fbpixel

Search icon
Search
Gucci Twinsburg: Ο Alessandro Michele εξυμνεί τη μητέρα του και τη δίδυμη αδερφή της στο Μιλάνο
TRENDS & CATWALKS

Gucci Twinsburg: Ο Alessandro Michele εξυμνεί τη μητέρα του και τη δίδυμη αδερφή της στο Μιλάνο

Όλα τα highlights από τη συναρπαστική και άκρως fashionable Milan Fashion Week


H Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο συνεχίζει να μας προσφέρει μοναδικές fashion εικόνες με τους μεγαλύτερους οίκους να συνεχίζουν ακάθεκτοι την παρουσίαση των νέων συλλογών τους για την άνοιξη/καλοκαίρι 2023. Έντονα χρώματα, δυναμικές γραμμές κι εμφανίσεις που κάνουν την κάθε γυναίκα ξεχωριστή μας προετοιμάζουν για την επόμενη σεζόν που θέτει τα «θέλω» μας στο προσκήνιο. 

Let's take a look στις τάσεις των τελευταίων catwalks! 

Gucci 

befunky-collage-44.jpg

Ο Alessandro Michele παρουσίασε πριν από λίγη ώρα την collection του οίκου Gucci για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 μέσα από ένα show που δύσκολα θα ξεχάσει ο κόσμος της μόδας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτεχνικό διευθυντής «κλέβει» την προσοχή με τις ιδέες για τις επιλογές του - το περίεργο θα είναι να μην το κάνει - αλλά σήμερα το νόημα του show είναι πολύ πιο βαθύ και συγκινητικό. 

Αντλώντας έμπνευση από τη μητέρα του και τη δίδυμη αδερφή της, ο καλλιτεχνικός διευθυντής παρουσίασε τη συλλογή Gucci Twinsburg. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος του αφιέρωση τη νέα αυτή συλλογή: «Στις δίδυμες μαμάδες μου, που μπόρεσαν να κατανοήσουν τη ζωή μόνο μέσα από την παρουσία της άλλης». Η παρουσία της διπλής και διευρυμένης αγάπης τους γέννησε μια αιώνια γοητεία για το διπλό, εκείνα τα πράγματα που φαίνεται να αντανακλούν ίσα με τον εαυτό τους. Ακριβώς αυτά ανακαλύπτει ο Alessandro Michele στην τελευταία του επίδειξη για τον εμβληματικό οίκο Gucci. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι για χάρη του fashion brand, σ´ αυτό το ξεχωριστό αλλά σημαντικό show βρέθηκαν στην πασαρέλα και οι Θεσσαλονικές δίδυμες, Αλεξάνδρα και Μαρία Σπανίδου, προσθέτοντας τη δίκη τους πινελιά στο catwalk. 

5f1f2ed2-8558-4039-b53e-fedf50f73f32.jpeg
Μαρία & Αλεξάνδρα Σπανίδου


Το show ξεκίνησε με τα μοντέλα να περπατάνε μεμονωμένα στην πασαρέλα και όλα έδειχναν ότι πρόκειται για ένα catwalk σαν όλα τ' άλλα με τις statement δημιουργίες του σχεδιαστή να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Ξαφνικά όμως όλα άλλαξαν. Ένα τοίχος με πορτρέτα που βρισκόταν στο catwalk, ανέβηκε στην οροφή και πιστέψαμε ότι εμφανίστηκε ένα καθρέφτης που αντικατόπτριζε τα είδωλα τους. Όμως ούτε αυτή τη φορά ήταν αυτό που νομίζαμε. Ήταν τα δίδυμα αδέρφια τους. Ουσιαστικά ο Michele δημιούργησε δύο ίδια shows, τα οποία γινόντουσαν ταυτόχρονα μέχρι που ενώθηκαν και τα μ δίδυμα μοντέλα εμφανίστηκαν να περπατάνε μαζί, φορώντας ακριβώς τις ίδιες δημιουργίες. 

befunky-collage-45.jpg

«Ως δια μαγείας, τα ρούχα διπλασιάζονται. Φαίνεται να χάνουν την ιδιότητα της μοναδικότητάς τους. Το αποτέλεσμα είναι αποξενωτικό και διφορούμενο. Σχεδόν ένα ρήγμα στην ιδέα της ταυτότητας, και στη συνέχεια, η αποκάλυψη: τα ίδια ρούχα εκπέμπουν διαφορετικές ιδιότητες σε φαινομενικά πανομοιότυπα σώματα. Η μόδα, άλλωστε, ζει από τους σειριακούς πολλαπλασιασμούς που δεν εμποδίζουν την πιο γνήσια έκφραση κάθε πιθανής ατομικότητας», έγραψε ο Alessandro Michele στις σημειώσεις του. 

Όσον αφορά τις δημιουργίες, ήταν τόσο εκκεντρικές όσο είναι πάντα. Mix & match, glittery λεπτομέρειες, γεωμετρικές σιλουέτες και tailored αισθητική ήταν τα βασικά στοιχεία τους. Το κολλεγιακό στιλ είχε την τιμητική του με τα college jackets να απογειώνουν αυτήν την τάση. Όπως έγινε απόλυτα αντιληπτό το animal print θα κυριαρχήσει σε όλο τους το φάσμα και την επόμενη σεζόν, τόσο σε βασικά κομμάτια όσο και σε αξεσουάρ που θα απογειώσουν τη δυναμική ακόμα και των πιο basic looks. 

Παρακολουθήστε το video εδώ.


Missoni 

1-8621a.jpg
Missoni ss23

Διαφάνειες, ανοικτοί ώμοι, maxi αέρινα φορέματα και φυσικά το πιο χαρακτηριστικό μοτίβο καρδιογραφήματος, ο οίκος Missoni έφερε λίγο από την κομψότητα και την bohemian αισθητική του στις πασαρέλες του Μιλάνου. Η συλλογή θύμιζε elegant resortwear, με λεπτεπίλεπτα πέδιλα και εντυπωσιακά αξεσουάρ όπως γυαλιά ηλίου σε παρόμοιες αποχρώσεις με αυτές των outfits των μοντέλων. Τα περισσότερα κομμάτια παρουσιάστηκαν σε black and white αποχρώσεις ξαφνιάζοντάς μας προς στιγμήν με την απουσία πιο έντονων πολύχρωμων προτάσεων. Ωστόσο, τα total colorful σύνολα ήταν άκρως εντυπωσιακά. Overall, το zebra print πρωταγωνίστησε, ξυπνώντας τα ζωώδη ένστικτά και επαναφέροντας την animal print μόδα. 

Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ.


Moschino 

1-2.jpg
Moschino ss23

Κανείς δεν «αγκαλιάζει» ένα θέμα όπως ο Jeremy Scott, γεγονός που έχει αποδείξει καθ' όλη τη διάρκεια της οκταετούς παρουσίας του στον Moschino, αλλά αυτή τη σεζόν τα έδωσε όλα. «Όλοι μιλούν για τον πληθωρισμό», δήλωσε στα backstage. «Το κόστος των πάντων ανεβαίνει: Οπότε δεν γινόταν να μην προσθέσω αυτό το θέμα στη συλλογή μου». Αυτό έκανε κυριολεκτικά από το πρώτο look στο catwalk. Μεγάλοι όγκοι, puff sleeves, μεγάλες καρδιές, αυθάδικα prints, έντονες χρωματικές αντιθέσεις και statement λεπτομέρειες. Η χαρακτηριστική κόκκινη καρδιά του ιταλικού πρωταγωνίστησε σε σχεδόν κάθε outfit. Τα μοντέλα ήταν λες και βγήκαν από ταινία του '80 ή τη μάσκα με τον Jim Carrey, ενώ η θηλυκή αύρα εξουσίασε την πασαρέλα. Καπέλα που θύμιζαν έργα τέχνης και έντονες ζώνες που κολάκευαν τη μέση - αυτήν την φορά ο Scott ξεπέρασε τον εαυτό του! 

Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ.


Emporio Armani

1-5mWD5.jpg
Emporio Armani ss23

Αντλώντας έμπνευση από την έκθεσή του με Armani/Silos που πραγματοποιείται απέναντι από την Via Bergognone, ο μεγάλος σχεδιαστής, παρουσίασε τρεις κατηγορίες ρούχων: Androgynous, Ethnicities και Stars. Θα μπορούσατε σίγουρα να δείτε μία star να επιλέγει κάποιες από αυτές τις δημιουργίες του, λαμπερά φορέματα κι εντυπωσιακές διαφάνειες. Στη νέα συλλογή συμπεριλαμβάνονται επίσης, ανδρόγυνα κοστούμια σε pastel αποχρώσεις, αλλά και μια σειρά από αέρινα κομμάτια υψηλής αισθητικής που συνδυάζουν με τον τρόπο τους διάφορους πολιτισμούς. Μάλιστα, ο Mr. Armani επηρεάζεται πολύ από την κουλτούρα μη δυτικών πολιτισμών, χρησιμοποιώντας στοιχεία εμπνευσμένα από μακρινές εθνότητες κι ερμηνεύοντάς τα με το δικό του χαρακτηριστικό στιλ. Η Αφρική, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Περσία, η Αραβία, η Συρία και η Πολυνησία είναι μερικά από τα μέρη που ενέπνευσαν τον designer. Κάνουμε λόγο λοιπόν, για μια συλλογή που ξεπερνά τα σύνορα, και ενώνει μοναδικά κομμάτια με τον πιο ιδιαίτερο και ανεπιτήδευτο τρόπο.

Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ.