διανοητικά και σωματικά- να ανταπεξέλθει πλέον στο ρόλο του και να φέρει εις πέρας μία δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Η τοποθέτηση και τα μηνύματα

shutterstock-2110065635.jpg

«Εμείς θα αποφασίσουμε το μέλλον μας». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της Jill, που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο εξώφυλλο, αν και σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί πως η συνέντευξη και η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο. Έστω κι έτσι -βέβαια- το timing είναι πολύ-πολύ ιδιαίτερο κι αυτός είναι κι ο λόγος που η κίνηση, αυτή, της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ έχει σχολιαστεί τόσο έντονα από πολλές πλευρές.

«Στο τωρινό εξώφυλλο, μοιάζει περισσότερο με σύμβολο. Η πόζα και η όψη της, για να μην αναφέρουμε το χρώμα του φορέματός της, θυμίζουν θρησκευτικούς πίνακες αγίων που κοινωνούν με την ανώτερη δύναμή τους: επιλεγμένες, αλλά υποταγμένες σε ένα κάλεσμα που απαιτεί να αφήσουν στην άκρη τις δικές τους ανάγκες. Δύο μικρές μπλε σφαίρες -της Irene Neuwirth, που φτιάχνει παιχνιδιάρικα κοσμήματα με υπερφυσική λάμψη- λάμπουν στους λοβούς των αυτιών της, αναδεικνύοντας τα μπλε μάτια της», σχολιάζει με αρκετά επικριτικό τρόπο η Washington Post και η πραγματικότητα είναι πως η συνολική παρουσία της Jill στο εξώφυλλο, είναι -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακή.

Μίλησε στην Maya Singer για πολλά, διαφορετικά θέματα. Για την πίεση που δέχεται η ίδια και ο σύζυγός της με φόντο τις εκλογές, για την οικονομία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τη βαθύτερη έννοια της δημοκρατίας. Αναφέρθηκε στη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και θέλησε να στείλει τα δικά της μηνύματα για όλα, με το τεύχος του Αυγούστου της αμερικανής Vogue να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Joe Biden δέχεται έντονη κριτική και βλέπει όλο και περισσότερους να υποστηρίζουν πως κάτι πρέπει να αλλάξει, πριν να είναι αργά κι αυτό είναι κάτι που όπως φαίνεται ασπάζονται πλέον και Δημοκρατικοί που υποστήριζαν μέχρι πρότινος πως ήταν πράγματι κατάλληλος για μια δεύτερη θητεία και την ίδια στιγμή, η γυναίκα του αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης για μία ακόμη φορά. Πού θα οδηγήσει όλο αυτό;

Κεντρική φωτογραφία: αριστερά Jill Biden for Vogue USA, Photographed by Norman Jean Roy, δεξιά: Jill Biden Instagram