fbpixel

Search icon
Search
Η νέα boutique των Acne Studios στο Παρίσι είναι ένα «κάλεσμα» στην απαράμιλλη κομψότητα
DESIGN NEWS

Η νέα boutique των Acne Studios στο Παρίσι είναι ένα «κάλεσμα» στην απαράμιλλη κομψότητα

Και αντλεί έμπνευση από ένα πάρκο της Στοκχόλμης


Η Rue Saint-Honoré είναι μια από τις πιο ιστορικές διευθύνσεις του Παρισιού, περισσότερο γνωστή για τις πολυτελείς boutique της -τα πιο εμβληματικά ονόματα της γαλλικής μόδας που παρατίθενται για τους αγοραστές που αναζητούν το απόλυτο luxury. Κατά κάποιο τρόπο, τα Acne Studios – που ιδρύθηκαν από τον Jonny Johansson στη Στοκχόλμη – φαίνονται αταίριαστα μ' αυτήν τη γαλλική γειτονιά, όπου η επωνυμία άνοιξε ένα κατάστημα στο 1ο διαμέρισμα μετά από μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση.

Σε τελική ανάλυση, το σουηδικό brand δημιουργήθηκε με μια σαφώς ανεξάρτητη προσέγγιση, ξεκινώντας με μόλις 100 ζευγάρια τζιν, που δημιουργήθηκαν για έναν close κύκλο, το 1996. Μέσα στα χρόνια, παρά την επέκταση σε όλο τον κόσμο, η ετικέτα διατήρησε αυτό το αντιπολιτισμικό πνεύμα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο σχεδιασμός του καταστήματος –που δημιουργήθηκε σε μια συνεργασία μεταξύ του Johansson και της εταιρείας Arquitectura-G μ' έδρα τη Βαρκελώνη– ξεκίνησε όχι στο Παρίσι, αλλά στο πάρκο Rålis skate στην περιοχή Marieberg της Στοκχόλμης. Ο Johansson είχε βρεθεί εκεί να περιμένει έναν φίλο, γοητευμένος από το σχέδιο του πάρκου, το οποίο είναι χτισμένο κάτω από μια τεράστια τσιμεντένια γέφυρα.

acne-studios-as-rsh-1-5-4.jpg


«Το βρίσκω ένα ποιητικό σημείο, ενώ μου θυμίζει σ' έναν βαθμό το Παρίσι επειδή υπάρχουν τόσες πολλές γέφυρες στην πόλη», λέει ο Johansson. «Ήθελα το κατάστημα να δίνει την αίσθηση πως κάθεσαι κάτω από μια γέφυρα. Μου αρέσει η ιδέα μιας μυστικής κοινωνίας, μιας υποκουλτούρας, που υπάρχει κάτω από τις καμάρες, και σκέφτηκα ότι ήταν ένας καλός τρόπος να σκεφτώ τα Acne Studios ως μια επωνυμία σ' έναν μεγάλο δρόμο της μόδας», συμπληρώνει.

Ως εκ τούτου, η Arquitectura-G εστίασε στην πέτρα Saint Maximin –τον ​​χρυσόχρωμο ασβεστόλιθο που είναι καθοριστικός της παραδοσιακής παριζιάνικης αρχιτεκτονικής– για να επιτύχει ένα παρόμοιο μονολιθικό αποτέλεσμα. Η πέτρα Προέρχεται από ένα λατομείο λίγο έξω από το Παρίσι κι εκτείνεται τόσο από το εσωτερικό στο εξωτερικό, όσο και στους τοίχους, το δάπεδο και τις κολώνες. Η εταιρία λέει ότι το αποτέλεσμα είναι ένα νεύμα στα κτίρια της πόλης από Saint Maximin, συμπεριλαμβανομένων του Λούβρου, της Place de la Concorde και πολλών από τις γέφυρες της πόλης.

acne-studios-as-rsh-5-4-5.jpg


Τέτοιες αφίξεις στη γειτονιά αποτελούν μέρος της πρόθεσης των Acne Studios για τη δημιουργία νέων καταστημάτων, μια προσπάθεια να κάνει τα φυλάκιά της να ενσωματώνουν τη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, διατηρώντας και αναδεικνύοντας, παράλληλα, μια τοπική άνθηση.

Ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά του Παρισιού είναι το φως του. Από τα αστραφτερά φώτα που καλύπτουν τον Πύργο του Eiffel, μέχρι τη συναρπαστική θέα της πόλης τη νύχτα, οι λάμψεις αυτές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παριζιάνικης κουλτούρας. Τα Acne Studios τιμούν αυτό το γεγονός απογυμνώνοντας τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, επιτρέποντας κατ' αυτόν τον τρόπο να εισέλθει περισσότερο natural light στο κατάστημα. Οι ηλιακές ακτίνες δημιουργούν μια σύνδεση μεταξύ του επάνω και του κάτω ορόφου, επιτρέποντας μια δραματική και κομψή εμφάνιση.

acne-studios-as-rsh-4-4-5.jpg


Για να κάνει ακόμη πιο πολυσυζητημένη την άφιξή του σε αυτόν τον δρόμο του Παρισιού, το νέο κατάστημα είναι εφοδιασμένο με items από τις αντρικές και γυναικείες συλλογές της σεζόν Fall/Winter 2022-2023. Παπούτσια και αξεσουάρ, όπως η τσάντα Musubi που έχει γίνει ήδη μια από τις πιο πολυπόθητες. Για να ζήσετε τον συνδυασμό Στοκχόλμης και Παρισιού, η ολοκαίνουρια αυτή παριζιάνικη boutique έχει ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery!

Φωτογραφίες: Wallpaper, V Magazine