fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Είστε 40-Something; Όσα χρειάζεστε στη beauty ρουτίνα σας σύμφωνα με τους experts

Δοκιμάστε να τα εντάξετε και δείτε διαφορά


Είστε 40-Something; Όσα χρειάζεστε στη beauty ρουτίνα σας σύμφωνα με τους experts

Δεν είναι μυστικό ότι η διαδικασία γήρανσης του δέρματος διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να σχηματίζουν ρυτίδες στα τέλη των 20s άλλοι μπορούν να διατηρήσουν μια πιο νεανική επιδερμίδα ακόμη και μέχρι τα 50. Αν και η γήρανση είναι δεδομένη, οι επιλογές που κάνετε αλλά και η γενετική μπορούν να αλλάξουν κατά πολύ τη ροή των πραγμάτων. Έτσι, συγκεντρώσαμε μερικά προϊόντα που σίγουρα θα συνδράμουν με το δικό τους τρόπο σε αυτό το μονοπάτι που θέλετε να ακολουθήσετε. Με αυτά θα "αντικαταστήσετε" όλα όσα χάνει το δέρμα σας όσο τα χρόνια περνούν. Ελέξτε πραγματικά τα συστατικά που έχετε στη ρουτίνα ομορφιά σας και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

High-Strength Ρετινόλη

over-40s-cover.jpg

Υποθέτουμε ότι μέχρι να φτάσετε τα σαράντα σας, έχετε ήδη χρησιμοποιήσει έναν ορό υαλουρονικού οξέος που ενυδατώνει και κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο plump, καθώς και μια κρέμα με βιταμίνη C για να αποτρέψετε τις βλάβες που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό, μέχρι αυτό το σημείο, να μην θέλατε πραγματικά να πειραματιστείτε με τη ρετινόλη, αλλά τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε. Ενώ όσοι την έχουν δοκιμάσει μέχρι στιγμής μπορεί να μην έβλεπαν πραγματική διαφορά η αλήθεια είναι ότι πλέον θα αρχίσετε να βλέπετε τα πιο ορατά οφέλη της. Λόγω των αλλαγών στο δέρμα σας, η φροντίδα της επιδερμίδας πρέπει να εστιάζεται στην τόνωση του κύκλου ζωής των κυττάρων, την αναγέννηση και την επισκευή των κυττάρων του δέρματος. 

SPF ευραίως φάσματος

Θα ήταν ιδανικό αν κάθε άτομο εφάρμοζε SPF προσώπου κάθε μέρα για ολόκληρη τη ζωή του, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα πολύ αισιόδοξο σενάριο. Το κλειδί για την παράταση των επιπτώσεων της γήρανσης του δέρματος είναι χωρίς αμφιβολία η πρόληψη μέσω της καθημερινής εφαρμογής SPF. Ωστόσο, όταν φτάνετε στα σαράντα μας, αυτό γίνεται πιο σημαντικό από ποτέ. Το δέρμα απαιτεί καθημερινή προστασία από τον ήλιο, και ακόμη περισσότερο όσο μεγαλώνετε, καθώς δεν γίνεται αυτόματη αναγέννηση στο δέρμα και όσο πιο γρήγορα το πετύχετε, τόσο πιο γρήγορα θα κάνετε αντιστροφή αυτών των διαδικασιών. Και παρότι η χρήση ενός foundation που περιέχει SPF μπορεί να θεωρείτε πως είναι οκεί, η αλήθεια είναι ότι οφείλετε να επενδύετε στη χρήση ενός αντηλιακού καθημερινά. Ήρθε η ώρα να εισαγάγετε μια κρέμα ή τζελ ευρέος φάσματος ως το τελευταίο βήμα περιποίησης στην πρωινή σας ρουτίνα.

Ρεσβερατρόλη

Ενώ είναι πιθανό να έχετε ήδη ακούσει τα πάντα για τα οφέλη της ρετινόλης, της βιταμίνης C και ίσως ακόμη και της νιασιναμίδης για το δέρμα, η ρεσβερατρόλη είναι ένα συστατικό που περιμένει υπομονετικά το big moment της στο προσκήνιο. Παρόμοια με τη βιταμίνη C, η ρεσβερατρόλη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην αποτροπή ζημιών που προκαλούνται από επιθετικούς παράγοντες της γήρανσης, όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη βιταμίνη C, η ρεσβερατρόλη είναι εξαιρετικά καταπραϋντική, βοηθώντας επίσης στην ερυθρότητα και τον ερεθισμό. Μάλιστα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως όσο μεγαλώνετε το δέρμα μπορεί να αρχίσει να "στεγνώνει" λόγω της μειωμένης ικανότητας να παράγει φυσικά υαλουρονικό οξύ. Για αυτό το λόγο αξίζει να υιοθετήσετε συγκεκριμένα συστατικά που στοχεύουν και σε αυτές τις πτυχές της γήρανσης του δέρματος, όπως η ρεσβερατρόλη.

Μάσκα LED

over-40s-beauty.jpg

Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχετε δει πολλούς celebrities και influencers να χρησιμοποιούν μάσκες φωτός LED στο Instagram τους. Οι VB και η Chrissy Teigen ορκίζονται στη θεραπεία LED που τους βοηθά στην καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης. Αλλά με τις μάσκες να κοστίζουν αρκετά χρήματα είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι ακριβώς κάνουν πριν επενδύσετε τα χρήματα σας σε αυτές. Έτσι, αν ψάχνετε για μια νέα, υψηλής τεχνολογίας θεραπεία για να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα σας τώρα που έχετε φτάσει τα σαράντα σας, οι μάσκες LED είναι top. Η θεραπεία με κόκκινο φως είναι φανταστική για την τόνωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, δηλαδή ό,τι ακριβώς χρειάζεται το δέρμα στα σαράντα σας.