fbpixel

Search icon
Search
H νέα συλλογή του Matthieu Blazy για την Bottega Veneta σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον οίκο
TRENDS & CATWALKS

H νέα συλλογή του Matthieu Blazy για την Bottega Veneta σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον οίκο

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής εντυπωσίασε με την «σιωπηλή του δύναμη»


Πριν από μερικούς μήνες και πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Νοέμβριο, ο ιταλικό οίκος Bottega Veneta, έκανε μία ξαφνική και απρόσμενη ανακοίνωση, ότι ο τότε καλλιτεχνικό διευθυντής Daniel Lee αποχωρεί. Η αιτία αυτής της απόφασης δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι σήμερα, γεγονός που γεννά πολλά ερωτηματικά. Ο Lee άλλωστε είχε «παίξει» πολύ σημαντικό ρόλο στην αναβίωση της φήμης του οίκου και στην τεράστια επιτυχία των βασικών τους προϊόντων, όπως είναι τα δερμάτινα αλλά και τα statement αξεσουάρ του σε τσάντες και παπούτσια. Ο διάδοχός του δεν άργησε να ανακοινωθεί. Ο Βέλγος Matthieu Blazy, υπήρξε μέλος της ομάδας του brand RTW designer director και στενός συνεργάτης του Lee στο πλευρό του Raf Simons και στα ατελιέ των οίκων Céline και Maison Margiela, αλλά και του Calvin Klein. 

Η πρώτη συλλογή του νέου creative director πραγματοποιήθηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022. Το πολυ-αναμενόμενο show του brand έλαβε χώρα στα καινούρια, υπό κατασκευή κεντρικά που θα στεγάσουν τον οίκο στο Palazzo San Fedele.

The collection 

bottega-1.jpg

«Η Bottega Veneta είναι στην ουσία της πρακτική, επειδή είναι μια εταιρεία δερμάτινων ειδών. Επειδή εξειδικεύεται στις τσάντες, αναφέρεται στη κίνηση, το πηγαίνουμε κάπου. Υπάρχει θεμελιωδώς μία ιδέα τεχνικής σε κίνηση. Είναι το διαχρονικό στιλ πάνω από τη μόδα. Αυτό είναι μέρος της ήρεμης δύναμής της». Αυτά ήταν τα λόγια του Matthieu Blazy για την έμπνευση που κρύβεται πίσω από την πρώτη του collection, η οποία χαρακτηρίστηκε πραγματικά από την έκφραση «σιωπηλή δύναμη». 

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, έγινε αντιληπτό πως το show ήταν πολλά υποσχόμενο. Το look, με το οποίο ξεκίνησε το catwalk ήταν ένα loose denim pant μαζί μ' ένα λευκό tank top και τη νέα Kalimero bag του brand. Το ένα σύνολο διαδεχόταν το άλλο και έκανε ξεκάθαρο ότι όλα ήταν απόλυτα ανεπιτήδευτα. Η απλότητα και η «ειλικρίνεια» των σχεδίων σε συνδυασμό με την πολυτέλεια, δημιουργούν μία συλλογή για όλους, χωρίς ημερομηνία λήξης.

bottega-2.jpg

Η αλήθεια είναι πως το μυστικό της clean cut προσέγγισης βρίσκεται πραγματικά στις λεπτομέρειες, οι οποίες κάνουν τη διαφορά. Πιο συγκεκριμένα τα κομμάτια είναι στην πραγματικότητα δερμάτινα, κατασκευασμένα από printed ευέλικτο δέρμα nubuck. Το ίδιο δέρμα που σε επόμενα looks συναντήσαμε ως ανδρικά business shirts φορεμένα ως φορέματα σε συνδυασμό με intreccio thigh-high μπότες. Η daywear απλότητα συνεχίστηκε και στα σύνολα, τα οποία ήταν βασισμένα στα cropped flared παντελόνια, τα οποία στο μπροστινό μέρος ήταν πιο μακριά σε σχέση με το πίσω. 

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στα αμάνικα midi φορέματα με τις φουσκωτές βάτες, τις δερμάτινες σε έντονα χρώματα φούστες με τα κρόσσια στο τελείωμα, τα οποία χάριζαν μία μοναδική κίνηση στη σιλουέτα των μοντέλων αλλά και στις εντυπωσιακές αμάνικες γούνες, που επιλέχθηκαν να φορεθούν σαν φορέματα. Σημαντική στιγμή στην πασαρέλα ήταν η αναβίωση των leaver lace slip dresses, τα οποία συνδυάστηκαν με over the knee boots σε μεταλλικές αποχρώσεις και με opera gloves, που ολοκλήρωναν την εικόνα με τον καλύτερο τρόπο. 

bottega-3.jpg

Φυσικά και τα αξεσουάρ ήταν τα σχέδια, στα οποία στράφηκαν όλα τα βλέμματα, καθώς αποτελούν «πρωταγωνιστές» του brand. Αυτό που ξεχώρισε περισσότερο ήταν το νέο design bag, που ακούει στο όνομα Kalimero bagy, υφαίνεται μονοκόμματα κι είναι κατασκευασμένο από signature inreccio δέρμα. Σημαντικό ρόλο «έπαιξαν» τα pillow clutches, οι oversized totes αλλά οι metallic boots, οι οποίες έφταναν μέχρι τον γοφό και συμπλήρωναν μοναδικά κάθε look, χαρίζοντας τους την πιο fashionable αισθητική. 

Δείτε παρακάτω το video της συλλογής!