fbpixel

Search icon
Search
Gucci New Era: Ο Alessandro Michele απομακρύνεται από τον οίκο
FASHION NEWS

Gucci New Era: Ο Alessandro Michele απομακρύνεται από τον οίκο

Όλες οι εξελίξεις για μια είδηση της τελευταίας στιγμής


Μετά την ανακοίνωση ότι ο Raf Simons κλείνει τον ομώνυμο οίκο του, μια ακόμα είδηση της τελευταίας στιγμής έχει αναστατώσει τον χώρο της μόδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci, Alessandro Michele εγκαταλείπει το fashion house. Πρόκειται για ένα νέο, το οποίο έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά, καθώς κανένας δεν περίμενε αυτήν την εξέλιξη. 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το WWD, η Gucci θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα σήμερα Τετάρτη, ενώ αρνείται μέχρι στιγμής να απαντήσει σε σχόλια γι' αυτήν τη φημολογία. Στενή πηγή του εμβληματικού οίκου ανέφερε ότι ο creative director «κλήθηκε να κάνει μια ισχυρή σχεδιαστική στροφή», κάτι που δεν μπόρεσε να καταφέρει. Μια άλλη εσωτερική πηγή ωστόσο, αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kering, François-Henri Pinault, έχει σχέδια να φέρει μια «αλλαγή ρυθμού» στο brand.

5f1f2ed2-8558-4039-b53e-fedf50f73f32.jpeg

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες μέχρι στιγμής. Ο Michele, ο οποίος εντάχθηκε για πρώτη φορά στην Gucci το 2015, έφερε σημαντικές αλλαγές στον οίκο μόδας και στον ευρύτερο κλάδο καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του. Ο σχεδιαστής «θόλωσε» τα όρια μεταξύ ανδρικής και γυναικείας ένδυσης, συνδυάζοντας τα δύο σε κοινές επιδείξεις πασαρέλας το 2017 μέχρι και φέτος. Τον περασμένο μήνα ο Michele και ο οίκος ανακοίνωσαν πως θα ξεχωρίσουν τις επιδείξεις και θα επιστρέψουν κανονικά με shows στην ανδρική εβδομάδα μόδας. Υπό τη διεύθυνσή του, η Gucci, η οποία έκλεισε τα 100 της χρόνια το 2021, παρουσίασε σημαντικά projects όπως ένα "Hacker Project" με την Balenciaga καθώς και μια συνεργασία με την adidas νωρίτερα φέτος. Για το τελευταίο του show, ο Michele παρουσίασε στην πασαρέλα δίδυμα από την πραγματική ζωή που φορούσαν το χαρακτηριστικό gender-fluid στιλ του, δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη ψευδαίσθηση που θα κάνουμε καιρό να ξεχάσουμε.

Εάν επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω, αυτή δεν θα είναι η πρώτη σημαντική αλλαγή που φέρνει η Kering στα brand της τα τελευταία χρόνια. Μόλις πριν από ένα χρόνο, ο όμιλος χώρισε τους δρόμους του με τον Daniel Lee, ο οποίος είχε σημειώσει σημαντική αλλαγή στον ιταλικό οίκο Bottega Veneta, αντικαθιστώντας τον με τον Matthieu Blazy.

Το WWD σημείωσε επιπλέον ότι ο Michele δεν έφτασε ποτέ στη Σεούλ για το καινούριο show "Cosmogonie" της Gucci που ήταν αρχικά προγραμματισμένο για την 1η Νοεμβρίου, ωστόσο ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή λόγω ενός τραγικού περιστατικού που έλαβε χώρα στη συνοικία Itaewon της πόλης, όπου περισσότεροι από 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έξαρση του πλήθους.

gucci-ritratto14494valentinasommariva.jpg

Αυτή η είδηση δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Ποιος να είναι άραγε ο στόχος της Kering για τα brands που έχει στον όμιλό της; Για ποιο λόγο δύο από τους δημιουργικούς και πρωτοπόρους σχεδιαστές της σύγχρονης εποχής, χάνουν τη θέση τους την ώρα που βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους; Μήπως τελικά οι άνθρωποι που διοικούν τον κόσμο της μόδας δεν είναι στην πραγματικότητα υπέρ της εξέλιξης και του diversity αλλά θέλουν να επιστρέψουν σε πιο συντηρητικές εποχές;

Η επίσημη ανακοίνωση ήρθε τελικά το βράδυ της Τετάρτης με τον Alessandro Michele να επιβεβαιώνει την αποχώρησή του από τον οίκο μέσα από μία φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram στην οποία έγραφε: 

316933602-1412932605899285-1935720056525171944-n.jpg

«Υπάρχουν φορές που οι δρόμοι χωρίζουν λόγω των διαφορετικών προοπτικών που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Σήμερα τελειώνει για μένα ένα εξαιρετικό ταξίδι, που διήρκεσε περισσότερα από 20 χρόνια, μέσα σε μια εταιρεία στην οποία αφιέρωσα ακούραστα όλη μου την αγάπη και το δημιουργικό μου πάθος. Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου, η Gucci υπήρξε το σπίτι μου, η υιοθετημένη οικογένειά μου. Σε αυτήν τη μεγάλη οικογένεια, σε όλα τα άτομα που την φρόντισαν και την υποστήριξαν, στέλνω τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μου, τη μεγαλύτερη και πιο εγκάρδια αγκαλιά μου». 

Can't wait to see what happens next...